Прегледи: 28640 - Коментари: 0
Спорт

Спорт

2023:

21 ноември, Будва, Черна гора:
Женският български национален отбор по шахматс капитан Антоанета Стефанова спечели Европейското първенство. Най-добър общ резултат в първенството постигна Нюргюл Салимова, която играе на втора дъска. През следващата 1924 г в Париж е дебютът за този спорт на Олимпиада.

09 юли, корт Уимбълдън, Лондон, Англия /дано Шотландия, Уелс и Северна Ирландия се отделят от колонизатора и поробителя си/:
Българският елитен тенисист Григор Димитров победи десетия в света - високомерния афроамериканец Франис Тиафо /янкито почти не поздрави хасковлията, след като загуби срамно с 0:3 сета, 2:6, 3:6 и 2:6/ и достигна до 1/8 финалите на турнира от Големия шлем в английската столица.

юни, юли, Краков, Полша:
Българските състезатели спечелия 12 медала, 3 от които златни, на проведените в този полски град Европейски игри. Това са де факто Европейски Олимпиади, като в тях са включени и някои неолимпийски дисциплини. Носители на титли са сестри Стефани и Марина Стоеви в двойки жени в бадминтона, олимпийската шампионка от Токио`20 в бокса Стойка Кръъстева и българският боксьор от кубински произход Хавиер Ибанес.

Потребител:


Коментар: