Прегледи: 4129 - Коментари: 4
СВОБОДАТА И ПРАВИЛНОТО НИ МЯСТО ПОД СЛЪНЦЕТО

СВОБОДАТА И ПРАВИЛНОТО НИ МЯСТО ПОД СЛЪНЦЕТО СВОБОДАТА И ПРАВИЛНОТО НИ МЯСТО ПОД СЛЪНЦЕТО

АКТИВИСТИТЕ НА АТАКА – ВАРНА ПОЧЕТОХА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА СВОЯ ГРАД

На 27-ми юли се навършиха 141 г от официалното освобождение на град Варна.

На този ден през 1878-ма година Генерал Столипин принуждава тогавашния управник на Варна – Фазлъ паша - да предаде Варненската крепост в руски ръце. Това се е случило, след като самият генерал донася от Цариград заповедта за турското оттегляне. По този повод граждани и гости на морската столица отбелязаха тържествено светлата годишнина.

Празничният ритуал се състоя традиционно в двора на църквата "Св Архангел Михаил", където официално преди 141 г е бил сложен край на петвековното турско робство. Едни от най-активните участници в общоградското тържество отново бяха членовете и симпатизантите на варненската структура на политическа партия АТАКА.

В памет на падналите за свободата на Варна руски бойци, военноморските сили на Република България отдадоха военни почести с падане на колене и едноминутно мълчание, а свещенослужители от Варненска и Великопреславска митрополия отслужиха заупокойна молитва. Едни от най-последователните активисти на националистите в морската столица – семейство Томови поднесоха венец пред паметника на руските войни от името на местната организация на политическа партия АТАКА с председател – Станислав Темелков, общински съветник – Добрин Иванов и организационен отговорник – Венцислав Стефанов.

В ден като този варненските националисти за пореден ден посочиха най-сериозната заплаха за извоюваната преди 141 г свобода. Според тях безспорно това е разединението. Ние сме длъжни да познаваме много добре своята история от онези славни времена, ако искаме дълго да продължаваме да се радваме и да празнуваме свободата си. Безспорната саможертва на братския руски народ и категоричното съгласие на тогавашния немски Канцлер – Ото Фон Бисмарк за турското отстъпление от Варна разкрива по неповторим начин правилната ценностна система и геополитическа ориентация, която трябва да притежаваме, за да можем с гордо вдигнати глави да продължаваме да се наричаме Българи.

Ако приемем идеята за обединена Германия като един от символите на Европа, то нашата идентичност и суверенитет пречупени през призмата на събитията от преди 141 г могат да бъдат защитени само ако се уповаваме на консервативните Християнски ценности на Европа, заедно с братските отношения и чувство на благодарност към нашата руска освободителка. Въпреки превратностите на съдбата ПП АТАКА остава твърда именно в тези свои позиции.

Според варненските атакисти истината и познанието са нашите оръжия, с които да опазим онази свята свобода, извоювана от предците ни в славната за България 1878-ма година.

Александър Атанасов
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Тони     Дата: 2019-07-27 20:00:33    
Хареса ми статията много

2. Потребител: Стоян     Дата: 2019-07-27 20:25:32    
Атака са истински националисти.

3. Потребител: Путин     Дата: 2019-08-20 19:48:52    
Партия атаки - это наши лояльные слуги, но в последнее время они работают очень плохо, и мне придется сократить их субсидии.

4. Потребител: Честен     Дата: 2019-08-23 23:35:05    
Путин няма нужда от Атака, той играе с Макрон и Си Цзин-Пин. А Атака просто играе правилно, субсидиите ги дават Америка срещу България на десните слуги на убиецокрадеца Запад.