Прегледи: 1411 - Коментари: 3
Варненци почетоха Деня на защитата на Отечеството на РФ

Варненци почетоха Деня на защитата на Отечеството на РФ Варненци почетоха Деня на защитата на Отечеството на РФ

Стана традиция гражданите на Варна да отбелязват големите празници на Руската федерация заедно с руски граждани, които живеят или пребивават във Варна.

На 23 февруари, навръх Деня на защитника на Отечеството в Русия, на Централните варненски гробища, пред Паметника на "Падналите в борбата срещу фашизма и за свободата на Родината ни", героични съветски бойци се състоя кратко, но вълнуващо тържество. То бе ръководено от д-р Мила Жечева, председателката на варненските русофили. Самата тя разчувства присъстващите с пламенни думи за великия руски войник, донесъл победата над фашизма и свобода и на Русия, и на всички европейски държави. Подвигът на руската армия, Червена, Съветска или днешна промени Европа и света.

Няколко думи за смисъла на празника произнесе Генералният консул на Руската федерация във Варна Н.Пр. Генадий Карлов /вторият отдясно наляво на горната снимка/. Слово произнесоха и Ала Гигова, руска гражданка, живееща от над 50 г в града ни, както и други водачи на русофилски организации.

На финала, венци ".. от признателното гражданство на град Варна" поднесоха:

- От Генералния консул на РФ във Варна Н.Пр. Генадий Карлов

- от Председателя на Управителния съвет на Националната Агенция "Сигурност" - Марин Черкезов

- от рокерите от Варна "Нощни Вълци"

- от русофилски и патриотични български организации

- от десетки варненци и руси

Текст и снимки: Зам.-гл.Редактор на "RodinaBG.com" - арх. Николай Ненов
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: 17     Дата: 2023-03-06 23:34:52    
Варненските путинофили и копейкиновци заедно с представители на Мордор почетоха паметта на пияндетата орки пукнали от препиване с метанол защото са тъпи , крадливи и алчни като вождовете си. А нашите дупедавци само цвилят и чакат копейки.😂😂😂😂😂😂😂

2. Потребител: 17     Дата: 2023-03-06 23:35:05    
Варненските путинофили и копейкиновци заедно с представители на Мордор почетоха паметта на пияндетата орки пукнали от препиване с метанол защото са тъпи , крадливи и алчни като вождовете си. А нашите дупедавци само цвилят и чакат копейки.😂😂😂😂😂😂😂

3. Потребител: Админ     Дата: 2023-03-08 10:00:46    
Ние не трием коментари, но обръщаме внимание на абсолютните цинизми и вулгаризми в постинги №№ 1 и 2. Тези помиярски постинги доказват, че сороснята е крайно невъзпитана и опростачена от прозападните медии. Нашата медия се бори за чист български език.