Прегледи: 1556 - Коментари: 2
Целта на антициганските протести е България да бъде превърната в Косово

Целта на антициганските протести е България да бъде превърната в Косово

АТАКА: ГЕРБ и медиите им целят междуетнически сблъсъци, за да останат частите на НАТО трайно у нас

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров и зам.-председателят на партията Десислав Чуколов коментираха в предаването "Неделник" по ТВ "Алфа" антициганските протести.

В социалните мрежи много хора бяха подтиквани да се събират на демонстрация срещу циганската престъпност. Сидеров определи тези протести като мероприятие, чиято цел е да се възбудят конфликти между българи и цигани.

В тази връзка партийният председател обърна внимание на факта, че в ефирите на бТВ и Нова телевизия се появяват все повече материали за циганската престъпност. Той припомни, че когато АТАКА посочи този проблем беше нападана от същите тези медии.

Чуколов заяви, че прогерберски сайтове като "Без цензура" са отразявали протестите през 2013 г, финансирани от ГЕРБ и американски фондации, и са публикували материали срещу АТАКА. Сега този сайт продължава да публикува лъжи срещу АТАКА и всички останали партии, с изключение на ГЕРБ. По повод антициганския митинг от прогерберския "Без цензура“ призовават всички на бунт и "на оръжие".

"Никой друг не се осмеляваше да говори за циганска престъпност. Партия АТАКА посочи този проблем в България, след което понесе много съдебни дела и прокурорски проверки" - добави Чуколов.

Сидеров отбеляза, че от трибуната на НС Валери Симеонов нарича циганите "човекоподобни", но срещу него няма нито нападки, нито въпроси. Лидерът на АТАКА беше категоричен, че по този начин Симеонов втвърдява електората на ДПС и провокира ескалация на напрежението между българи и цигани, което може да доведе до нежелани бунтове.

"Глобалният план, за който от АТАКА алармирахме, е да се създаде етнически конфликт, който ще оправдае оставането на частите на НАТО, които в момента са в България. Така те ще бъдат миротворците, които ще спасят България от този тежък конфликт, който готвят да направят" - добави още Чуколов. Затова и АТАКА се обърна с призив към членовете и симпатизантите си да не участват в антицигански прояви, защото се готвят провокации.

"АТАКА е отговорна партия и никога не сме призовавали към саморазправи, нито сме подхождали расистки към която и да е част от населението на България. Напротив, повтарял съм много пъти, че за мен това са български граждани и не ги деля. Когато имаме липса на държавата и отказ от правосъдие по определени престъпления, тогава нашата намеса е била на институционално ниво. Затова няма нищо неестествено в това, че именно АТАКА призовава да бъдем много бдителни и да не допускаме наши членове и симпатизанти да бъдат въвличани в подобни провокации" - категоричен бе Сидеров.

Той заключи, че ако една от целите на това мероприятие е България да бъде превърната в Косово и това да изисква наличието на войски, то другата е да се удари по АТАКА и тя да бъде посочена като участник и изпълнител в подобни сблъсъци.
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2015-05-06 19:33:01    
През април 2015 г годишната инфлация в Украйна е достигнала 60,9 % след 45,8 % през март, украинската статистическа служба. В данните не са включени Крим и Севастопол. В сравнение с предходния месец най-силно се е увеличила цената на природния газ - 5,5 пъти, на електроенергията – с 33,6 % и на макаронените изделия - с 10,7 %. На годишна основа цената на газа е нараснала 9 пъти, тази на олиото 2 пъти, на плодовете - 1,9 пъти, а стойността на хляба и рибата се е увеличила 1,8 пъти.

2. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2015-05-07 09:46:42    
Стои и пет населени места в три украински области са останали без електричество в нощта срещу четвъртък заради лошото време. От Държавната служба по извънредните ситуации в страната заявиха, че в следствие на проливния дъжд и силните пориви на вятъра без електрозахранване са останали 80 селища в област Лвов, 15 в област Тернопол и 10 в Закарпатието. В момента екипите на украинската енергийна компания отстраняват аварията.