Прегледи: 1312 - Коментари: 0
ПРОстъпките на Благомирчо Коцев

ПРОстъпките на Благомирчо Коцев

Бившият областен управител на област Варна от "ПП" /четете: праскаме промяната/ – Благомир Коцев в качеството си на Областен Управител на Варна, назначен от Кирил Петков, е сключил договор с ЧАСТНАТА адвокатска фирма "ДИАН ИВАНОВ И ПАРТНЪРС", която да обслужва Областната управа.

Нито един досегашен ДЪРЖАВЕН Областен управител на Варна не си е позволил подобно "благородство", при положение, че Областна Управа – Варна разполага с юристконсулти, които да бранят интересите на Държавата! Офисът на "Диан Иванов и Партнърс" е на адрес: гр. Варна, бул. „Мария Луиза“ №21 А ,... но забележете "съвпадението": на същия адрес –бул. "“Мария Луиза" №21 А са регистрирани и част от Търговските Дружества и на ... Областния Благомир Коцев!

В качеството си на Областен управител на гр. Варна Благомир Коцев е сключил договор с Частната адвокатска Кантора на адв. ДИАН ИВАНОВ – "Диан Иванов и Партнърс" за период от април 2022 г. до 31 декември 2022 г. на обща стойност 69 900 лева /шейсет и девет хиляди и деветстотин лева/, без ДДС, а сумата е определена така, че да може да се заобиколи Закона за Обществените поръчки .

Изборът на адвокат и кантора е направил лично Благомир Коцев в качеството му на Областен управител на Варна, тъй като същият адвокат – Диан Иванов и Кантората му "Диан Иванов и Партнърс", обслужват ЛИЧНИТЕ ТЪРГОВСКИ ФИРМИ на семейство Коцеви! Договорът не е ли сключен без предложена оферта от страна на адвокатското дружество, а плащането по договора е извършено в периода между 13 Юни 2022 г. – 08. Юли 2022 г. от сметката на Областната администрация Варна – по банков път. Платежното и фактурата /на наше разположение са/ са подписани от назначената, за да подписва и кадрува вездесъща = мл. експерт Ваня Бонева.

В същото време в Областна администрация – Варна има назначени на щат в общата Дирекция - 5 броя юристконсулти, чиято дейност се подпомага от още 4 броя експерти с юридическо образование в спещиализираната дирекция по въпроси, свързани с административния контрол, държавната собственост и Устройство на територията. На практика ДЪРЖАВНАТА ОБЛАСТНА УПРАВА - Варна разполага с 9 бр. експерти с юридическо образование, но Богопмазаният от "ПП" /чети: праскаме промяната/ – Благомир Коцев си избира ЧАСТНО юридическо дружество, чрез което на практика се прави допълнителен разход и се източва бюджета на Областна администрация, респективно Държавата. Резултатът е, че с данъкоплатските пари се обезпечава финансово частната адвокатска кантора, която обслужва търговските интереси на финансовите Търговски Дружества на Благомир Коцев и Фамилия.

Разследването ни показа, че ексобластният управител на Варна Благомир Коцев, сегашен кандидат за Кмет на гр. Варна, чийто ментор е депутатът български? евреин, роден в Лозана, Швейцария – Даниел Лорер - е сключил общо 8 /осем/ договора с близкото до джоба му Дружество "Диан Иванов и Партнърс". Договорите и фактурите по извършените плащания се пазят в Редакцията на "RodinaBG.com".

Не знаем дали изобщо представители на частното адвокатско дружество са се явявали в съдебните зали на Варна и София и какво е наложило НЕДЪРЖАВНИТЕ юристконсулти на Областна управа да бранят интересите на Държавата, а вместо тях са действали частните адвокати на бизнесмена, който май пет години живее без нито една стотинка доходи – Благомир Коцев. Явно кандидатът на "ПП" /чети: праскаме промяната/ за КМЕТ НА ВАРНА се кани да управлява финансите на града по същия "правов" начин !!!

Ще има и втора серия на "подвизите" на човека на "ПП" /чети: праскаме промяната/ – Благомир Коцев...

Зам.-гл. Редактор на "RodinaBG.com"
Арх. Николай Ненов
Потребител:


Коментар: