Прегледи: 1531 - Коментари: 1
24 май - ДЕН НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ В ДОМА НА КИРИЛИЦАТА

24 май - ДЕН НА СЛАВЯНСКАТА  ПИСМЕНОСТ В ДОМА НА КИРИЛИЦАТА 24 май - ДЕН НА СЛАВЯНСКАТА  ПИСМЕНОСТ В ДОМА НА КИРИЛИЦАТА

Партия "Възраждане на Отечеството" - Варна бяхме поканени в "Дома на Кирилицата" в град ПЛИСКА от г-н Карен Алексанян.

Организацията поде инициатива за получаване на българско гражданство от г-н Карен Алексанян и бяхме приети лично от вицепрезидента г-жа Илияна Йотова. Бяхме посрещнати много радушно от г-н Алексанян. Тържеството беше празник на БЪЛГАРЩИНАТА И БЪЛГАРСКИЯ ДУХ.

Присъстваха Почетният консул на Руската Федерация г-н Владимир Климанов, Почетният консул на Киргизстан г-н Иван Иванов, Почетният консул на Беларус г-н Атанас Попов, Почетният консул на Армения г-н Саркиз Саркизов. Присъства и бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов, кметът на район "Младост" - Варна г-н Христо Христов. Тук беше и председателят на Партия "Възраждане " г-н Костадин Костадинов, председателката на ПП "Възраждане на Отечеството" - Варна г-жа Искра Иванова. Тук бяха и бизнесменът Пламен Бобоков и поетесата Елка Няголова и др.

Изнесена беше и музикална програма от Читалище "Искра" с ръководител Нина Иванова, участваха и деца от "Славянски Звън" с ръководител и режисьор г-жа Искра Иванова. Имаше гости от цялата страна, атмосферата бе възторжена, патриотична.

Бяха връчени "Огън на Знанието" от "Дома на Кирилицата" във вид на газови фенери, за да осветяват със своя огън и светлина знанието по Славянските земи, защото на НАШАТА АЗБУКА пишат и четат повече от 400 000 000 жители на Земята.

24 май 2021 г.
Текст и снимки:
Зам.-гл.Редактор на Rodina BG.com - арх. Николай Ненов
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Жанет Димчева     Дата: 2021-05-27 22:30:24    
Благодаря, че ни направихте съпричастни към прекрасното събитие!