Прегледи: 1928 - Коментари: 1
Политически арест, вдъхновен от БСП - Варна

Политически арест, вдъхновен от БСП - Варна

Допълнение от 13 септември, 21 часа: Обвинението срещу Веселин Данов е предявено по жалба на гражданина Николай Иванов Тодоров, по прякор Близнака. Той е казал, че Весо го е изнудвал за 2 000 лева, но той му е занесъл 950 лева. Този Николай Тодоров е занесъл описани от полицията пари, но самият е от хората на общинския съветник Иван Славков от ДПС, който пък е неофициалният бос на най-древния занаят във Варна и шеф на ФК "Спартак" - Варна. Така че остава версията за постановка срещу Данов от конкуренти в бизнеса. Тези пари Близнакът е дал? на Данов, но минута след това влиза полицията и снопчето с 950 лева е било на перваза на прозореца.
Основното е:
1.Има ли огпечатъци на Веселин Данов върху парите?
2.Има ли използвани СРС-та и какво евентуално са чули от разговора между Данов и Близнакът?
3.Какво са казали десетките проститутки при разпитите в полициите?
4.Откога е подслушван Данов, а и хората му?
5.Защо така "неуспешно" МВР търси съдружника на Иван Славков - обявения за общодържавно издирване Веселин Жеков? Той пък е спокойно разхождащ се тия дни из центъра на Варна, но защо толкова граждани го виждат, но не търсачите от МВР?
Твърди се, че Веселин Данов е очаквал акция срещу себе си и се е подготвил. В такъв случай, може всичко да се окаже само шум във връзка с атаките на БСП срещу местните бизнесмени. И/или показна безплодна акция срещу проституцията след взривовете и разстрелите в София през последните дни.
От което са се опитали да се възползват варненски бизнесмени от ДПС.

Прокурорът от ВКП Камен Ситнилски е забранил подготвената Пресконференция на Полицията във Варна, на коята са щели да кажат подробности от акцията. И последен въпрос: Защо пазят в тайна името на колегата на Ситнилски, който пряко ръководи акцията по залавянето във Варна?
Според повдигнатото обвинение срещу Данов и сина му, престъпната дейност на групата се простира от началото на септември до 12-ти. Според полицаи, медиите може да не бъдат допуснати до заседанието на съда за определяне на мярката за неотклонение срещу Данови, защото ще има приложени специални разузнавателни средства.


Днес следобед, уж по софийски сигнали, по разпореждане на прокурор от ВКП беше арестуван Веселин Христов Данов. Една фигура, която трайно навлезе в политическия живот на Варна. Вече втори мандат гласовитият оратор ядосва червените мухльовци и хитреци. При това винаги е водач на група в местния парламент от 51 съветника, намира общ език с кмета Кирил Йорданов, с червените районни кметове, с редица хора от общинската администрация. Знаем колко са ревниви общинските съветници от БСП към най-авторитетната фигура от вече 10 години във Варна - г-н Кирил Йорданов. Много социалистически гурута искат да заемат мястото на кмета, ама централното ръководство ги удря по ръчичиките. Никой от тях няма излъчването на Кирил, а Варна си остава най-важното място в България след София. Като финанси, международни икономически мостове, политическа тежест. А през лятото измества столицата - особено в международните контакти.

Затова Общинският съвет във Варна е свръхважна политическа крепост за алчните червени стратези. В случая те са само 9, толкова имат и гербаджиите. След няколкомесечни политически игри местните бесепари успяха да купят по-голямата част от варненската Атака. В момента морската столица се управлява от свръх"странна" коалиция - БСП+ДПС+Атака. Всички важни финансови гласувания заварват уж кръвните врагове от ДПС и Атака с еднакво вдигнати ръце. Обикновено командата "Горе ръцете!" се дава от лидера на етнопартията и близък на Доган - Янко Станев. Става въпрос за милиони евро. Например, проектът за контейнерния терминал е финансиран от японска банка с около 280 милиона европейска валута. Но 9-те съветника от 51 общо не достигат на БСП за много възлови гласувания. Способните местни бизнесмени са представени от 5-6 групи с около 12-14 съветници. Те отдавна са осъзнали алчността и наглостта на безпринципната управляваща коалиция и са възмутени от некадърните й действия. Нетърпението и възмущението на недоволните съветници достигна своя връх през последната сесия на общинския съвет в края на месец юли. Тогава местният лидер на "Ред, законност и справедливост" /Веселин Марешки - който води 5 съветници/ поиска оставкана на червения председател Борислав Гуцанов.

Още в следващия момент Веселин Данов излезе на трибуната. Можеше да говори от микрофона до себе си, но предпочете всички да го видят. Стори ми се леко притеснен. Зная, че той не се плаши. Ясно и високо, макар и с разтреперан леко глас заяви, че той твърдо подкрепя оставането на Председателя на Общинския съвет Борислав Гуцанов от БСП. Всичко изглеждаше странно, защото двамата Весовци - Марешки и Данов - са приятели...

Очаквах реакцията на БСП. В тях е длъжността Главен прокурор на Републиката. Имат свои хора в ДАНС, в полицията, във всички звена на БОП-а. Как опитната 117 столетница ще изпусне председателското място в Общинския съвет във Варна? София, Пловдив и Бургас - са в ръцете на ГЕРБ. От общините, които калкулират най-много пари, им беше останала само Варна. Не казвам, че лично Борислав Гуцанов е взел телефона си и се е обадил тук-там. Но знаем неговата жална физиономия, молеща за национално политическо съчувствие, когато е в положение "гроги".

Прочее, арестът на Веселин Данов е странен най-вече тъкмо заради момента. Политическият сезон във Варна беше очакван заради новото мнозинство в Общинския съвет. Пламен Войков от Атака загуби председателското си място в Комисията по "Архитектура и строителство". Тук е член и г-н Данов. Вместо Атака беше предпочетен човек от "Нашият град", група, далече независеща от заповедите на БСП. Губещата Варна червена партия е решила, че тъкмо с политически арести ще спре своето политическо срутване. Шаманите й разчитат, че ще уплашат големите варненски бизнесмени, един от които е Веселин Данов. А намекът на управляващите е очеблъскащ - абе, момчета общински съветници, всеки инвеститор от ранг 1 и около - има къде да бъде атакуван. БСП явно предупреждава: Налягайте си парцалите, че ще постъпим с вас, както с най-рисковия сред вас - Веселин Данов.

Убедени сме в невинноста на арестувания. Дано въпреки зевовете в нашата съдебна система успее да защити себе си и името си. Не само защото Варна ще загуби способен политик. А и защото най-европейският и най-мощно развиващ се български град има нужда от промяна. Варна не принадлежи на БСП, а на всички варненци, най-вече на способните като Веселин Данов.Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Наблюдател     Дата: 2008-09-16 23:30:51    
Колко ти плати Дановица, а? Или Томова? И ще ми се правиш на честен?