Прегледи: 2334 - Коментари: 2
Сидеров пред международния форум в Ереван: Турското посолство налага огромен натиск на българския парламент да не се приеме решението за арменския геноцид

Сидеров пред международния форум в Ереван: Турското посолство налага огромен натиск на българския парламент да не се приеме решението за арменския геноцид Сидеров пред международния форум в Ереван: Турското посолство налага огромен натиск на българския парламент да не се приеме решението за арменския геноцид

Българският народ не споделя поведението на правителството и парламентаристите, които зачеркват собствената си история

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров участва в двудневната международна обществено политическа конференция "Против престъплението геноцид".
/На долната снимка: Сидеров в разговор с външния министър на Русия г-н Сергей Лавров/

Конференцията се провежда в Ереван и е посветена на 100-годишнината от геноцида над арменския народ. Международният форум бе открит от президента на Армения Серж Саркисян. В своето изказване той подчерта, че организаторите на геноцида срещу арменския народ не са успели да достигнат целите си.

На форума в Армения Сидеров заяви, че ръководи партия АТАКА, която от 10 г е в българския парламент се бори за признаването на арменския геноцид, но се сблъсква със стена. "Осем пъти ние предложихме да се признае арменският геноцид в българския парламент"- заяви Сидеров и изброи кога парламентарната група на АТАКА е вкарвала през годините това предложение.

"Отхвърлени са всичките. Утре също трябваше да се разглежда в българския парламент проекторешението ни за арменския геноцид. И знаете ли какво се случи? Преди малко ме информираха, че ръководството на Народното събрание го отменя отново. Аз не се гордея с парламента си, но се гордея със своята упоритост да продължа да се боря за признаването в българския парламент на арменския геноцид"- подчерта Сидеров.

"Разбрах, че има огромен натиск от страна на турското посолство – да не се приема решението за арменския геноцид. Определям това като груба намеса във вътрешните работи на България от страна на Турция. И това продължава до ден-днешен. Но българският народ, уважаеми колеги, не споделя поведението на правителството и парламентаристите, които зачеркват собствената си история. Аз съм потомък на българи от Източна Тракия, а там през 1913 г убиха и прогониха повече от четвърт милион българи. И моите баба и дядо ми разказваха за ужасите на онези дни. Но Турция не иска да слуша за това.

Скъпи приятели, позволете ми от името на българския народ, който прие бежанците-арменци в началото на миналия век, а големият български поет Пейо Яворов възпя тяхната трагична съдба в стихотворението "Арменци", което учихме в учебниците, да ви поднеса неговата почит, признание и преклонение пред арменците – жертва на геноцида в Османската империя"- заяви Сидеров в навечерието на 100-годишнината от тези трагични събития. По думите му историята не трябва да се преправя и редактира, а да се помни и изучава в истинския й вид, за да не се повтарят нейните кървави страници.

Международната конференция е посветена не само на геноцида на арменците, но и на борбата с всички геноциди по света. През първия ден на конференцията бяха засегнати политическо-правните аспекти на изучаването на престъпленията на геноцида. Припомняме, че партия АТАКА е единствената българска политическа формация, която осем пъти е предлагала в Народното събрание да бъде признат геноцида срещу арменския народ. За участие в конференцията в Ереван пристигнаха многобройни гости.

В работата й участват повече от 500 души от цял свят – политически, обществени, религиозни дейци, журналисти, редактори от централни медии.

/От Пресцентъра на Атака/
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2015-04-25 11:27:57    
Компютърен проблем наруши работата на 8000 заведения от веригата "Старбъкс" в Канада и САЩ. "В резултат на проблема се е наложило магазините да прекратят веднага работа или да затворят по-рано. Проблемът е засегнал 7000 заведения в САЩ и 1000 в Канада. Работим по отстраняването му и се извиняваме на нашите клиенти за причиненото неудобство"- заяви говорителят на "Старбъкс" Джим Олсън.

2. Потребител: Милен     Дата: 2015-05-24 18:36:22    
Отметим, что македонская нация была создана в ходе процесса насильственной "болгаризации" сербского населения Македонии во второй половине 19 — первой половине 20 веков. Тогда в самой Македонии никаких македонцев не было: были болгары и сербы. - See more at: http://www.pravda.ru/world/europe/balkans/18-05-2015/1260358-makedonia-0/#sthash.Ei1BWG9r.Xjle019b.dpuf