Прегледи: 20381 - Коментари: 22
Българин оповестява за дискриминация от роми

Българин оповестява за дискриминация от роми

Динко Буров от сливенското село Тополчане поиска от Комисията по дискриминация /бел. ред. - тя има друго име/ да го обяви за дискриминиран от своите съселяни роми.

Причината за това е, че нито един от тях не плаща вода вече 20 години, а той няма неплатена сметка. Наистина се оказало, че нито един от ромите не плаща вода.

Комисията по дискриминация вече е провела едно заседание, на което присъствали Динко Буров, кметицата на Тополчане Веска Калчева и шефът на ВиК-Сливен Никола Терзиев, който бил придружаван от юрист.

Там се разбрало, че ромите в селото нямат водомери за измерване на консумираната вода. "Начисляват им я служебно, но никой не плаща", обяснява кметицата Калчева.

Подготвяйки се за заседанието на комисията тя преброила, че в Тополчане живеят 1590 роми.

"Останалите жители на четирихилядното ни село с право негодуват", каза Калчева.

Следващото заседание на Комисията по дискриминация ще бъде в края на март. Тогава се очаква комисията да излезе с решение по жалбата на Буров. /Sliveninfo.com


Бележки:
Ние препечатваме този уникален исторически документ от сливенското електронно издание, въпреки че рядко пускаме чужди материали. Няма да го коментираме, защото знаем предварително изхода на жалбата. Шефът на Комисията по защита от дискриминация е назначен от ДПС, бил е член на ДПС... Но ние българите сме виновни, че допускаме унищожение на нацията ни - от примитивни общности, изгонени от целия свят.

Имаме само един въпрос: Колко хиляди лева български помощи от нас е получила циганката от снимката и за какво са били употребени? Тя да каже, ако някой ги е пропил!

Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Отвратен     Дата: 2009-02-28 21:46:16    
Браво на фотографа и на автора, който е поставил отдолу подходящия текст! Трябва съд и за тази, която е изпила парите, и за тези, които са й ги взели за пиене и разврат!

2. Потребител: Нормален Човек     Дата: 2009-02-28 22:10:39    
Mилите хорица,плаче ми се за тях!Тия роми са си цигани и трябва да бъдат избити,поне тази част от тях които са измекяри и крадци 90% !!!

3. Потребител: Националист     Дата: 2009-02-28 23:08:31    
Хубава работа, ама циганска работа.

4. Потребител: Българин     Дата: 2009-03-11 09:02:40    
Циганизацията на нацията ни през последните 20 години се налага съвсем съзнателно от собствените ни правителства ... за съжаление доста успешно - днес търтеи сред българите се срещат почти толкова често, колкото и сред циганите.

5. Потребител: Един от Вас     Дата: 2009-04-06 19:27:26    
Браво големи мъже сте след като сте готови да си го изкарате на тази крайно бедна женица която освен да гледа друго не може както се вижда. Нима държавата не може да вземе мерки срещу неплащането на сметките. Българи опомнете се. Накой използва нашата расова омраза за да източва държавата и нас но това не са непременно цигани. Какво значение има расата?

6. Потребител: Националист     Дата: 2009-04-07 17:46:59    
Бедната женица! Ах, колко са нещастни циганите и как ние сме виновни за това! Как пък не!!!!!!!! Аз си плащам тока, телефона, водата, кабелната, интернета, данъците - а "милите" дискриминирани" що плащат? Пък ако има от българите да крадат ток - да бъдат осъдени! Но и циганите - също!

7. Потребител: Няма значение.     Дата: 2009-04-14 13:17:19    
Ами, да се върнат парите на хората за 20 години назад. Ако се докаже, че циганите де факто имат право на безплатна вода българите да бъдат обещетени.

8. Потребител: Един от Вас     Дата: 2009-05-05 22:43:29    
Накой Ви настройва срещу циганите и Ви плаща малко повече за да го обичате. Но сравнено доходите ни с нормалните държави всички сме "цигани" след като търпим такива управници. Ако се вслушаме в законите против дискриминацията, защото тя не е само на расова основа, ще издигнем истинските "експерти" и ще се развиваме.

9. Потребител: Точен     Дата: 2009-05-06 09:19:15    
Този, дето се подписва "Един от Вас", хабер си няма как стоят нещата. Демокрацията превърна 90% от циганите в роби на циганските барони и това племе бе върнато в Средновековието, че и преди това. Така че "Един от Вас" няма нищо общо с нас. И да ходи в махалата да живее там, а не да цапа с тъпотията си форумите!
А най-дискриминирани и ограбвани в България са нормалните мъже, които са построили всичко в държавата. Грабят ги цигани, правителство, жените им, ЕС, Турция, тъпаците като "Един от Вас", разните правозащитници и пр. и пр.

Хайде да направим статистика и анализ какъв % циганки стават проститутки и дали е спаднал благодарение на "правозащитници"? % се е повишил точно заради тъпотията и лакомията на тези правозащитници! Ама де гьостерицата и шибалката, де!

10. Потребител: Скинарка     Дата: 2010-01-27 16:58:57    
Мрете в лайна копеленца мангалски ! Да живее България !

