Прегледи: 4994 - Коментари: 5
"Черни сили" в † БСП искат оставка на кмета

"Черни сили" в †  БСП искат оставка на кмета

Големият български писател Димитър Иванов, по-известен като Елин Пелин, твърди, че българинът притежава един безспорен гений - Геният на ЗАВИСТТА.


Очевидно е, че доста хора в † БСП /то там вече няма истински комунисти, а самата абревиатура означава Буламач от социалпредателите/ искат отстраняването на Кмета на Варна г-н Кирил Йорданов. Това вече не е тайна нито за щаба на най-успешния варненски кмет след 1989г, но и за по-второстепенните фигури в Общинската администрация. Срещу Кирил и неговия авторитет стоят всички, които подкокоросват младия лидер на † БСП Борислав Гуцанов да измести досегашния градоначалник. И то сега, още преди средата на мандата.

Никой от † БСП не казва открито пред медиите или на "вътрешни" партийни събрания - ние искаме "наш човек" да е кмет, а не г-н Йорданов. Някак не върви - преди по-малко от година старите червени викаха "Кирил - Кмет!, Кирил - Кмет!", а сега да ги манипулират да викат: "Кирил - долу!", - "Гуцанов - Кмет!". Не че партмафията начело на † БСП във Варна не е карала остаряващо/оглупяващия си електорат да казва на бялото - черно! Ама ей на - Кирил им се заби като крива и многоостра рибя кост в кривото червено гърло!


На и днес, на брифинга от 11,00 награди Недьо Монев - може би най-заслужилия граничар в техните редици, а самият 80-годишен военен, че и общественик и журналист, благодари със сълзи на Кмета и каза: "Тази награда е венец на моята дейност!" На стара коза яре е кметската находчивост...

Че и цирк докара на внуците им във Варна. Цирк "Балкански" със съвсем нова програма и невероятни номера, където пенсионерите ще заведат внуците си. И пак ще кажат: "На, вижте как нашият червен Кмет се грижи за нас, че и за внуците ни." А циркът ще бъде на стадион "Локомотив" цял месец - от 23 юли до 24 август. Ще има и 9 китайки с невероятни китайски номера. А известно е за бившите стари комунисти каква надежда за реванш е Китайската народна република. Но за цирка ще пишем по-късно преди откриването му по-подробно.

Кирил направи още нещо за варненци, особено, които ходят пеш. Сложи още на 2-3 пресечки светофари, това намали бясната скорост на автомобилите. Без да ги забавя всъщност, защото потокът спира пресичащите возила, а не светофарите. При това Кметът подчерта, че шофьорите свикват с новото движение, а и самата система се подобрява, има резерви. Ще се оправи окончателно и пресечката на "Дрин" и "Сливница".

Огън и жупел излезе от душата на Кирил Йорданов, колчем стана дума за шефа на културната комисия Панко Анчев. Кметът иронизира в познатия си аристократично-балкански стил листчетата формуляри, които попълват общински съветници и администратори, за да пренасочели пари от бюджета. Кметът подчерта, че веднъж е осъдил драги ми Панко и го посъветва да чете бюджета. Впрочем, всеки знае за лагерите в † БСП и Кметът като вратичка -спомена за различините послания на различните хора там...

Друго важно избухване на Кирил беше за заведението до Летния. "Ако съвпадне по време чалгата на заведението с друга музика от театъра - затварям му кепенците, колкото и да се вбесят общинските съветници!" Кепенците не на Летния, то е ясно.

За да проумеят червените чугунени лидерчета, че няма шега, Кирил Йорданов подчерта, как лично Министър-председателят е утвърдил/лобирал 15 август като Ден на Варна да стане официален и неприсъствен ден за всички варненци. 3 пъти някакви министерски бюрократчета му отказали, но след намесата на Станишев - работата станала. Ех, как да не си помислят журналистите, че и тукашните партдейци ще застанат мирно пред шефа си.

Не искаме да влизаме в подробности, но Кметът каза 2 важни финансови цифри:
1.По Кодекса на труда, всеки, който работи на 15 август - ще получи двойно заплащане.
2.Средната заплата на педагогическия персонал в града се вдига от 447 на 528 лв.

А Кирил, "га яхне лудия си бляскавовиолетов мотоциклет, прилича на Божи Ангел, който се бори с грешниците - неверниците/съветници. + това, случайно или не Кметът подчерта, че с минималното си число от 12 съветника † БСП нямат право на диктатура. Гинка от "Дневник" го поправи, че само 9 са съветниците в сегашния ОбС. Ами още по-добре - каза Кирил. Не само че са малко, но и са с тенденция за намаление.

Спомняме си навремето как същите тези † бесепари ходиха на колене да молят Кирил да им стане кандидат, че да спрат бедствието Добрин Митев. То цяла Варна участваше в занятието "АнтиДобрин", но без Кирил † БСП щяха да изживеят 4 фашисткосини години.

Тъй че налягайте си парцалите, бивши комунисти и настоящи † социалисти, че без Кирил сте за под онова нещо на бика. Не че Кирил е роза, ама вие даже и за бодилчета на розата не ставате.

Че ги нямате ни в пряк, ни в преносен смисъл...

2008 г
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Черна сила     Дата: 2008-07-19 06:41:10    
Президентът в София, Кирил във Варна са шефовете на мафията.
Вътрешните борби в тяхната гадна партия са си техни кухненски разправии. Нека да погледнем на нещата от друг ъгъл - не е важно кой се кара, а за какво.
Те вземат апетитни парчета в града, а на нас простосмъртните увеличават билетчетата.
Кирил и БСП да едно и също, той не може да ни заблуди.

2. Потребител: На прощаване     Дата: 2009-01-17 23:17:10    
Кирил отива посланик на мястото на Филчев в Казахстан.

3. Потребител: Админ     Дата: 2009-02-04 20:52:32    
Редакцията се извинява за изказаните мнения във форума, които бяха изтрити при промяна на дизайна и част от софтуера на е-вестника.

4. Потребител: Гамизов     Дата: 2009-08-16 00:26:14    
Абе как се е казвал дядото на новия кандидат-кмет, та фамилията му е толкова ненормална - "Гуцан" ? Да, ама такова първо име у българско нема. Тогава не е ли тоя Гуцанов един маскиран чужденец от рода на Вежди Рашид, който също си е преправил фамилията незаконно за да заблуждава чичо ми от Ракитино и баба ми от Долно нанагорнище, че е българин? Докога чужденци по произход и манталитет ще сменят поголовно българи в институциите? Докога ще се пулим пред тия турци, цигани и е в р е и с тия много "специални" фамилни имена по подобие на моето? Всички тия да бъдат отстранени щом се явяват където и да било като кандидати!

5. Потребител: STEFAN D-R D TCHOLAKOV     Дата: 2009-09-20 22:59:57    
До Президента на Р. България – Г. Първанов
Министъра на Външните Работи - Румяна Желева
Министърът без портфейл проф. Божидар Димитров
Комисията по външна политика и отбраната
БТА – Български вестници и Форуми

ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛ РАДИКАЛНА ПАРТИЯ

Уважаеми Господа,
За никого не е тайна, че българското население въ Западните Покрайнини живее въ тежко положение, тъй като е подложено на правна, икономическа, културна и национална дискримина-ция. Изучаването на български език и литература въ общообразователните училища е сведено до
2 часа седмично, а хората съ българско самосъзнание не могатъ да намиратъ работа и съществуването имъ е мизерно.

Западните покрайнини съ предадени на Кралството на сърбите, хърватите, и словенците поради „стратегически” причини по несправедливия Ньойски договор отъ 27 ноември 1919 г.
По парижкия договор отъ 1947 г. Западните покрайнини остават на територията на ФНР Югославия.
Следъ изчезването на Югославия като субектъ на международното право през 2003 г., Западните покрайнини съ почти 100 % българско население продължаватъ да бъдатъ частъ отъ територията на
Р. Сърбия безъ никакви международни договорни правни основания.

Като обществена организация, кръвно свързана съ съдбата на българите и извънъ територията на Р. България, Българската национално-радикална партия, възъ основа на следните правни основания и възможности за промена на статута на тази територия, смята, че е настъпилъ императивно моментътъ да се поиска връщането на тази територия на България.
1. Поради липса на субекта на международното право Югославия, клаузите отъ посочените договори съ недействителни.
2. Къмъ Западните покрайнини по тези договори иматъ еднакви права бившите съюзни република на Югославия : Сърбия, Хърватия, Словния, Черна гора, Македония, Косово и Войводина. Но правото върху тази територия днесъ е присвоено само отъ Сърбия, което дори противоречи на догорите от 1919 и 1947 г.
3. Новите обстоятелства налагатъ да се позовемъ на признатата отъ международното право норма „коренна промена на обстоятелствата”, а именно : изчезването на единъ отъ субектите по договорите отъ 1919 и 1947 г., а именно Югославия, както и отпадането на „стратегическите съображения”, по които Западните покрайнини съ придадени на Югославия.
4. Ето защо требва да бъде предявенъ искъ срещу Сърбия предъ Международния съдъ въ Хага за промена статута на Западните покрайнини още повече, че чл. 4 на Виенската конвенция за правото на договорите отъ 23 май 1969 г. посочва изрично, че тя се отнася само за международни договори влезли въ сила следъ приемане на Конвенцията. Така, че нищо не пречи на България, позовавайки се на международно – призната норма „коренна промена на обстоятелствата”, да поиска промена на границите съ Р. Сърбия по отношение на територията на Западните покрайнини.

Разчитайки на чувствата за дългъ и национална отговорностъ в управляващите кръгове на
Р. България, Българската национално – радикална партия искрено се надева, че наболелите проблеми требва да бъдатъ поставени на дневенъ редъ и къмъ техъ да се направятъ съпричастни и другите държавни въ Европа, ако насъ действително ни зачитатъ като пълноправенъ и равно поставен членъ на Европейския съюзъ.

ЦЕНТРАЛНО РЪКОВОДСТВО НА - Б. Н. Р. П.

22 септември 2009 – ДЕН НА НЕЗАВИСИМОСТТА
За връзка :
Бул. „В. Левски” № 91 и ул. „Аксаковъ” 52
0899 – 102 – 766 , 0898 – 91 – 65 – 65
-
Написалъ
Стефанъ Д-ръ Димитровъ Чолаковъ

http://www.stefan-tcholakov.com/

http://www.nationalistbg.com/contact.html

ВРАЦА