Прегледи: 9851 - Коментари: 1
ВЪПРЕКИ Бюджет `19 Варна /400+100 мил лв/ младите ЗАЩО бягат?

ВЪПРЕКИ Бюджет `19 Варна /400+100 мил лв/ младите ЗАЩО бягат? ВЪПРЕКИ Бюджет `19 Варна /400+100 мил лв/ младите ЗАЩО бягат?

ДНЕС Общинският съвет на Варна прогласува с 36 гласа от 51 "ЗА" тазгодишния бюджет на стойност от 497 мил лв.

Управляващите препрепрехвалиха бюджета, а рехавата опозиция в лицето на БСП и десните /полу/реформатори почти не успяха да го опонират. Основният аргумент на левия общински лидер Борислав Гуцанов бе защо не е имало отчет преди Проектобюджета /като се оказа, че отчет е имало на Комисията по Финанси и бюджет, но от БСП са отсъствали/, а иначе достолепният д-р Ивайло Митковски /правият г-н на долната снимка/ от хората на Костов и сие се заяде, че на най-важното гласуване на Общинския съвет отсътва кметът Иван Портних /той влезе в залата с голямо закъснение/, като докторът обърна внимание на корупционните схеми и практики в инфрасктрукурата и раздутата администрация, а не върху липсата на модерни технологии във Варна, град с 5 университета и морска врата за света.

Шефката на финансовата администрация г-жа Стефка Господинова /русата елегантна дама на горната снимка/ бе обстоятелствена в цифрите, но не и в стратегически виждания за развитието на града. Дебатът изобщо бе смехотворен, ако някой сериозен световен или дори български макрофинансист го бе изслушал, щеше да се хили часове, пък и дни.

Жалко за Варна и варненци, а върхът на развалената черешка бе изказването на "достопочтената" лидерка на групата съветници от ГЕРБ г-жа Марица Гърдева. Хубава жена иначе, ама каза великолепната глупост, че това е "бюджет на ускореното развитие на града". Хиляда души в ковчега на мъртвеца /Българско=Варна/, йо-хо-хо и бутилка чиста демагогия. Да, иска й се на Гърдева да е ускорено развитието на Варна, ама желаното в случая никак, ама никак не е реално.

КОЙ е виновен? Отговорът е единствен – гражданите на Варна. Докато гласуват за ГЕРБ=БСП бюджетът на Варна ще е 10 пъти по-малък средно за чиляк от бюджета на сродния по брой жители и местоположение Бремен.

Да – това е възможният бюджет на града, щом сме под икономическото робство на западните банки и корпорации, на еврокрадливия Европейски съюз. Дори капацитет № 1 бюджетник д-р Янко Станев знае, че е така, но "умно" си премълчава фактите.

И младите ще бягат, бягат, бягат, докато поселдният мохикан го преименуват "Последният българин".

Димитър КУНЕВ – Български и Словянски
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Петър     Дата: 2019-01-30 15:56:42    
То не било градеж, а грабеж. Така да се чете ГЕРБ - Грабеж на европейски риби български!