Прегледи: 1623 - Коментари: 1
"КАК"? поляците са освобождавали България, идва 3 МАРТ

"КАК"? поляците са освобождавали България, идва 3 МАРТ

НЕКА - и във връзка с отмяната на празненствата на ШИПКА тази, 2021 г - да припомним как "свободолюбива" Европа помага на турците да извършват масово изтребление=ГЕНОЦИД над изстрадалия православен български народ.

Кой стои начело на османската армия под Шипка - европеец. Кой управлява Българско от Русчук - европеец. И.т.н:

КАК ПОЛЯЦИТЕ СА "ОСВОБОЖДАВАЛИ" БЪЛГАРИЯ от турско робство
От март 2018 г

По време на празнуването на 140-годишнината от Освобождението на България, президентът на страната РУМЕН РАДЕВ изрази признателност за националното освобождение към: РУМЪНЦИ, УКРАИНЦИ, БЕЛОРУСИ, ЛИТОВЦИ, ПОЛЯЦИ И ФИНЛАНДЦИ.

По сведения на някои ОЧЕВИДЦИ тази формулировка се е използвала на всички предишни церемонии през последните години в България. Ако с румънците всичко е ясно - те наистина са участвали като съюзници на Русия в руско-турската война през 1877-78 г, то всичко останало звучи странно. Ако за РАДЕВ е било толкова важно да се посочи националността на руските войници и офицери, служили в Императорската армия, непонятно е защо той не е удостоил с внимание другите народи от нашата братска многонационална страна, които са били също участници в нея – ОСЕТИНЦИ, ТАТАРИ, МОРДВА, УДМУРДИ, КАЛМИЦИ, ЧУВАШИ!-?

ЦЕЛТА НА ТОВА ТОЛКОВА СТРАННО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ИСТОРИЧЕСКО СЪБИТИЕ Е ОЧЕВИДНА: ДА СЕ ПРИНИЗИ РОЛЯТА НА РУСКАТА ИМПЕРИЯ И ДА СЕ ПРЕДСТАВИ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е БИЛА ОСВОБОДЕНА ЕДВА ЛИ НЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.

Ако обаче се разгледа участието на поляците в Освобождението то тук не всичко е еднозначно. В рапортите на казашките офицери от донските полкове на Дунавската армия се посочва, че сред убитите от казаците БАШИБОЗУЦИ са намерени тела на европейци. При което някои от тях даже са носели кръстове. Обаче това не им е пречело да участват в масовите убийства на български мирни жители – за което свидетелствали "гердани" от отрязани човешки уши. Тези европейци – полски доброволци , решили да се сражават СРЕЩУ РУСИЯ И ПРАВОСЛАВИЕТО на страната на турците. Така да се каже "За нашата и вашата свобода".

В България башибозукът се е "прославил" с нечовешка жестокост по отношение на мирните жители, масови изнасилвания и убийства, оскверняване на православните храмове и убийства на свещеници. Впрочем много полски наемници на султана охотно са приемали исляма, тъй като тяхната истинска религия е била ОМРАЗАТА ИМ КЪМ РУСИЯ. В България поляците са вземали активно участие в жестокото потушаване на българското Априлско въстание от 1877 година.

Ето така са воювали ПОЛЯЦИТЕ ЗА "ОСВОБОЖДЕНИЕТО" НА БЪЛГАРИЯ!:

В РУСКАТА АРМИЯ е имало и етнически поляци – съзнателни воини, верни на клетвата на своя император. Но в днешна Полша ги считат не за воини-освободители, а за колаборационисти и национални предатели. Затова пък в днешна Полша почитат онези, които заедно с башибозука са КЛАЛИ И ИЗНАСИЛВАЛИ БЪЛГАРСКИТЕ ЖЕНИ И ДЕЦА.

В светлината на тези данни "ПОЛИТКОРЕКТНАТА" РЕЧ НА РУМЕН РАДЕВ Е НЕ САМО /полу/забравяне на ОСВОБОДИТЕЛИТЕ, НО И несъзнат грях към ПАМЕТТА НА ХИЛЯДИТЕ БЪЛГАРСКИ МЪЧЕНИЦИ!

Обобщил: Димитър КУНЕВ - Български и Словянски
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: унищожител     Дата: 2022-04-08 13:37:37    
смърт смърт за всички поляци най мръсните изроди на европа