Прегледи: 1588 - Коментари: 29
Политическа гавра в българското училище

Политическа гавра в българското училище Политическа гавра в българското училище

"Инер Уил Клуб" Варна с осъществения конкурс във варненски училища е нарушил драстично и недопустимо не само Закона за народната просвета, не само Конституцията на Република България, но е нанесъл тежки духовни и морални травми на над 100 непълнолетни граждани, българи!

На скучно и формално събитие, с участието и на българска официална институция - община Варна, представена от директорката на Дирекция "Култура", г-жа Станка Димитрова, репортерът на РодинаБг.ком стана свидетел на незаконни сцени и изкази. Нещо повече, бе допусната и политическа реклама на антибългарската партия ДПС /на антитържеството присъстваше местният областен г-н Ерджан Себайтин/, защото бе казано, че "покровител" на конкурса за квазиприсъствието на България в ЕС е депутатката от АЛДЕ /още едно грозно нарушение/ г-жа Филиз Хюсменова, била завършила варненска "езикова" гимназия. Още повече, скрито политическо послание отправи Алисе еди-коя си, пресчовек на Филиз.

Още нещо, наградените, а почти изцяло участващи, бяха само ученици и повече ученички от "елитните" варненски училища - І, ІІ и V езикови гимназии, което показва, че целта е била не обществото и българският среден ученик, ученикът от народа да е участник, а наново да се покажат само единици, които ще водят България пак по пътя на грабителския антибългарски ЕС.

Ние попитахме някои от участниците и победителите не смятат ли, че този конкурс е ретрограден, защото ЕС се разпада, ето Англия иска да напуска, кризата в Гърция, Испания, Португалия е центробежна за този мижав ЕС? Нито един от учениците не можа да отговори - интересно, какви са били техните есета, като квази"евродепутати", които ще действат като такива? Карай да върви, децата да си мислят, че се "изявяват".

Ето и имената на победителите /същите на общата снимка ведно с г-жа Нели Братоева от "Инър Уил Клуб" вдясно/, като учениците ще посетят Брюксел, центъра на стратегията за ограбване на България:

Мария Пенчева, V ЕГ, с есе на френски език
Роберт Димитров, V ЕГ, с немски
Веселина Василева, Хуманитарна, с английски


Ето и писмо до нашата поща:

Уважаеми дами и господа от "NacionalistBG", /Бел.РодБг - NationalistBg/

Пиша Ви относно публикуваната на Вашия сайт статия "Политическа гавра в българското училище", защото се почувствах леко обиден от нея. Първо искам да отбележа, че не смятам, че "Инер Уил Клуб" е нанесъл "тежки духовни и морални травми" на участващите, или поне при мен не е така. С каквото мислене се събудих на 9-ти януари, с такова съм си и днес...

На награждаването бях попитан от Ваш репортер дали не смятам, че този конкурс е ретрограден, защото ЕС е пред разпадане. Не отговорих, защото никой член от Конституцията или от който и да е друг закон не ме задължава да го направя, а пък и – признавам си тази моя слабост – не съм толкова силно запознат колкото Вас с темата за възможното разпадане на ЕС. Но защо пиша есе, когато не разбирам нищо от ЕС и политика?

Причините за написването на есето и участието в конкурса са няколко. Първо, всяко състезание, което е свързано с немския език, ме интересува. В последните две години се справям добре на национално ниво и реших и да се опитам и тук. Не знаех кой точно организира конкурса, за мен беше важно просто да участвам. Не искам да изглежда сякаш подценявам конкуренцията, но оценявам шансовете си за победа в подобни състезания като сравнително добри. Нуждая се от такива награди, защото ще ми бъдат полезни един ден, когато кандидатствам в някой университет. Второ, семейството ми не е богато и често изпитваме различни трудности. Родителите ми са по-възрастни от тези на моите приятели и животът им не е бил лек. Всеки път, когато донеса някаква награда вкъщи, ги карам да се гордеят. Това носи малко радост в живота им и ме мотивира да търся такива успехи. Не мисля, че се "изявява", напротив – не се гордея и не парадирам с постиженията си.

В статията Ви е написано, че учениците от елитните гимназии не са "ученици от народа". Бихте ли ми обяснили какво точно имате предвид с това твърдение ? Според Вас, аз съм една от единиците, "които ще водят България пак по пътя на грабителския антибългарски ЕС". Тези Ваши думи ме засегнаха най-силно. Обичам много Отечеството, интересувам се от българска история и ако един ден стане така, че съм управляващ, последното нещо, което ще целя, е да "ограбя" България. Непълнолетен съм и не мога да променя особено много ситуацията в държавата. Нямам право да гласувам, но поне се опитвам донякъде да помогна в процеса на "събуждането на българина", защото смятам, че българите сме загубили идеалите си като нация, забравили сме героите и историята си, а народ, който не познава миналото си, няма бъдеще... Доказателство за тези мои опити са клиповете, които заедно с един съученик публикуваме в интернет и които събраха стотици хиляди гледания през 2012. Ще Ви дам два примера за наши видеоклипове във виртуалното пространство: http://www.vbox7.com/play:5eecfbe973 и http://www.vbox7.com/play:5683468097. Една от мечтите ми е след време да организирам кампания и да събера достатъчно пари за издигане на паметник на капитан Георги Купов във Варна, защото такъв мисля, че има в София, но не и тук в родния му град. Не одобрявам това, че в статията си слагате всички ученици под един знаменател. Има и млади хора, които вярват, че България един ден ще пребъде и те самите ще се опитат да помогнат това да се случи.

Ако Ви интересува есето ми, пишете ми – веднага ще Ви го изпратя. Благодаря за отделеното време.

С уважение,
Роберт Димитров

Въпросът, г-н Димитров, не се отнася до тебе. Никой няма право да занимава с политика млади хора. Това е по закон, затова съм включил статията в Категория "Законът", а не в "Аз тийнейджър" Така промиваха нашите мозъци преди 30 г.

Успех в любовта!

Димитър Кунев
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Maika vi gurbava!!!     Дата: 2013-01-10 16:32:58    
Искате да ми кажете, че хората от "елитните" гимназии не са нормални ученици? По-"специалните" ученици са в частни гимназии, където получават повече внимание от нас(уча в една от изброените гимназии). Учениците не могат да имат обстойни детайли за политиката по простата причина, че са на по 17-18 години и не се се специализирали в тази област... "нанесъл тежки духовни и морални травми" да не са ги заплашвали да ги бият с пръчки и камъни? Не мога да разбера от коя част на тялото сте го измъкнали това! Едва ли има такива травми понеже никой не е бил каран насила в това нещо!
Бахти националистите дето сте, ще ва еба в педерастите!

2. Потребител: Krasimir Petkov     Дата: 2013-01-10 16:39:01    
е браво бе ! постарали са се децата, искат да видят свят, пък вие ги изкарахте пионки на маймуните от дпс ... порастнете малко.. паднахте ми в очите, преди ви бях фен ..

3. Потребител: :/     Дата: 2013-01-10 17:42:30    
"нанесъл тежки духовни и морални травми" ..не знам как простичкия конкурс го е направил, но аз като ученик на една от изброените елитни гимназии се чувствам засегнат и морално травмиран от вашата статия. Заради хора като вас, още преди години се отказах от журналистиката, за да не бъде слагано и моето има под общ знаменател с останалите "журналисти". Предизвиквам ви да напишете имената на победителите в търсачката и само да видите колко много отличия имат всъщност и как това е просто поредното. Статията ви е абсолютно обидна към тези хора, които със сигурност са заслужили наградата си.

4. Потребител: ...     Дата: 2013-01-10 17:43:52    
Абе ей, тъпани, какво ограбване на България, какви пет лева бе, нещастници? Хората са достатъчно интелигентни и умни и им е прекалено лесно да съберат 2 и 2 и да им стане ясно за к'во иде реч.

5. Потребител: Н.Калоянов     Дата: 2013-01-10 18:12:16    
Хахахахаа. Невероятна статия. Не мисля, че дори Спилбърг би измислил подобен сценарий. Постарайте се повече, аматьори такива! Не плюйте бъдещето на България, ето заради такива хора те напускат страната - не само не ги уважават, ами ги и плюят. А ако искате, направете едно интервю на мен за ретроградния ЕС - ученик съм на V ЕГ. С удоволствие ще ви отговоря на всичко, ама надали отговорът ще ви хареса. Живо и здраво!

