Прегледи: 6232 - Коментари: 4
Пияните украинци-хохли взривиха Чернобил преди 29 г

Пияните украинци-хохли взривиха Чернобил преди 29 г

Наскоро полският външен министър Скотина заяви, че Освиенцим не бил освободен от Червената армия, а от украинци.

Крадливият убиец Запад, който 5 века е убивал, грабел и лъгал света, протръби Голямото село чрез продажните си медии, че Русия е заразила Запада след аварията в Чернобил. Но по полско-извитата /курва е завой на полски/ логика, Чернобил е на 50 км на северозапад от Киев, изцяло в Западна Украйна. Е, значи пияните хохли са заразили Запада и от Киев трябва да се търси отговорност, вкл материална за пораженията. Не е зле и Вигенин+селянчето от Банкя да поискат по милиардче, че и 2 от Порошенко и Яценюк. Макар че ниско наведените на Запад ГЕРБ=БСП скубят собствените си поданици, ограбените българи, вместо да си върнем от Европа окрадените за последните 25 години над 200 млрд Евро.

29 г от ядрената авария в Чернобил

На 26 април 1986 г в 01,23 чернобилският реактор № 4 експлодира. Светът стана свидетел на най-тежката ядрена катастрофа в историята на човечеството. Взривът разпали пожар, който горя в продължение на 10 дни. Близо 300 хил души бяха принудени да напуснат домовете си.

Междувременно Северна Европа бе обсипана от радиоактивни материали. При експлозията загинаха двама души. Но инцидентът нанесе немислимо тежки вреди на хората, които се появиха дни, месеци и дори няколко години по-късно. Според доклад на "Грийнпийс" от 2006 г, Чернобилската катастрофа е довела до над четвърт милион случая на рак, от които почти 10 хил са се оказали фатални.

През 2011 г Съюзът на загрижените учени – неправителствена организация, предположи, че броят на смъртните случаи вследствие на Чернобил ще варира около 25 хил – шест пъти над прогнозата на ООН. А според Международната агенция за ракови изследвания, инцидентът ще отнеме живота на 16 хил европейци до 2065 г.

Инцидентът в северна Украйна бе съчетание от дефектен дизайн и оперативна грешка, които създадоха смъртоносен радиоактивен облак. Реакторите на Чернобилската АЕЦ бяха спрени и по-късно извадени от употреба. № 4 бе заграден с нестабилен бетонен пашкул. Сега се работи върху изграждането на саркофаг на стойност $ 1,58 млрд.

Сравняваната с ковчег структура ще пази останките на призрачния реактор и ще замени остарялата бетонна черупка. Структурата ще тежи 29 000 т, ще бъде дълга 164 м, а височината й ще достига 110 м. Саркофагът ще съдържа високотехнологично оборудване за извършването в пълна безопасност на операциите по обеззаразяване на вътрешността на авариралата централа.

Очаква се строителните работи да приключат през т.г.

/От: БГНЕС/
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2015-04-26 11:52:47    
Руски хакери са получили достъп до част от кореспонденцията на президента на САЩ Барак Обама по време на кибер атака през 2014 г срещу некласифицираната компютърна система на Белия дом, която е била много по-сериозна и притеснителна, отколкото бе обявено публично, пише вестник, позовавайки се на американски чиновници. Хакерите, които са успели да пробият защитата и на системата на Държавния департамент, изглежда не са получили достъп до строго охраняваните сървъри, които контролират трафика от смартфона на Обама. Пиратите обаче са достигнали до имейл архиви на служители на Белия дом, а може би и на такива извън президентството, с които Обама редовно е контактувал. От тези акаунти хакерите са достигнали до имейли, които президентът е получавал и изпращал.

2. Потребител: Трън в таза на герберасти     Дата: 2015-04-27 16:36:21    
Търсенето на финансиране за обновяване на Военното гробище – музей в Добрич ще продължи, след като проектът за това е бил класиран доста назад в резервите по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Това съобщи директорът на Регионалният исторически музей /РИМ/ в добруджанския град Костадин Костадинов. "Незнайно защо, тъй като в крайна сметка смятаме, че това е нещо, което щеше да бъде полезно не само за нашия град, но и за България като цяло. Защото първо това е най-голямото Военно гробище в страната, второ догодина се навършват 100 г от първото освобождение на Добруджа по време на Първата световна война. Но за съжаление така беше решено, по норвежката програма не получихме финансирането. Нямам представа защо?! За мен това беше един от най-добрите проекти в национален мащаб. Може би някакво политическо лобиране е имало?! Твърде вероятно е просто да са взели политически целесъобразни решения, а не целесъобразни от гледна точка на културно-историческото ни наследство" - коментира Костадинов. Междувременно преди дни РИМ – Добрич представи на гости занаятчии от четири европейски страни част от своите експозиции - "Археология на Добруджа" и "Домът на добруджанеца на границата на две епохи", както и работилниците в Архитектурния етнографски комплекс на открито /АЕМО/ "Старият Добрич". Визитата е била в рамките на работна среща, проведена в Учебния музей „Възрожденско училище”. Специалистите от музея Лена Кирилова и Ивелина Романова са участвали с презентация на тема: "Занаяти в Добруджа". Дейностите са били в три модула - "Магията на българската шевица", "Средновековна работилница" и "Силата на българското слово". Гостите от Италия, Германия, Франция и Унгария са имали възможност да изгледат рекламен филм, създаден в рамките на проекта на Община град Добрич "Пъстрото лице на Добруджа". За поредна година РИМ в Добрич е подписал договори с фирми от курортните комплекси по Северното ни Черноморие, а първите туристи вече пристигат в добруджанския град, за да разгледат неговите забележителности и културно-историческо богатство.

3. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2015-04-28 20:42:10    
Русия вече премина пика на икономическите трудности и вече е ясно, че колапс няма и няма и да има, заяви президентът на Русия Владимир Путин. "Съвършено очевидно е за специалистите, че този пик сме го преминали. Това не значи, че занапред няма да имаме трудности. Дори все още усещаме ефектите на случилото се в края на годината, ще ги усещаме и в течение на тази година, те ще се отразяват на отделните показатели. Но като цяло, вече е ясно, че никакъв колапс няма и няма и да има" - каза Путин и подчерта, че това се отразява и на курса на националната валута.

4. Потребител: Трън в таза на ЕС     Дата: 2015-04-29 21:14:31    
След като ООН осъди социалното изключване на ромите и тривиализирането на словото на омразата във Франция, Париж защити своята политика за разчистването на незаконните лагери. Няколко последователни френски правителства си навлякоха критики заради разрушаването на ромските лагери и експулсирането на семейства с деца, но твърдият подход е приветстван от мнозина в страната. "Действията на правителството са прицелени не в конкретна етническа група, а в незаконните лагери" - каза представителят на министерството на правосъдието на Франция пред Комитета по расова дискриминация към ООН. Тя посочи, че тези лагери често представляват опасност за обитателите им. "Евакуациите почти винаги следват съдебна заповед, издадена след оплакване от собственика на земята" - добави представителят на френското правителство и подчерта, че френското законодателство също предвижда наказания за дискриминативни изказвания за ромите.