Прегледи: 5376 - Коментари: 2
Върви активно мероприятие срещу АГ-Болница Варна

Върви активно мероприятие срещу АГ-Болница Варна

/Журналистическо разследване/

Да започнем с това, че д-р Георги Козовски се е похвалил, че докторът без специалност Янко, който дълги години "лекува" Варна, му е обещал да го направи управител на АГ Болница "Проф. д-р Д. Стаматов" на мястото на д-р Радослав Минков.
/Снимка: РодинаБг.ком/

Кои са основните "агенти" на мероприятието?
1.Да се "запознаем" с д-р Людмил Цветков, също без клинична специалност, общински съветник, избран от ДПС, който за зла участ от три месеца е и.д. председател на постоянната комисия "Здравеопазване" в ОбС – Варна. Кой е любимец № 13 д-р Цветков? Наричан е галено "пажът на Янко".

Един от фактите, които потвърждават думите ни, е, че през 2011 г като контрольор на ДКЦ "Чайка" /авторът помни този момент/, за един и същи период Люси даде първо оценка /+/, а след това изключително /–/ на отчета. И това беше, след като управителката на ДКЦ "Чайка" си поиска парите за наем от Фондация "Владиславово", създадена от "патрона" му Янко. Чий общински съветник и контрольор бе и е Цветков? На Янко Станев – или на варненци защитава интересите?

Отговорът е ясен. Така че, варненци, мислете, когато този герой се появи в листата на СДС на предстоящите избори!

Същият Люси влезе в личен конфликт с д-р Радослав Минков. Бях пряк свидетел, във фоайето пред зала "Варна" в общината, как Цветков обясняваше на д-р Минков: "Докато си приятел с неправилните хора, няма да има пари за АГ-то." Значи, според Люси, не е важна дейността на лекаря и лечебното заведение, а приятелите, по-точно кой е услужлив на Янко, че и на него.

И сега настъпиха "сладките" времена на Люси - да проведе активното мероприятие срещу успяващата болница, ръководена от можещ специалист.

Людмил Цветков целенасочено заблуди в електронния сайт "Фес+" варненската общественост, че постоянната комисия "Собственост и стопанство" не е освободила от отговорност д-р Радослав Минков, управител на АГ. Това освобождаване е станало с 12 гласа "за" и 1 "въздържал се", като това е бил гласът на Илия Кафалийски, човек на "патрона" БАТЕ Янко.

Втората неистина в същото интервю /справка: "Фес+", 18.05.15 г/ е, че: "има поредица от публикации за неудачи в медицинската дейност, основно с родилки" в АГ-то. Истината е, че няма поредица от статии, а само една статия във въпросния "Фес+", написана от д-р Георги Козовски, с която статия Люси се самосезира. Той използва изданието на патрона си и повтаря несъстоятелните обвинения срещу д-р Минков.

Това води до неосвобождаването от отговорност на управителя и на контрольора на болницата от ОбС- Варна. Най-интересното в случая е, че въпросната пациентка от статията на Козовски и нейни близки са изключително благодарни на лекарите, включително и на д-р Минков.

Вредната роля на Цветков резонира върху цялото варненско здравеопазване. Фактите: Не беше ли ТОЗИ ликивидатор един от тези, които допуснаха Варна да загуби поне дузина детски градини. Те можеше с малко пари да се одържавят или да се запазят срещу договорени прилични наеми /мога да свидетелствам за тези възможности/, поне докато се построят нови детски заведения. Люси носи поне морална отговорност, че хиляди варненчета години си стояха вкъщи на плещите на родители и близки.

В "Онази" статия от 18.05 той се хвали, че още в края на 2012 г е предложил заедно с организираната около Янко група ликвидирането на Тубдиспансера. Абсолютно целенасочено Тубдиспансерът не можа, по-точно не му бе разрешено, да изпълни оздравителната си програма. За разлика от Бургас – които си имат работеща с 90 легла Туберкулозна болница. Туберкулозната болница бе закрита и в Пловдив, но за разлика от Варна, сега се намира в модерна и оборудвана за лечение сграда.

За тези хора няма Национална програма за борба с туберкулозата. Нямат значение и нуждите на града от съвременно лечение на жълтата гостенка, която не подбира и може да разболее всеки. Важно е да се наложат и да се плати на хората и фирмите, които блокираха сметките на болницата, за да има ресто.

