Прегледи: 1001 - Коментари: 0
Във Варна властта докара цигани срещу Радев

Във Варна властта докара цигани срещу Радев

Вчера обшинската власт във Варна докара тълпичка роми /Бел.РодБг - Те си викат помежду си цигани./ да протестират срещу Президента на Българско Румен Радев.

Иначе сценарият на събитията бе предизвестен:

1.Президентът от 19,00 пристигна да се срещне с протестиращите, които искат оставката на премиера Бойко Борисов, правителството на ГЕРБ и "Обединени" патриоти /Бел.РодБг - вече без Атака, която бламира всяко парламентарно предложение на НФСБ и МВРО/, както и на Главния прокурор на Репуликата Иван Гушев.

2.Послания на г-н Радев към протестиращите, едновременно отправени и към медиите, т.е. към българското общество.

3.Масови аплодисменти към Президента за смелостта му и борбата му срещу корупцията и ГЕРБ-диктатурата.

4.Опит за протест на общинската организация на ГЕРБ срещу Румен Радев.

Този опит Президентът определи хладнокръвно: "Ние сме свободна държава, всеки има право да протестира." Освен това, Държавният глава подкрепи протестиращите, надълго оповести настоящите и бъдещите резултати от ГЕРБ-корупцията: България е в застой, оставаме най-бедната държава в ЕС, младите след формалните избори за Велико народно събрания масово напускат страната.

Що се отнася за протеста на ГЕРБ с плакати "Радев - вън", той на практика не се осъществи, защото най-разпалените глави от протеста и Обществения съвет, образуван още от големите протести пред 2013 г направи жива верига и не допусна агиткага на ГЕРБ да приближи на по-малко от 200 м от Румен Радев. Имаше мощни освирквания, възгласи "оставка", спречквания и дори удари, по-скоро блъскания на кмета на Варна г-н Иван Портних, на евродепутата Емил Радев и изобщо на герберисти. Не е вярно, че някой е бил кмета, по-скоро беше изтласкван силно.

Но БЕСЪТ на протестиращите стана вулканичен, когато някой извика цигани да подкрепят оредяващата агитка на ГЕРБ. Стана страшно, защото беше унизено националното достойнство на българи. Ако дотогава като журналист и гражданин бях неутрален, се заредих с презрение към този или тези, които използват като маша нищо неразбиращи хора, за по 20-30 левчета. Тази проява бе по-отвратителна от видимата корупция на властите, то къде няма в "демокрацията" корупция.

Президентът Радев около час говори с отделни протестиращи, стотици си направиха лични снимки с него, хората се ръкуваха и го определяха като единствена надежда та Българско, а си тръгна чак към 21,00, хората не искаха да се разделят с Държавния глава.

Димитър КУНЕВ - Български и Словянски
Потребител:


Коментар: