Прегледи: 2125 - Коментари: 8
Противоречиво начало на "английските" разходки из Варна

Противоречиво начало на "английските" разходки из Варна

Само две лица - немски студентки - потеглиха с половин дузина "английски" екскурзоводи на вторите след София безплатни туристически арт турове във Варна.

Днес в 11,00 само ние от РодинаБг.ком и журналистка и фоторепортер от в "Труд" зачетоха събитието, комай единствено в Разпети петък, 13 април. Разходката на желаещи гости, които разбират английски език е също както в София безплатна. Ще се обикалят около 20 исторически и културни места във Варна, като помощ на дарителите-гидове оказват община Варна и РИМузей - Варна. Акценти има и върху исторически обекти - Паметника на цар Калоян, Златното съкровище - датирано най-старо злато в света; културни - Катедралата, Операта, Театъра, Кукления театър, Летния театър, ФКЦ; развлекателни - Делфинариума, Морската градина и пр.

14 са общо доброволните разходчици - млади хора, на нас ни изглеждаха, че са поравно млади мъже и жени, да кажем младежи и девойки, повечето студенти. Те са от "СофияФрий Тур", с поделение "ВарнаФрийТур". Разказаха, че флайерите им са закъснели, та едва вчера след обед и вечерта са ги разнесли по хотели и пр. Все пак - дори и само двама за разходка - е по-добро от николко. А разходките иначе ще са ежедневни от 11,00 и 18,00.

Ние си мислим, че едва ли хотелиерите ще сътрудничат на англоезичните доброволци. Защото комерсиалното ръководи - за съжаление неразумно - българския туристически бизнес. Има двуетажен автобус и платени към хотелите и/или туроператорите екскурзоводи, които няма да искат по никакъв начин да си дадат бизнеса. Паричките, де.

Тук ще бъде майсторството на доброволците безплатно разхождащи англоговорещи - да намерят своите романтично настроени пешеходци.

Иначе на РодинаБг.ком като на националисти и родолюбци ни хареса, че младите от "ВарнаФрийТур" няма да спестяват пред Паметника на цар Калоян как е разбил западните нашественици-псевдорицари. Защото кой и каквото говори, всяка държава гледа своето благополучие.

България над всичко!

Допълнение от Великден, 15 април: Днес видяхме групата "английска безплатна" пред Входа на Морската градина. Водеше ги млада симпатична българка, Деница Тодорова с вдигнат високо над главата флайер "ВарнаФрийТур", типично като гид. Бяха 7 леко намокрени от дъжда студентки, мисля от Германия. Г-жа Тодорова сподели, че не само са играли на Великденското хоро, ами и на дъжда са играли.
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Цигании без българи     Дата: 2012-04-13 16:49:58    
Правителството на Норвегия планира да експулсира чуждестранните граждани, които просят по улиците на страната. Очаква се предложението да бъде внесено за гласуване в парламента още през т.г. Просяците ще бъдат експулсирани без значение дали имат разрешителни за пребиваване на територията на Норвегия. До 2006 г просията беше забранена в Норвегия. Но през следващата година България и Румъния се присъединиха към ЕС и просяци-цигани от двете страни започнаха да пристигат в Норвегия като туристи.

2. Потребител: Трън в таза на Запада     Дата: 2012-04-13 17:14:50    
Куба и Виетнам обещаха да засилят политическите си връзки след посещението на генералния секретар на Виетнамската комунистическа партия Нгуен Фу Тронг с кубинския президент Раул Кастро и брат му Фидел Кастро. "Двете страни потвърдиха превъзходството на социализма над капитализма"- гласи съвместно изявление. В коментар пред държавна медия се казва още, че Куба претърпява икономически реформи, през които Виетнам е преминал през 80-те години.

3. Потребител: Трън в таза на ционизма     Дата: 2012-04-13 19:23:22    
Различията между Иран и световните сили, преговарящи за иранската ядрена програма, не трябва да бъдат "засилвани". Това заяви ръководителят на руската делегация в навечерието на ключовите разговори между Иран и шестте световни сили в Истанбул. "Искаме да бъдем конструктивни и не искаме да засилваме различията"- заяви руският зам.-външен министър Сергей Рябков. Той направи изказването си след провеждане на отделни двустранни разговори с иранските му и китайски колеги. Рябков заяви, че премахването на санкциите върху Иран на ООН и Запада е "финалната дестинация в близкото бъдеще" на преговорите на Иран със САЩ, Русия, Китай, Великобритания, Франция и Германия.

4. Потребител: флайерите им са закъснели     Дата: 2012-04-14 07:19:34    
Както и самат "културн-туриситечаске" инициатива. По нареждане от столицата - че защо? Кога най-накрая ще видим финансов одит на Община Варна?

5. Потребител: към потребител 4     Дата: 2012-04-14 08:32:16    
Инициативата не е на нито една община, а на сдружение с идеална цел, което първо стартира в София, а от този месец и във Варна

6. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2012-04-14 10:06:26    
Седем души са ранени при катастрофа на американски военноморски самолет в жилищен комплекс във Вирджиния Бийч. Най-малко седем души са ранени, но няма жертви, съобщи кметът на града, намиращ се на юг от Вашингтон. Сред ранените са студент, обучаващ се за военноморски пилот, както и инструкторът му, които са се катапултирали от самолета. Телевизионни образи показват димящи руини на пет сгради.

7. Потребител: Цигани убиват българи!     Дата: 2012-04-14 13:41:43    
Продължава работа по случая с масовия бой в село Правище. Това съобщи старши комисар Тодор Чонов, директор на Областната дирекция на МВР-Пловдив. Към момента няма напрежение в селото, има патрули и на място се уточняват свидетели и се събират доказателства. Работата на полицията е съвместно с Окръжна прокуратура-Пловдив. Снощи около 22,13 е постъпил сигнал на телефон 112 за масов побой в село Правище, община Съединение, каза Чонов. Полицаите от Районно управление в Труд пристигнали на място и констатирали, че действително е имало сбиване, при което е пострадал 45-годишен мъж, който на път за болницата е починал. Спречкването е станало между младежи от селото и група роми, които са сезонни работници и са отседнали в местното училище. Починалият 45-годишен мъж се казва Илия, а брат му е настанен в болницата без опасност за живота, уточни директорът на пловдивската полиция. Извършени са два огледа на местопроизшествието. Задържани към момента са 12 лица с полицейски мерки за 24 часа. Защо само цигани убиват българи, а Бойко нехае и си събува гащите пред еврейката Хилава Баба Хилари?

8. Потребител: Трън в таза на ЦРУ     Дата: 2012-04-14 15:20:33    
Афганистанският кабинет назначи сина на убития афганистански държавник Бурханудин Рабани на мястото на баща му на ръководна позиция в институция, водеща преговори с талибаните. Салахудин Рабани идва на мястото на баща си, който беше убит през септември миналата година от борец за освобождение на Афганистан от ционистко робство. Убийството на афганистанския политик беше голям удар върху усилията за помирение между ЦРУ и афганистанските талибани.