Прегледи: 1691 - Коментари: 0
ВСИЧКИ български отбори бяха ощетени в Евротурнирите, особено Лудогорец

ВСИЧКИ български отбори бяха ощетени в Евротурнирите, особено Лудогорец

Снимка: РодинаБг

Несъществуваща дузпа срещу Славия, измислена дузпа срещу ЦСКА, без червен картон за защитника на черногорския Искра - това беше най-малкото, с което ограбиха българските клубни футболни тимове вчера.

Разбира се, най-свръхощетени бяха разградчани. Да си припомним миналата година - Еспаньол получи дузпа и беше изгонен футболист на Лудогорец за удар върху ръката му с топката в наказателното поле. Във вторник за абсолютно същата ситуация - защитник на датския Мидтиланд спря движението на топката към вратата си с ръката си в наказателното поле, но украинският съдия не отсъди нито наказателен удар в полза на българския отбор, нито даде заслужен червен картон на датчанина. Ръката на датчанина бе отделена сериозно от тялото! Затвори си очите - от УЕФА е наредено отколе да се подкрепят западняците, защото при тях са парите.

Добре е, че вратарят на ЦСКА Бузато изби топката при дузпата и в последната минута малтийският вратар си вкара автогол, че без малко и червените да отпаднат. За Славия се случи същото, само дето белите нямаха късмета на съгражданите си.

Защо обаче най-често ограбваният български футболен клуб е този на Лудогорец? Обяснението е съвсем просто - в Шампионската лига са големите пари и "не е редно" източен отбор да ги получава. Но да си спомним и равенството в Париж на лудите срещу ПСЖ, когато Ди Мария в последните минути със случаен гол изравни за парижани.

Друг е въпросът, че Славия продаде двама от най-добрите си футболисти и бяха обезкръвени срещу албанския Кукеси. Ето - пловдивчани запазиха състава си и заслужено елеминираха в черногорската столица Искра.

Не ще забравя и друг немаловажен момент. В Сплит крайните запалянковци на Хайдук издигнаха политически плакати, крещяха расистки обиди срещу Славия по-миналата година, в София издигнаха знамето на Ватикана, но "наблюдателите" от УЕФА не "наблюдаваха". Нали сме българи - източноправославни, славяни и може да ни унижават.

Може да се изброяват десетки, ако не стотици подобни УЕФА-грабежи над български отбори. Спомням си в сравнително далечното минало, когато чист гол на Академик срещу Милан бе отменен, а това елиминираше италианците. Или гол на Фейенорд срещу Славия от сериозна засада. Май е време да съберем в една свръхдебела папка антибългарските съдийски решения и да я изпратим в КАС - най-висшия спортен съд в Швейцарско или направо в Международния съд в Хага? Парите!, братя българи.

Все пак, да честитим вчерашните победи на ЦСКА и Локомотив, а и Лудогорец продължава към групите на УЕФА. Късмет при жребия и по-нататък.

А ние, като заклети български националисти ще подкрепяме с писмо и наяве българските футболни отбори в крадлива Европа.

Димитър КУНЕВ - Български и Словянски
Потребител:


Коментар: