Прегледи: 1423 - Коментари: 1
Общинските съветници във Варна да заработят заплатите си в периода на извънредно положение

Общинските съветници във Варна да заработят заплатите си в периода на извънредно положение

ПУСКАМ статия без редакция, публикувана от общинския съветник във Варна Костадин Костадинов:


Общинските съветници от ГЕРБ, които са управляващо мнозинство в град Варна, се опитаха да "избягат" съвсем официално от сесиите на Общинския съвет в града.

Като основание местните парламентьори посочиха епидемията от COVID-19. Единствените несъгласни с това отново бяха групата общински съветници на "Възраждане". Четиримата нейни представители – д-р Костадин Костадинов, Цончо Ганев, Георги Георгиев и Николай Костадинов, които са най-голямата опозиция на управляващите в града, подготвиха предложение сесиите на общинския съвет да се провеждат онлайн.

Предложението на групата общински съветници от Възраждане е добре аргументирано с факта, че дори във ваканция, всеки общински съветник във Варна ще получава заплата и то за НЕсвършена работа и за НЕизпълнение на задълженията си. Те припомниха на Председателя на Общинския съвет, че всеки общински съветник е оборудван с таблет, закупен с обществени средства, за да може да извършва дейности, свързани с обществени въпроси.

С оглед на спазване на препоръките на здравните власти има всички технически предпоставки сесиите на Общинския съвет да продължат онлайн. В Община Варна работят опитни IT специалисти, които могат да обезпечат със знанията си целия процес. Така общинските съветници ще продължат да решават важни и неотложни въпроси, касаещи жителите на Община Варна.

Вероятно, провокиран от искането на Възраждане, Председателят на Общинския съвет обяви, че се обсъжда възможност за провеждане на онлайн сесии на Комисиите в Общинския съвет. Комисиите обаче са помощни органи и не взимат по същество крайните решения, по смисъла на административно процесуалния кодекс.

Във връзка с това групата на "Възраждане" предлага да се проведе едно присъствено заседание на Общинския съвет, на което да се приеме сесиите в период на извънредно положение да се провеждат онлайн. При положение че в други градове на страната заседанията на местните парламенти не са отменени и продължават да са присъствени, с взетите противоепидемични мерки това може да се случи и във Варна.

Общинските съветници на "Възраждане" и членовете на политическата организация ще продължават да работят в интерес на гражданите, въпреки че в настоящия момент голяма част от тях са подложени на политически репресии, a периодът на изолация очевидно се ползва за разчистване на сметки с опозицията от страна на управляващите.

06 април 2020, Варна
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: симпатизант     Дата: 2020-04-06 12:00:38    
Отлично,адекватно и навременно предложение,което говори само едно,че г-н Балабанов,г-н Янко Станев,г-жа измислената лекарка Лидия...... все отбор юнаци не са изобщо наясно че трябва да се работи дори и по тоя метод или по-точно дошло е удобното и бленувано време да получават заплата без да работят/това го имаше и при социализма,много такива партийци се настаняваха на работа за нищоправене и без отговорност.Приветствам това предложение,но няма да приветствам ако тези мошенници са против това сносно предложение.Защото ако го игнорират идват избори и ще завалят оправдания че не са вземани решения поради "невъзможност" да се провеждат сесиите на ОбС-Варна заради този напоително и целенасочено внушен "лош вирус".А когато имаше и предните години такива грипни вируси дори и със смъртни случаи,никой не говореше така напоително,че са опасни - "свински грип","луда крава","птичи грип","ебола" а това май се забравя или е "маловажно" - всичко е отклоняване на вниманието - двете велики държави - САЩ и КНР са с големи дългове от рода на 20 и 43 трилиона и по някакъв начин трябва да ги обезценят.Ето го пътят - световна икономическа криза на гърба на народите,а тия хитреци намират и начините да я предизвикат както сега. Хайде живи и здрави и тия хищни и алчни,впоследствие промити мозъци да бъдат наказани с това което в момента преживяваме.
Така се прави "нов световен ред".Който разбрал,разбрал.