Прегледи: 2084 - Коментари: 0
ПУТИН за Деня на Русия: В Третяковската галерия

ПУТИН за Деня на Русия: В Третяковската галерия

НЕКА да си помислим за миг какво би станало, ако нямаше на света Русия?

Нямаше да има Българско, Полша, Гърция, Сърбия, Румъния, Чехия, Хърватска, дори Китай нямаше да има. Дали Наполеон, дали Османската импария, дали Хитлер, дали ФАЩ - светът щеше да е под робски ботуш.

А вчера, 12 юни, Владимир Путин беше в Художествена галерия:

Руският президент Владимир Путин изпрати поздрав към организаторите и гостите на изложбата "История на Русия през очите на художниците. На 800 години от рождения ден на Александър Невски."

"Притежаването на такава мащабна, информативна изложба, събрала произведения на изкуството от много музеи в Държавната галерия Третяков, е доказателство за дълбокия, искрен интерес на представителите на различни поколения от родната им история, към корените и произхода ни. И, разбира се, това е почит към нашия голям сънародник - княз Александър Невски - истински патриот и подвиг, доблестен воин и мъдър дипломат.

Името му, огромен принос за формирането на руската държавност, за създаването на мощна, обединена държава, завинаги ще остане в паметта на благодарните потомци."

Това е съобщението от пресцентъра на руския президент.

Ние българите имаме своята почит към руското Православие и съвсем не е случайно, че българската Катедрала е назована на Александър Невски, спасителя от католицизма. Католицизмът, в чието "име" бе избит целия /почти/ материк Америка.

Обобщил: Димитър КУНЕВ - Български и Словянски
Потребител:


Коментар: