Прегледи: 5705 - Коментари: 3
"Прикрити истини" - нова книга за Вълчан Войвода, турското робство и още...

"Прикрити истини" - нова книга за Вълчан Войвода, турското робство и още...

Една от поредицата книги на родолюбеца и голям български моряк Васил Гинев:

Oтново имаме удоволствието да предложим на уважаемата /четяща/ публика новата книга на Васил Гинев - "Прикрити истини".

С нея той отново ни потапя в черните и страшни години на ТУРСКОТО РОБСТВО. Разкрива нови страшни тайни от живота и смъртта на Ботев, Караджата, Индже Войвода, Кара Кольо, Алтън Стоян... истински Български герои. Те, истински мъже-българи, дали живота си за България, да я има Нашата България, която граничи от всички страни... със себе си.

Както и преди съм писал, Васко е съизмерим с Антон Дончев, Вяра Мутафчиева, Николай Хайтов, Иван Вазов. От книгите му капе кръв... Българска кръв!

Прочетете и "Вълчан Войвода - Златният Бог на България", платил в злато Руско-Турската война, за да я има днес Нашата Свидна Родина! Платил, изучил Евлоги и Христо Георгиеви, /едни овчарчета от Троянския край/, и построили Софийския Университет...", за да има школо, дето да се учат нашите деца на ум и разум, а не по чужбината"!

Прочетете и романа "Зорница"...истинската трагедия на Нашия Народ. Загубил в годините на Робството повече от 20 мил население !

В новата си книга г-н Гинев стъпва и на документи от Турския Архив, предаден на България в началото на XIX-ти в. Затова накрая на книгата Васил Гинев пита : "Искам всички тези, които говорят, че е нямало Турско Робство, да ги попитам - От какво сме се освободили тогава? Какво честваме на 3-ти март? И нека всички да знаят - Народ, който не си знае историята, то той е сляп.

Не знае къде е бил и няма да знае къде отива!"

арх Николай Ненов - Зам.-гл.редактор на RodinaBG.com
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Сийка Михова     Дата: 2019-08-12 16:31:18    
Точна статия, необходима и вълнуваща информация.

2. Потребител: яни     Дата: 2020-01-18 16:09:15    
от къде можем да си купим книгата

3. Потребител: Иван Тодоров     Дата: 2020-01-18 22:10:22    
Моля пишете ми тази книга отпечатана ли е,и от къде може да се купи.
todorov1969@gmail.com