Прегледи: 1971 - Коментари: 0
ОТ "Възраждане на Отечеството" показват корупция във Варна

ОТ "Възраждане на Отечеството" показват корупция във Варна ОТ "Възраждане на Отечеството" показват корупция във Варна

Вижте снимките с данните за корупция!:

Абсолютно безспорен факт е, че Българско е най-бедната и корумпирана държава в Европейския съюз.

Що се отнася до бедността, управляващите през последните 30, "демократични" години, могат да изрекат най-най-различни "основания". Но що се отнася до корупцията, управляващите през последните 30, а най-вече "Бойкови" 12 г, оправдания нямат! Никакви. А долната статия показва с доказани цифри как се крадат парите на варненци, на българите.

Варненският строител Игнат Раденков, Герой на социалистическия труд /Бел.РодБг: - За някои това звание е демоде, но за нас, които знаем как в Българско бяха построени хиляди заводи с производство на и над световно равнище, милиони жилищни помещения, това е ПОЧЕТНО звание./, разкрива с точен анализ на специалист откраднатото от държавата. Като специалист в областта на строителството, родолюбецът и варненолюбецът разкрива схемите за "изсмукване" на финансови средства при изграждането във Варна на бул. "Васил Левски", стотици тротоари, при санирането на сгради, при реновирането на Двореца на културата и спорта в морската столица на Българско.

Аз, авторът на статията изказвам задочно своето възхищение пред смелостта на г-н Раденков да се бори с грабителите на народните блага. Защото днес олигархията, ведно с управниците на града служи 80 % не на тражданите на Варна, а на 2-3 фирми, които печелят "законно" всички обществени търгове, т.е. - "лични" обществени поръчки за изграждане на каквото и да е в града ни.

В анализа на строежа на бул. "Васил Левски", който пресича града ни в посока североизток - географския център - юга, са "взети" по незаконен път около 440 мил лв. Липсата на сонди на 1,5 м, заради които има и "от време на време" пропадане на платното, са очевидно показани във финансовия анализ на г-н Раденков. Да, за повечето факти е писал вече журналистът Спас Спасов, но има и факти, които вече прецизно уточняват схемата за източване на пари. Да подчертаем за читателите: 440 мил лв е ЦЕЛИЯТ бюджет на Варна, т.е., ако Раденков се окаже прав - всеки жител на община Варна би бил 2 пъти /ДВА ПЪТИ/ по-богат.

Ентусиазмът на родолюбецът строител, благодарение и на неговите конкретни познания в съграждането на хиляди строителни обекти, е неизчерпаем. В анализа на отмъкнатите средства при обонвяването на ДКС, са показани по перфектен начин колко струва едно седящо място във варненската зала и подобните, примерно в Пловдив.

ВСички материали за корупцията във Варна Игнат Раденков е изпратил до Президенството и до Главна прокуратура. Потърсили са го от двете институции, но реални дайствия за осъдителни присъди няма.

На 11 март до общината, пред палатковия лагер "Мутри вън", Раденков заедно с неколцина приятели варненолюбци издигна две високи леки платна, на които закрепи цветни винилови листи, в които показва точ в точ престъпленията на варненски строителни фирми. Немалко са присвояванията при санирането на сгради. /Строителят е изчислил, че общо в Българско, приближените на правителството фирми са отмъкнали не по-малко от 1 000 000 000 - ЕДИН МИЛИАРД ЛЕВА./ Самият аз съм свидетел на разхищения на стеропорни плоскости, лепило, други строителни материали, бои, при облицоването на сгради в квартал "Аспарухово" и "Възраждане". Хора идваха и прибираха десетки стеропори, оставени ей така, разхвърлени по земята денем и нощем. На кого да се оплачеш - властта може да обвини и обвинява почтени хора, а не "техните" хранени люде.

Мили ВАРНЕНЦИ! Сърцето ми плаче за бедността, до която ви доведе правителството на ГЕРБ. Не че другите са по-свестни, но тези вече се смятат за ненаказуеми, ножът на грабежа е опрял не до кокала, а до сърцето на Българско.

Самият Игнат Раденков, свидетел на безогледния грабеж, казва с болка в душата си: "Ако продължим да търпим това управление, убиваме държавата си!"

Вижте таблата до общината, пред палатковия лагер лично, мили варненци.

Обобщил: Димитър КУНЕВ - Български и Словянски
Потребител:


Коментар: