Прегледи: 1807 - Коментари: 9
Волен Сидеров, на 09 май - от Москва!

Волен Сидеров, на 09 май - от Москва! Волен Сидеров, на 09 май - от Москва!

Волен Сидеров от Парада на победата в Москва: Аз съм единственият български политик, който уважи това историческо събитие

"Аз съм в Москва на парада на победата, за да уважа това историческо събитие, за да има един български политик, който да го уважи, защото както знаете българските държавници отказаха да участват в това невероятно, тържествено събитие от световен мащаб. Това е едно позорно поведение и аз не го приемам. Не мога да приема, че президентът на България, премиерът, председателят на Народното събрание не представляват България. България няма официална делегация." Това заяви от Москва лидерът на АТАКА Волен Сидеров.

Той отбеляза, че чешкият президент е на Парада и е показал, как една страна като Чехия, която е член на ЕС, може да прояви самостоятелност. Сидеров заяви, че лидерите на страните от Европейския съюз са проявили васално послушание на Вашингтон и следват сляпо, това което им казва Барак Обама.

Сидеров коментира, че някои неща от представеното въоръжение на Парада нямат аналог в света. "Това, което се показа от руска страна, е на едно абсолютно високо равнище на военна защитеност. Няма да правя въобще сравнение с българския парад на 06 май, извинявам се, който беше едно жалко подобие на парад – с един-единствен хеликоптер и няколко автобуса "Чавдар", което всъщност доказва, че сме произвеждали качествени автобуси на времето, и още са на ход.

Но това, което руската страна показа, според мен е едно послание, че никой не трябва лекомислено да подхожда към Русия и да мисли, че може да бъде провокатор на военни действия, тъй като в момента ситуацията е такава, че Вашингтон се опитва да разпалва отново военни действия на територията на Украйна, с чужди ръце, разбира се, срещу Русия. Но поуките от Втората световна война трябва да бъдат, както се казва, на бюрото на всеки държавник, и да се знае, че всеки, който е тръгнал срещу Русия е завършил като Наполеон и Хитлер." - добави Сидеров.

Лидерът на АТАКА беше категоричен, че Русия няма агресивни намерения и това е показано и доказано от президента Путин. Сидеров коментира още, че Русия иска да е самостоятелна икономически и военно балансирана, не иска да бъде колония на САЩ, но всичко това дразни Вашингтон и той прави всичко възможно да я изолира, да я унижи.
Лидерът на националистите беше категоричен, че България също е можела да изпрати почетна рота на Парада, защото в последната фаза на войната сме били съюзници с Русия.

Сидеров заяви, че ако не беше Денят на победата и на руското оръжие нямаше да има и Ден на Европа, а Европа щеше да е друга. Той беше категоричен, че без участието на Руската армия, без огромната мощ й нямаше да бъде победен Хитлер и припомни, че западните държави с водеща роля на Англия и Франция са подкрепяли Хитлер при неговия възход. Хитлер е имал пълната подкрепа на западни и американски компании.

Сидеров припомни, че целта на Англия и Франция тогава е била да насочат Хитлер и в Европа никога да няма мир. Сега виждаме същото, американската политика сега е като английската през войната, защото САЩ по всякакъв начин се опитват да отслабят Европа.

"В момента политиката на САЩ е антиевропейска, на първо място, защото те по всякакъв начин се мъчат да отслабят Европа – енергийно, икономически и това се случва. Фактически в момента Европа е разединена, слаба и не се вижда добра перспектива за Европейския съюз, защото Щатите прилагат своята политика.

А държавниците в Евросъюза, повечето от тях, просто безкритично я изпълняват." - завърши Сидеров.

/От: Пресцентъра на Атака/
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Zbignev Bjejinski     Дата: 2015-05-09 19:47:40    
Щеше да е смешно,ако не беше тъжно. Страна,която трепери над цената на нефта и подскача при всеки намек от САЩ или Саудитска Арабия, че цените му могат да паднат, демонстрирайки пред целия свят абсолютно икономическо безсилие и отсъствие на съвременни основи на икономическо развитие, прави най-скъпия парад в историята си. Самата характеристика,която дадох по-горе, е вече издевателство над паметта на тези, които са сложили костите си в онази варварска война между две еднакво човеконенавистни идеологии. Едната трябваше да излезе победител, но тя така злоупотреби с това,че застави нормалните хора по света да се питат: "А ние действително ли бяхме на страната на добрите?". Сега, 70 години след края на войната, тази страна,именуваща се победител, не може да предложи друго, освен същата агресия, която доведе и до миналата война. И един безсмислен парад, който , още преди да се е провел, се превръща в антипод на това, което трябва да представлява- признат триумф на победителите.

2. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2015-05-09 20:03:36    
САЩ, които не треперят за цената на нефта, имат 70 бази около Русия. САЩ, които не треперят за цената на нефта, диктаторски наложиха на олигарсите на Саудитска арабия, да ударят "агресора" Русия. Но както навсякъде - не успяха. САЩ, които не треперят за цената на нефта, грабят и убиват света, но пак имат $ 18 трил дълг. Всеки американец дължи по $ 60 000 /според Блумбърг/. Всеки руснак има излишък от по 20 000 /пак според Блумбърг или и те са "рубладжии"?/. Само за първите 4 мес на 2015 г Русия вложи $ 150 млрд за високи технологии и преработваща промишленост, които заместват скъпите и "санкционирани" западни стоки. САЩ губят в Латинска Америка, Азия, Африка, в Близкия и Средния Изток. А Европа изостава технологично вече дори от Африка, да не говорим за Азия. Русия става по-голяма, по-добра, по-мощна, по-честита, по-богата, с повече приятели, с повече граждани, с повече достойнство.

3. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2015-05-10 11:11:37    
Двама полицаи са убити при престрелка в американския град Гетисбърг. По данни на местните власти полицаите са били докарани в болницата след престрелка. Към момента самоличността на убийците не е установена, но се провежда масирана операция по тяхното издирване и залавяне. Кметът на Гетисбърг Джони Дюпри призова гражданите да не напускат домовете си, за да не пречат на действията на полицията.

4. Потребител: Трън в таза на ЕС     Дата: 2015-05-12 00:37:26    
Канцеларията на Меркел очевидно е излъгала гласоподавателите през 2013 г, твърдейки, че Съединените щати са предложили на Берлин споразумение за не-шпиониране. Това заяви главният представител на социалдемократите в комисията на Бундестага, разследваща скандала с Агенцията за национална сигурност на САЩ Кристиян Флизек. Той разкритикува преди всичко бившия шеф на канцлерството Роналд Пофала, който на 12 август 2013 г анонсира, че "от страна на САЩ дойде предложение за сключване на споразумение за не-шпиониране". Сега обаче стана ясно, че американското правителство най-вероятно никога не е гледалo на този акт сериозно. Би трябвало с особено внимание да бъде проучено "дали евентуално канцлерството е изтълкувало неправилно изказванията от страна на САЩ заради наивитет, или умишлено е подвело обществеността за предполагаемите планове на американците" - подчерта политикът от Социалдемократическата партия. Той обаче изказа недоверие в канцеларията на Меркел. "Преговорите за споразумение за не-шпиониране не са били нищо повече от диверсионна тактика в предизборната кампания" - коментира Флизек. За него причините са ясни: "Гражданите трябваше да се държат на сигурно преди изборите. И канцлерът трябваше да изглежда като героиня, която е изтръгнала големи отстъпки от САЩ" - обясни политикът.

5. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2015-05-12 00:38:35    
Сътрудници на специалната мониторингова мисия на ОССЕ в Източна Украйна са били подложени на обстрел по погрешка от украински войник, съобщава BBC, позовавайки се на отчета на мисията. Инцидентът се е случил на 10 май, на 43 км северозападно от Луганск, когато сътрудниците на мисията са спрели и са слезли от автомобила си, за да проследят артилерийска стрелба. Когато се върнали обратно към превозното средство по тях е бил открит огън от автомат "Калашников". В произшествието няма пострадали. По-късно командир на подразделение на украинските сили е поднесъл извинения на сътрудниците и е обяснил, че войникът, открил огън, не е бил информиран за пребиваването на мисията и затова е произвел предупредителни изстрели.

6. Потребител: Трън в таза на ЕС     Дата: 2015-05-12 18:47:43    
Няколко души са ранени в резултат на падането на хеликоптер на мисията на ЕС в Косово. Инцидентът е станал на летището в столицата Прищина.
"Хеликоптер на ЕУЛЕКС се разби на летище Прищина. Има ранени и проверяваме" - казва говорителят на НАТО. Местни медии съобщават, че летището е затворено в резултат на инцидента.

7. Потребител: 13     Дата: 2015-05-20 14:33:25    
Жалостни слухове достигат до нас из русска Бессарабия, т. е. из оная обетованна земя, в която една част от нашият народ намери прибежище в страшните години на своите страдания. И там, както и на сяко друго място, българинът е биен, обезчестен, излъган, съсипан и наказан по законът на варварският деспотизъм! „Кажете ни, пита един наш приятел из Комрат. виждате ла вие край на българските страдания? В Турция ни мъчаха и предаваха едно време като скотове, а днес душат сяко едно стремление кам човечески живот; в Ромъния ни преследваха и продаваха на Турците, а днес с още по-голяма енергия ни лъжат, експлоатират, обират и отнемат сяко едно средство за съществование; Сърбия ни е лъгала със своият шарлатанствующи патриотизм в продължението на сичкото свое съществование и още дълго време ще да ни лъже и ще да са ползува със силите, с доверието и с глупостта на нашите неразбрани патриоти; а Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии. Тя отне земите на колонистите, подложи ни със сичката своя неясна строгост и подлост под законът на „общата повинност“ и, когато ние пожелахме да оставим пепелищата на ногайските татаре, които трудолюбивата българска ръка преобърна на рай, и да са върнем в своето старо отечество, испроводи няколко черни български души за да ни отвърнат от това намерение. Но това, което не можиха да направат устата на продадените блюдолизци, направиха казаците със своите сулици и камшици и с копитата на своите коне, направи правителството със своите темници, със своят Сибир и със своите 25 по гърбът. Вие няма да повярвате, ако ви кажа, че в едно село (?) казаците извързаха сичките старци, мъже и ергене и, като ги испроводиха „куда Макар телят не голял“, не оставиха не една жена необезчестена, ни една мома неразвалена и ни едно дете неизнасиловано. Тие испокрадоха имането и покъщнината на селяните, испоклаха им птиците и добитакът и сичкото това премина ненаказано от страната на правителството. На мяста даже и кръв са пролея! Кажете ми после това не ще ли нашият народ да заеме мястото на евреите в Европа? Не е ли сичкото това знак, че тоя народ са смяташе и сега даже са смята за стока, с която секи има право да са обърща както иска? На нашите викове за свобода, на нашите стремления за братство и за съединение със славянете и на нашите трудове за прехраната на тирането никой почти не обърща никакво внимание. – Първата рекрутация, която правителството прибърза да направи по колониите, има твърде печален исход. Правителството натовари 1,000 души български момци в един твърде веран вапор и ги испроводи на Кавказ в такова зло време, щото от бурите вапорат потъна в Черното море и нашите отидоха да защищават от рибите своето ново отечество. Нашето правителство е запретило входът на сичките български вестници в държавата и целта на това е "да са не раздражават духовете.“ Видите ли какви прекрасни мери употреблява защитницата на славяните, за да еманципира своите едноплеменници и едноверци? Какво ще да кажете против това?“ – Ние не ще да кажеме нищо друго, освен това, че секи човек и секи народ тегли от умът си. Кой ни е крив когато ние със своето воловско търпение в сяко едно отношение са стараем да докажем, че сме родени за тояга. „Трай душо, черней кожо!“ е девизата на нашият живот.
Публ. във в. „Знаме“, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51.

8. Потребител: Трън в таза на ЕС     Дата: 2015-05-21 18:46:38    
Е, какво се получи като тръгнахме срещу Освободителката Русия? 3 национални катастрофи, загуба на близо 1/2 от територията ни и сега - Еврогейско робство, безработица, мизерия и простащина - начело със селянчето от Банкя.

9. Потребител: Милен     Дата: 2015-05-24 18:37:56    
Отметим, что македонская нация была создана в ходе процесса насильственной "болгаризации" сербского населения Македонии во второй половине 19 — первой половине 20 веков. Тогда в самой Македонии никаких македонцев не было: были болгары и сербы. - See more at: http://www.pravda.ru/world/europe/balkans/18-05-2015/1260358-makedonia-0/#sthash.Ei1BWG9r.Xjle019b.dpuf