6. Потребител: Срам за БГ сте!     Дата: 2013-01-10 18:51:52    
Знаете ли защо са само от "елитните варненски гимназии"? Защото там хората са амбициозни, образовани и могат да напишат стойностен материал, за разлика от някой (от "механо" например), който не може да завърже две изречения. И моля някакви некомпетентни журналисти да не си изказват ограниченото мнение неподготвени!!! А и впрочем има граматически грешки!

7. Потребител: Промити мозъци     Дата: 2013-01-10 18:52:42    
Промитите от Запада мозъци на днешните ученици не "отстъпват" по нищо на промитите мозъци от СССР преди 30 г. Защо Запада го изгониха от Африка, от цяла Америка, от Азия, а само ние българите търпим грабежа им. А тези, дето отиват на Запад, ще бъдат поне 2-3 поколения 2-ро и 3-то социално ниво и ще ги подритват като "момчета за всичко". Питайте и ще знаете! Що се отнася до грабежа, вижте месечните сметки на родителите си, в което 2/3 от парите им са открадвани подло, по колониален маниер от западни банки и фирми. Както казва Йовков: "Боже, много мъка има по тоя свят, Боже!"

8. Потребител: Ето "елитните"     Дата: 2013-01-10 19:05:25    
Цитирам в края постинг № 1 - Ето "европейския език" и евромисленето на един ученик, който има претенции да е "елитен": псувни, вулгарни изрази, правописни грешки, да не се поддавам на профанацията на постинг № 1. Той бърка духовното с физическото, като цитира рани по тялото си, при оценка морални и духовни, дори това е показателното за владеенето на елементарни понятия. Никой не ви е карал насила, но като на риби ви е хвърлил стръвта и сте я лапнали. Що се отнася до нивото на образованието днес, по данни на ООН, през 1988 г българският ученик е бил на 2-ро място в света по равнище на знания: като понятия, дълбочина на владеенето на понятията, естетическа и морална култура. Прочетете цитирания от мене финал на постинг № 1 и ще се убедите със собствените си очи - що за европеец го е написал. Впрочем, точно "Европата", както казва Ганьо, превърна българския средностатистически ученик в невежа, който даже и не осъзнава моралното и естетическото си невежество, особено "Бахти", нали?:

Maika vi gurbava!!! Дата: 2013-01-10 16:32:58 ~ IP Address: Искате да ми кажете, че хората от "елитните" гимназии не са нормални ученици? По-"специалните" ученици са в частни гимназии, където получават повече внимание от нас(уча в една от изброените гимназии). Учениците не могат да имат обстойни детайли за политиката по простата причина, че са на по 17-18 години и не се се специализирали в тази област... "нанесъл тежки духовни и морални травми" да не са ги заплашвали да ги бият с пръчки и камъни? Не мога да разбера от коя част на тялото сте го измъкнали това! Едва ли има такива травми понеже никой не е бил каран насила в това нещо!
Бахти националистите дето сте, ще ва еба в педерастите!

9. Потребител: Стоян     Дата: 2013-01-10 19:17:30    
Много точна и много тъжна статия. А постингите на учениците показват как от 2 място по знания българчетата са се смъкнали на предпоследно в Европа. Дано Господ се смили над повредените им души и ги върне при Майка България!

10. Потребител: хахаха     Дата: 2013-01-10 19:25:21    
Ей смешници бързо ви разкрих по IP, скоро жалкото ви сайтче дори няма да съществува.

11. Потребител: Кой е жалък?     Дата: 2013-01-10 19:46:13    
12. Потребител: хахаха Дата: 2013-01-10 19:25:21 ~ IP Address: 95.42.71.213 Hostname: 95-42-71-213.btc-net.bg [ИЗТРИЙ]
Ей смешници бързо ви разкрих по IP, скоро жалкото ви сайтче дори няма да съществува.

12. Потребител: До всички злобари     Дата: 2013-01-10 19:47:58    
Моля коментиращите злобарчета и интернет гангстерчета да ми разяснят добре, какво точно са постигнали те и какво са направили за Майка България, за да може тя да просперира? Смешници и мишки, като сте ТОЛКОВА големи патриоти, на ваше място бих си изхвърлил компютъра и веднага бих си довлякъл задника да протестирам срещу мизериите, които се случват в нашата държава. На думи и мизерни статии винаги е лесно, дори мога да се обзаложа, че сте подгизнали остатъци от обществото, които нямат и нормален соц. живот, стоейки вкъщи по цял ден. А до автора на статията - ти стъпвал ли си ВЪОБЩЕ в някоя от изброените гимназии по-горе да видиш за какво става въпрос? Ако искаш да привлечеш внимание и да покажеш на обществото жалката си заплата от жълти стотинки - смешен си и никога няма да се издигнеш в журналистиката, камо ли чрез това мизерно уебсайтче, подчинено на политически интереси. Никакви националисти не сте идиоти! Седенето вкъщи и приканването на други хора да бойкотират и вършат вашата работа чрез смешни статии не е патриотизъм!!!!

13. Потребител: до №10     Дата: 2013-01-10 20:00:49    
Ама и ти си един умник, къде виждаш да е цитирал рани по тялото си ? Много ясно, че ще псува. Статията е написана с агресия. Мен ме е срам да се нарека патриот заради псевдонационалисти като вас.

14. Потребител: Maika vi gurbava!!!     Дата: 2013-01-10 20:07:12    
Ето "елитните" явно не можеш да четеш, не съм споменал физическа травма никъде, явно ти трябва да се пообразоваш малко! Познавам 1 от победителите/победителките и единствената цел с която е влязъл във конкурса е да си тества знанията и да види как се сравнява с другите участници!
Евромисленето, та евромисленето ми... Как разбра какво е то от тея 5 реда дет' съм написал!
Обратно към "nationalistbg", много добре извъртате нещата, кавали грозни..."центъра на стратегията за ограбване на България" няма какво да ни ограбят, в коя страна живеете не мога да разбера, ние сме гола вода, розите ли ще ни откраднат или пшеницата, ние нямаме нищо!

15. Потребител: Krasimir Petrov     Дата: 2013-01-10 20:11:53    
Ама как бе, Брюксел с тази цел са го основали - оттам да се ограбва България... Май е време да спра да ви гледам умната статия, че ви направихме рекорд - 220 гледания вече

16. Потребител: ...     Дата: 2013-01-10 20:20:50    
Големи сте националисти, ама не се сетихте да сложите една статия за Христо Ботев преди няколко дни ...

17. Потребител: Ето статия за Вазов     Дата: 2013-01-10 20:36:24    
Предавали ли са Ви вашите учители за педофилите във ІІ глава?
Прегледи: 1044 - Коментари: 0
Под игото на Европа
Всеки българин, а даже и тези, които посещават българското училище, знаят за романа на Иван Вазов "Под игото". Той разказва за турското робство, за зверствата и низостта на поробителите и безнравствените порядки, чрез които са подтискали българския нещастен и злочест народ. Но неизвестно защо, литературната критика, а и много от добрите учители по литература избягват да говорят за мрачните моменти, за турските перверзии в книгата. Още в самото начало, в І-та от 3-те части, във ІІ-ра глава "Бурята", се разказва за едно ужасно деяние. Двамата турци - Емексиз Пехливан и Топал Хасан /избили - изколили 14 членно българско семейство преди месец/ влизат в късна доба във воденицата на бай Иван. Случайно там е 14 годишната му дъщеря - Марийка. Извергите пожелават да се погаврят с момичето и пращат човечеца да им купи ракия. Ако гледаме със сегашните понятия - те са просто най-обикновени педофили. Някой ще каже, ама това е литература, Вазов е с лично отношение - турците са убили баща му. Има и по-зловещи истории от тази с Марийка. Не единични, а тенденция, правило, неписан закон са били случаите, когато ей тъй, за кеф - османлиите за изнасилвали жени пред мъжете им и дъщери пред бащите им. Това злокобно действие е имало за цел да унижи докрай мъжкото у българина, та той да не посмява да вдигне не нож, а очи срещу поробителите. Но това е тема за роман, който да разкрие корените на много наши родни прояви, та дори и възлови страници в страхливо/смелата ни национална душевност. По нищо не се отличават от турците западноевропейските и американските джентълмени - днешните ни поробители. За наше и балканско назидание те бомбардираха невинни деца и жени из цяла Сърбия, Босна, Косово, че и по погрешка/нарочно ни треснаха една ракета в Горна Баня. По същия начин - с тв техника осведомиха зрително целия "цивилизован" свят как хубаво могат да убиват деца и майки в Афганистан, Ирак, а вече и в Сомалия. Те плащаха милиони долари на чеченските терористи, които представяха за "борци за свобода". Когато талибаните взеха за заложници деца в Беслан, западняците не ги осъдиха. А самите те твърдяха велегласно, че не преговарят с терористи. "Двойният аршин", който е другото, но точно име на словото демагогия, не може да се скрие. Точно американски войници, /подражават им и английски/ изнасилваха и изнасилват беззащитни афганистански и иракски жени, девойки и момичета. После официалните власти на САЩ се опитваха да прикрият или поне "смекчат" случаите. Само че в България не гледаме "Ал Джазира" и "Ал Арабия" - иначе щяхме да разберем защо е толкова силна антиамериканската съпротива във всички поробени от САЩ държави. Няма съмнение, че България е изцяло поробена икономически от Запада. Всички наши суровини - под сурова форма най-често, полупреработени - по-рядко и като готов продукт - почти никак - изтичат към САЩ и ЕС. Около 7,5 % - и в посока Турция. Общата сума на ограбения български труд и суровини е около 14-15 млрд Евро. Само за година! Тези неоколониалисти, по морал - дори по-ниско от османците, крадат варовика, солта, медта, цинка, златото, урана, оловото, мангана, хрома, желязото, каолина, водата, въглищата, електричеството, телефонните ни импулси, а в своята изобретателна алчност - вече слънцето и въздуха ни. Сега мощните енергийни компании искат да купят АЕЦ-овете ни, ветрогенераторите и слънчевите панели. Под благовидната роля на инвестиции - те превръщат всяко сложено тук евро/$ - в 2, че дори и 3 за себи си. Ние сме им новите роби, но не черни, червени или жълти - а бели. Средната чиста годишна печалба на всяка от чуждестранните телефонни компании надхвърля 700 млн евро! А тези нагли крадци заради сто пъти по-дребни нарушения ни спират 610 млн евро, които законно ни се полагат! Още по-престъпно е практически педофилското им отношение към нас. Те привличат нашите млади умове и тела!, в техните университети, впрочем не съвсем безплатно. Ние българите си плащаме, за да ни ползват за сексуални обекти кекавите им студентчета. Заради кражбите им България няма средства да поддържа на предишното преддесетоноемврийско нелошо ниво науката и висшето образование. - Така уж доброволно, а всъщност съвсем принудително ограбват бъдещето ни. Прибират с мръсните си крадливи - "благовидни" западни - лапи цвета на българската младеж. В един швейцарски вестник, тези дни, излиза статия, която сравнява петте български медицински сестри осъдени на смърт в Либия и две швейцарки с подобна съдба. По повод на нашите момичета вестникът пише, че те тогава не били от ЕС, т.е. били от незначителен произход. Те западняците и досега така мислят за нас, въпреки че бюрократите им поне се научиха мило/крадливо да ни се усмихват. Очеблъскащи са ощетяванията ни в спорта. Културата на Запада е на толкова ниско ниво, така опедерастена, извратена и изпразнена не само от красота и истина, ами дори и от благородни заблуди. Нито литературата...

18. Потребител: Ето статия за Вазов     Дата: 2013-01-10 20:46:23    
Прегледи: 1928 - Коментари: 4
"Под игото" срещу ЕС
В неделя в България се случи поредното историческо събитие. Родната общественост определи като любим свой роман "Под игото". Това - естествено като литератор и естет - аз не мога да назова като най-точния естетически избор. Но че е най-правилният български избор - и като националист и като литературен критик изцяло приветствам.
Най-добрият резултат след масовото гласуване по телефоните и по-малко по ДжиЕсЕми и по Интернет беше на следващия ден. По някои национални телевизии се появиха някакви голобради педерастчета, които нарекоха избора на българския народ - цитирам - "страхлив", "продиктуван от някакви дребни политически скандали в едно малко българомохамеданско село" и пр. простотии. Как да не се сетим за самоубийствената реплика на Иван Костов, че няма народ! Някой самозван доморасъл естет?????????? се опита да охули вкусовете, разбиранията и чувствата на непредубедени и спонтанни български читатели! Кой има право да се постави над народното мнение? Кой е този гений на всезнанието и самоопределил се като всезнайко - който оспорва позицията на десетки хиляди хора? Защото тези българи, които определиха като свой ЛЮБИМ роман "Под игото" не са взели за части от секундата това решение. Може някои - да са били подтикнати от етническа ненавист. Може други - да са оценили само онази част от книгата, която е наистина ценна и изцяло да са подценили недостатъците. Които - пак ще повторя - никак не са малко: прекомерни описания, неумело изведена любовна "интрига", често декларативен патриотичен патос, социални и философски идеи, които са разкрити без сериозно познаване на духовните търсения до края на ХІХ век и пр. и пр! "Моят" най-добър роман е "Иван Кондарев", бих гласувал, естествено, и за "Тютюн", ако имах втори глас за дванадесетте стигнали докрая. Но по-голямата част от гласувалите за ПЪРВИЯ /като дата на издаване/ български роман са изпратили своя глас след сериозен вътрешен диалог. След много въпроси към своите най-важни морални, естетически и житейско-духовни ценности. След интензивно, напрегнато наблюдение на сърцето си. И най-важното: след ОСЪЗНАВАНЕТО на това, което е свръхсъщността на "Под игото". А това са двете най-възвишени и духовно-екзистенциални постижения на човек, народ и човечество:
СВОБОДАТА И
ДОСТОЙНСТВОТО!!
Аз ще си послужа с една малко комична историйка. Преди 15-тина години бях дал класна работа с не помня каква тема за "Под игото". На десетокласници - тогава Вазов се изучаваше в 10 клас. Всички ученици от един средно добър като ниво клас пишеха заболи носове в листите. Само един нелош средношколец - Спас се казваше - нищо не пишеше. Но през цялото време четеше "Под игото". Веднъж му казах, че е време да пише вече към средата на двата часа, отредени за класното, а малко преди края настойчиво го подканих да пише. Но той ми отвърна с тийнейджърски непукизъм: "Господин Кунев, абе тази книга е много интересна, просто ми остава още малко да я дочета... Много интересна книга." Това искрено признание на момчето е съвсем естествено и доказва, че "Под игото" е четивна творба. Като пивко вино преките й, но мощни внушения се разливат в жилите на читателя. Най-вече - в сърцето и душата му. Защото истинското и голямото изкуство черпи от живите сокове на живота. Който е по-богат от най-фантастичната измислица или самонаблюдаващо се словопостроение. Да не забравяме и житейско-национално-духовния факт - без Освобождението, родено от Априлското въстание - нямаше да има българска литература. Самостойна, свободна, истинска. Какви галактики щяха да ни/ги наблюдава/т/ме - когато Турция и в момента подтиска 10 милиона кюрди? Или избива 800 хиляди арменци, прогонва и избива милион гърци и т.н. Какви лични независими преживявания може да има едно убивано от башибозучето батачанче, преди ятаганите на ахмедагабарутанлиевите хора да посекат невинната му БЪЛГАРСКА главица? Не защото е индивидуално уникален, а защото е българче! Да не пропуснем и съдържанието на "Под игото". Още във втора глава на І-та част на романа "Бурята" имаме една отвратителна сцена на педофилия. Двамата черкези Емексиз Пехливан и Топал Хасан завързват воденичаря Стоян и понечват да изнасилят щерка му Марийка пред очите му. Грозна, варварска, нечовешка - но почерпена от реалността сцена. Не един, а стотици такива случаи е имало дори в навечерието на Априлското въстание. В своя гениален роман "Братя Карамазови" славявинът Достоевски говори точно за такива случаи. След подобна гавра със сестра му хайдутин става и Капитан Петко войвода! Точно преди да изнасилят 14 годишната Марийка, инстинктивно Бойчо Огнянов/Иван Краличът взема брадвата и претрепва турците-изверги. Внушението на Иван Вазов е безпределно ясно - не убиеш ли по време на животинско робство - ще бъдеш убит. Смешният, но най-вече жалък плач на "културтрегерите" - недоносчета от Югозападния или Свободния университет в София - не само че не разколеба българите в избора им, но го потвърди. Мишките с промити от Запада мозъци...

19. Потребител: Maika vi gurbava!!!     Дата: 2013-01-10 20:47:45    
Ето "елитните" явно не можеш да четеш, не съм споменал физическа травма никъде, явно ти трябва да се пообразоваш малко! Познавам 1 от победителите/победителките и единствената цел с която е влязъл във конкурса е да си тества знанията и да види как се сравнява с другите участници!
Евромисленето, та евромисленето ми... Как разбра какво е то от тея 5 реда дет' съм написал!
Обратно към "nationalistbg", много добре извъртате нещата, кавали грозни..."центъра на стратегията за ограбване на България" няма какво да ни ограбят, в коя страна живеете не мога да разбера, ние сме гола вода, розите ли ще ни откраднат или пшеницата, ние нямаме нищо!

20. Потребител: Невежество     Дата: 2013-01-10 21:02:52    
Невежеството на някои от участниците, например от Постинг № 21 е на бангладешко ниво. /Бангладеш, заедно със Сомалия и Сиера Леоне се бори за последно място по БВП на човек./ България притежава между 1,5 % и 2 % от запасите на мед в света, който е равностратегически метал с желязото, подобно е положението с мангана, огромни са запасите от злато /оценяват са на 700 млрд Евро/, уран, варовик, пясък за стъло /което пак го крадат САЩ в Севлиево и Нови пазар/ ет цетера, ет цетера. Цената на Соди-Солвей е над 30 млрд Евро, само от камъни и сол се печелят по 500 мил Евро/г, но те се открадват от Белгия и Италия. Такива факти има стотици и хиляди. Само западните банки крадат между 3,5 - 4 млрд Евро/година. Както казва Христос: "Прости им, Господи, те не знаят какво вършат."
Послеслов: Граматичното невежество на постинги №№ 1, 2, 3, 4, 5 - няма да коментирам.

21. Потребител: Към № 21     Дата: 2013-01-10 21:09:28    
Уважавам Ви, че си признахте, че невежеството Ви е на бангладешко ниво. Хахаха.

22. Потребител: Благодарности     Дата: 2013-01-10 21:44:14    
Благодаря на елитния ученик от Постинг № 21, че си призна бангладешкото ниво на невежеството. Заблудата е първата стъпка към истината.

23. Потребител: :))     Дата: 2013-01-10 21:54:22    
Хахаха, браво, анонимни изтривачо на коментари. Това е една невероятна победа в твоя живот, ще останеш завинаги в историята. Честито, ти си Екзодия, трябва да те пишат по вестниците!!!

24. Потребител: И като за лека нощ     Дата: 2013-01-10 22:01:36    
Може да обиждате и се смеете на елитните ученици, но разликата между тях и вас е, че те имат бъдеще и ще свършат нещо полезно в живота си, докато вие ще продължите да си пишете "интересните" и правилно представящи събитията статии. Sad but true ;)

25. Потребител: Maika vi gurbava!!!     Дата: 2013-01-10 22:13:41    
"Потребител: Невежество Дата: 2013-01-10 21:02:52" да защото на Италия и Белгия им трябва наш'то злато, което е 1% от тяхното, защото те имат 3,300 тона, ние имаме 39, ш'на ограбят тез италианци, мамицата им мръсна, 1,5% от запасите на мед, ама това е супер много, ще земат да ни завиждат тез европейци, педерастите долни! Ама то пясък за стъкло никъде няма и въобще не е стотинки на хиляди тонове, тез американци много крадат, мерзавци закопани!

"Както казва Христос: "Прости им, Господи, те не знаят какво вършат.""
Исус може да е казал много работи, ама ето ти няколко факта от многото(стотици хиляди)
Господ не съществува, Исус е евреин, Библията(на която най-вероятно вярваш) няма нищо общо със това което Исус е вярвал, понеже е писана за римляните 3 века по-късно, вярата се използвала срещу хората, а не в тяхна полза -zum Beispiel(като ще ползваме чужди думи) Бог е пратил императора, следователно вярваш на императора иначе си богохулник и още много такива!

26. Потребител: Знаещ     Дата: 2013-01-10 22:37:05    
Като отидете на Запад и ви използват като изтривалки и подметки, ще ви стане ясно кой кум и кой сват. Дано да не сте в някоя американска кула, когато заслуженото отмъщение постига грабителите. Защото Двете ционистки кули са само началото на края, след който на света няма да се кланят на Злото, към което Зло сега сте се опулили, `ала диваците пред конквистадорите. Що се отнася до свършеното от Главния редактор на националистБг.ком - то е 100 пъти повече от това, което всеки емигрирал и предал Майка си България, е извършил. DIXI

Послеслов: Моля, внимавайте с правописа. Все пак, става въпрос за "елит". Защото като отидете да слугувате на Запад, ще ви смъкнат заплатата доста. То ще е, че сте българи, но ще ви казват, че е заради правописа.

27. Потребител: ....     Дата: 2013-01-10 22:50:58    
Чували ли сте за Асен Йорданов ? Той е емигрирал в чужбина (в таз' лоша Америка), но е влязъл в световната история. Дан Колов също не се е бил в България. Кубрат Пулев няма официален мач в родината си. Димитър Бербатов играе в чужбина. Кристалина Георгиева не живее тук. Още да изброявам ли ?
Убеден съм, че главният редактор е направил много повече от тези хора...
Одобрявам патриотизма, но недейте да увъртате информацията във ваша полза. Манипулирате хората... Най-малкото не ви прави чест да лъжете .. Изкарахте децата крадци

28. Потребител: Краят     Дата: 2013-01-10 23:05:09    
увенчава делото - Finis coronat opus. - са казали древните римляни. Главният редактор на националистБг.ком не само е ходил в "елитните" гимназии, но и три години е преподавал там. Та - знае отлично какви са учениците сега, преди 15 и преди 30 г. Нивото днес е следното - учениците знаят 10 пъти по-малко като реални понятия и то в 10 пъти по-слаба степен отреди 20 г. Не можеш да продадеш краставици на краставичар. Имах скорошен разговор с водещ преподавател в І ЕГ - мисли абсолютно същото, че и по-страшно.

Е, нека да завърша с думите на Жулиета, респективно на Шекспир: "Колкото повече давам, толкова повече взимам." А Западът е точно обратното. Добре ли е да слугуваш и да се възхищаваш с телешки възторг на крадец? Който краде децата ти, суровините ти, парите ти, внушава омраза и презрение към българското, към човека, това е Западът - расизъм към негрите 5 века, расизъм към славяните 10 века и расизъм към справедливостта - откакто го има. Но Видовден идва.

29. Потребител: ....     Дата: 2013-01-10 23:32:51    
Вярно е, че учениците в момента имат доста по-малко знания отколкото преди 20 години, но има и изключения. Български ученици печелят златни медали на световни първенства по математика, информатика, откриват нови планети итн. За пореден път поставихте всички под общ знаменател. А и защо смятате, че децата в конкурса "слугуват" и "гледат с телешки възторг" на Запада. Обективно погледнато те просто са показали знания, спечелили са награда и ще видят малко от чуждата култура. Хем да се научат на правопис малко.. Или пък напускането на държавните граници е родоотстъпничество ? Те са на 17-18 години, не са толкова навътре в нещата. Като не Ви харесва Западът, стойте си тук, но нямате право да манипулирате читателите си да останат против волята си. Поне като толкова злоба сте събрали, не я хвърляйте по децата. Не разбират. Написали сте им накрая имената за назидание и сте поставили думата "победителите" в кавички.

30. Потребител: Админ     Дата: 2013-01-10 23:54:32    
Всичко е любов.

31. Потребител: маика     Дата: 2013-01-11 17:31:35    
БРАВО НА ДЕЦАТА НИ! БРАВО РОБЕРТ! ГОРЕ ГЛАВАТА, НЕ ОБРЪЩАЙТЕ ВНИМАНИЕ НА нещастни и озлобени дребни журналисти.