11. Потребител: Веселина     Дата: 2010-02-19 08:45:18    
Надявам се наистина да предприемат мерки.
Не знам дали тука е мястото ,но и аз ще се оплача.Когато ми се налага да ползвам градския транспорт съм редовен пътник,вчера ми свърши талона с билети и сутринта ,не си купих от спирката.Качих се на автобуса и приготвих точно пари при спряло превозно средство и поисках да си закупя билет.Намаше!
На следващата спирка се качиха проверяващите органи ,имаше още джа нередовни пътника /циганки/.Мен ме глобиха ,аз си заплатих 10лв,защотото закона е такъв.
Защо този закон не важи за ромските нередовни пътници.Тях не ги глобиха,за тях не важи ли същия закон.Бях прекалено възмотена ,за да кажа каквото и да било.Това е дискриминация

12. Потребител: фатме     Дата: 2010-06-08 14:10:16    
беше ми мъчно

13. Потребител: елиса     Дата: 2010-06-08 14:13:27    
гордея се че съмъ българка

14. Потребител: Абсолютна Франция     Дата: 2010-07-29 00:03:11    
Париж - Френският президент Никола Саркози разпореди в сряда разтурването на 300 незаконни катуна на номади и роми на територията на Франция като част от борбата срещу престъпността и градското насилие, предизвикало опасения сред някои правозащитни организации.

Саркози е разпоредил и "почти незабавното" екстрадиране на ромите от България и Румъния, които са престъпили закона.

Консервативният държавен глава, станал известен в качеството си на твърд вътрешен министър при управлението на Жак Ширак, миналата седмица обеща ответни действия след като през уикенда в два френски града избухнаха безредици, в единия случай включващи нападение на роми срещу полицейско управление.

Управляващите планират и законопроект, който да улесни експулсирането на групи като ромите от съображения за сигурност. Само през миналата година от Франция са екстрадирани 10 000 роми.

15. Потребител: ЧАВДАР     Дата: 2010-08-03 09:41:18    
До като в личните им карти пише "българи" ще му ядем главата. В Европа не правят разлика в етноса! За тях НИЕ сме ТЕ! И нас приравняват към циганорията. Когато прочетат ЦИГАНИН ЩЕ РАЗБЕРАТ КОЙ КОЙ Е, а европейците са най-големите расисти!

16. Потребител: Сагара     Дата: 2010-12-03 16:22:13    
И успех да си решим проблемите с межуетнически конфликти. Бивша Югославия не е ли добър пример за как не се правят нещата?! И на турците не им е било добре кат Бай Тошо ги подгони...ние сме българи, защото България е наша родина...а тя от векове ражда и славяни. и турци и роми...

17. Потребител: Сагара-2     Дата: 2010-12-25 09:53:38    
България е за българите. Но по-лошото е наивността на такива като Сагара. Левски казва за турците: "Цели сме изгорени от парене и пак не знаем да духаме." Че и го обесват като терорист. Трябва да вземаме пример от афганистанците - уж са изостанали, ама са по-напред от нас.

18. Потребител: наско–995     Дата: 2011-03-15 20:04:18    
те зи малумници които са я оставили са големи , големи тъпаци това е просташтината на българския народ много много жалко за жената

19. Потребител: Неидиот     Дата: 2011-04-12 10:24:43    
Жалко за Веско, дето й плаща тока, а тя пропива неговите пари и радости, паразитката!

20. Потребител: знаещ     Дата: 2012-09-21 16:25:27    
С постановеното свое решение КЗД установява пряка дискриминация затова, че ВиК дружеството в Сливен е третирало неравнопоставено жалбоподателя и жители от западната част на с. Тополчане в качеството им „потребители” на питейно-битова вода, които имат индивидуални водоизмервателни уреди в обитаваните от тях имоти за разлика от жители от североизточната част на с. Тополчане, в качеството им на „потребители” на питейно-битова вода, които нямат индивидуални водоизмервателни уреди в обитаваните от тях имоти. Налага на „Водоснабдяване и канализация” ООД - Сливен като юридическо лице имуществена санкция в размер от 2500 лева на основание чл.80, ал.2 от Закон за защита от дискриминация. Налага на инж. Никола Терзиев, управител на „Водоснабдяване и канализация” ООД – Сливен, глоба в двоен размер от 1000 лева на основание чл. 81 от ЗЗДискр. На основание чл. 47, т. 4 от Закон за защита от дискриминация дава ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРЕДПИСАНИЕ на „Водоснабдяване и канализация” ООД - Сливен да предприеме адекватни и на подходящо ниво мерки за защита на правото на равнопоставеност на потребителите. Дава препоръки на МРРБ и на ДКЕВР по отношение на еднаквото прилагане на нормите по регулиране на водоснабдителните и канализационни услуги.

21. Потребител: България над всичко     Дата: 2012-12-20 18:24:51    
това определено не е националистическо да делиш и без това закъсалата демографски държава на цигани и българи , това е чист нацизъм. Това да мразиш другите не е национализъм , а е един вид нямаш си работа и ги мразиш. Циганите им трябва асимилация да станат Българи и да бъдат затворени всички български престъпници.Вместо да обидинявате вие разделяте , щатите това искат разделяй и владей. Не им вършете черната работа , кажете на хората кво са правили гърците в МАкедония

22. Потребител: kuku     Дата: 2014-03-28 09:31:08    
Аз питам кой е лудия който яде или който дава баницата.
Ако и при мен минава номера да не плащам ами няма да си плащам и в магазина и на бензиностанцията и т.н, но номера неминава.И така защо въпросното В и К не е предприело законови мерки сиреч спиране на водата до плащане на дълга- е това е въпроса сраги читатели.

23. Потребител: Мангал Ромлянов     Дата: 2016-05-10 11:02:53    
А бе тая снимка в 21и век ли е правена? Ебах ти помиярите мангалски!