Тези ликвидатори са тръгнали и срещу АГ- Болницата. Не е ли следващата цел закриването и приватизирането на АГ – Болница Варна? Сегашното успешно ръководство на здравното заведение е трън в техните очи. Какъв по-удобен ликвидаторски дует от Люси + Козовски, кандидат-управител на агентите на активното мероприятие? Нека да припомним, че Люси доминираше комисията, която избра д-р Станимир Киряков за управител на "успешно" закрития вече Тубдиспансер.

ДРУГАТА ЧАСТ ОТ ОТБОРА
2.Кандидат-управителят д-р Козовски не престава да пише "сигнали" до почти всички институции. Обвиненията, разбира се, не са потвърдени от контролните органи. Към момента Георги Козовски е обект на предварителна проверка от прокуратурата за набеждаване. Но това не му пречи да продължи клеветническата си дейност през интернет и Фейсбук . Създават се профили, групи по приятелство и специален сайт срещу АГ-болницата. Познайте кой подпомага тази му деятелност.

Интересно е защо проф. Иван Козовски, уважаван специалист, години наред се дистанцира от професионалните и лични изяви на сина си, защо той не работи вече при баща си и къде всъщност вече дълги години той упражнява своята професия.

3.Семейната партньорка на д-р Козовски д-р Мария Ангелова, която работи в АГ Болницата, има актове и наказателно постановление от РЗИ – Варна, за лишаване от лекарски права. По същото време Ангелова решава да яхне синдикат с още двама членове на КТ "Подкрепа". Тайничко от общо над 30 членуващи в организацията в болницата тя прави пресконференция, като отправя "обвинения" срещу д-р Радослав Минков, управител на АГ. Именно тези "обвинения" дават възможност да се задейства активното мероприятие. Сигналът на "Подкрепа" става точка № 1 в заседанието на ПК "Здравеопазване", ръководено от Люсито, който е написал дневния ред.

Хитросплетната атака срещу д-р Минков продължи и на сесията на ОбС. АГ – Болницата не е освободена от отговорност, въпреки че е на печалба с 27 хил. лв., че там постоянно се повишават медицинските показатели за качество и че поема всички тежки случаи от Варна и Североизточна България по акушерство и неонатология. Без АГ – Болницата всяка седмица ще има случаи на починали бебета и родилки.

Болницата е акредитирана с отличен за следващите 5 години, заради работата на ръководството и целия персонал. Преди месец министър д-р Петър Москов изненадващо посещава болницата и не крие одобрението си от начина, по който служителите се справят с управлението й в тези тежки времена на недофинансиране в здравеопазването. Да подчертаем – всички одити констатират, че няма пропуски в управлението на болницата и в нейните дейности. Но купищата документация по този въпрос не е била дори ръзгърната, да не говорим прочетена от общинските съветници в двете комисии – по "Здравеопазване" и по "Собственост и стопанство".

Но бяха освободени от отговорност всички лечебни заведения във Варна, че и всички общински дружества, например "Градски транспорт" ЕАД - с 5 млн. лв. загуби. Независимо че примерно ДКЦ 2, ДКЦ "Чайка" и ликвидираната по предложение на същия Люси Туберкулозна болница /СБАЛПФЗ – Варна/ са с финансова загуба за стотици хиляди левове и имат дългове към Енерго Про, НАП, доставчици, вече пенсионирани служители. Не обвиняваме лечебните заведения, защото знаем трудностите на здравеопазването, но подчертаваме двойния стандарт, Янко-Люсиевия и & стандарт, наложен в работата на Общинския съвет.

Защо се допуска трима синдикални членове на КТ "Подкрепа" и двама политици да заблуждават и манипулират Общинския съвет на Варна!

Димитър КУНЕВ
Гл. Редактор на РодинаБг.ком
и съсобственик на националистБг.ком
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: 13     Дата: 2015-05-29 16:56:46    
Путин звъни в Газпром:
- Газопровода до Китай прокаран ли е?
- Готов е.
- Газта тръгна ли?
- Газта още не е тръгнала, но китайците пропълзяха.

2. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2015-05-30 09:03:21    
Ужасяващите бури в Тексас и Оклахома накараха американския президент Барак Обама да подпише специална декларация. В нея той обяви бедствено положение и заповяда евакуация за районите в Тексас, съсипани от бури и наводнения. Броят на загиналите в двата щата достигна 28 души. По данни на американските медии в Тексас са загинали 24 души, а в Оклахома - 4 души. В Тексас 13 души се водят безследно изчезнали.