Прегледи: 1001 - Коментари: 0
"ЛЯВ СЪЮЗ" на Жан Виденов откри Предизборната кампания във Варна

"ЛЯВ СЪЮЗ" на Жан Виденов откри Предизборната кампания във Варна "ЛЯВ СЪЮЗ" на Жан Виденов откри Предизборната кампания във Варна

Вчера от 18,30 няколкостотин варненци присъстваха на началото на предизборната битка на "Ляв съюз за чиста и свята република" край Паметника на загиналите в Сръбско-българската война през 1885 г, който се намира на стотина метра от Община Варна.

Бяха представени всички от листата на коалицията, като водещ на събитието бе Георги Андреев, бивш депутат от БСП. Пръв думата взе Иван Атанасов, водач на варненската листа, който е и вдъхновителят на тази родолюбива и народолюбива организация.

Основните акценти в речта на г-н Атанасов бяха обедняването на Българско и сляпото подчинение на нашите правителства след това на Жан Виденов на евроатлантическите ни господари и колонизатори. Във вътрешнополитически план водачът на листата анализира големите диспропорции в доходите на българите. Според него, както е и в "Европа", сиреч в "цивилизована Европа", никъде няма 10 % корпоративен данък. Пропорционалното подоходно облагане е път към добър живот не за 5-8 % от българите, а за 95 – 98 % от тях. Ораторът продължи с необходимостта от реформи в здравеопазването, където НЗОК остава без реално медицинско обслужване над 50 % от пенсионерите и безработните.

Иван Атанасов определи "делегираните бюджети" в образованието като воденичен камък срещу знанията на учениците и дебела тояга срещу учителите. Разходите за отбрана също са необосновано големи и пълнят джобовете на посредници и западни военни корпорации.

За НАТО ораторът бе безпощаден в оценката си: "Или референдум, или всеобщ поход срещу него!" Загубата на връзките ни с Русия и изкуствено насажданата русофобия са икономическа, но и стратегическа катастрофа и за българската икономика, и за нашия суверенитет.

Георги Андреев, втори в листата зададе няколко въпроса вместо реч: "Отговорете само с "да" или "не". "Искате ли България да е най-бедната страна в Европа? Искате ли България да е най-корумпираната държава в Европа? Искате ли още 2 мил млади българи да напуснат Родината си?" След отрицателните отговори на множеството, г-н Андреев запита: "Искате ли България да бъде първи приятел с Русия? Искате ли България да има независима българска политика? Искате ли в България да има социална справедливост и да бъде смазана корупцията?" Отговорите на хората на площада до Общината бяха категорично "да".

Митингът завърши с концерт, а на разотиване варненци бяха обнадеждени, защото в НС няма нито една политическа организация, която да защитава интересите на работещите и неработещите бедни, а "Ляв съюз" е именно тази, която вече работи в полза на народа, на трудовите хора.

Димитър КУНЕВ, 24 юни, 2021

Купуването и продаването на гласове /Не е ли най-вече от ГЕРБ и ДПС?/ е престъпление!
Потребител:


Коментар: