Прегледи: 6730 - Коментари: 0
АРХ. НИКОЛАЙ НЕНОВ - КОМПЕТЕНТНИЯТ ЗА КМЕТ НА ПРИМОРСКИ

АРХ. НИКОЛАЙ НЕНОВ - КОМПЕТЕНТНИЯТ ЗА КМЕТ НА ПРИМОРСКИ

В последните 12 години един от най-красивите квартали на Варна, а именно – тези в район "Приморски", се превърнаха в бетонна джунгла – това трябва да спре!

Това заяви кандидатът за районен кмет на "Приморски", издигнат от партия "Възраждане" – арх. Николай Ненов, съобщиха от пресцентъра на политическата организация. Архитект Ненов има богат опит в сферата на градоустройството. Завършил е икономика и управление на строителството във варненския Икономически университет, а след това архитектура във ВСУ. Познава проблемите на Варна, работил е в кметство "Одесос", където е завеждал отдел за незаконното строителство. Високите му професионални познания се ползват с уважение сред правните среди и често е канен като вещо лице в съда по казуси, касаещи строителството в морската столица.

"Проблемите в район "Приморски" са много. В последните години тази част на Варна беше напълно занемарена, а бившият кмет на района не отговаряше по никакъв начин на призивите на хората по отношение на техните проблеми. Резултатите им наистина са видими – разбити тротоари и улици, презастрояване, липсват детски площадки, спортни съоръжения, мръсотията дори вече не прави впечатление на хората. На това безхаберие трябва да се сложи спирачка и да се вземат спешни мерки за запазване красотата на район "Приморски"!" - категоричен бе арх. Ненов.

Той посочи, че в последните няколко месеца обикаля кварталите, които са в пределите на "Приморски" и е ужасен от това, което вижда. На първо място той изтъкна кошмарното състояние на инфраструктурата"

"Вътрешните улици, междублоковите пространства – дупки, кърпежи, нищо общо с европейския облик, който Варна трябва да има. Жителите на тези жилищни райони плащат данъци, с които почти нищо не е свършено по облагородяването на кварталите им. Това е и моят най-голям приоритет – подобряване на инфраструктурата. Вярвам, че в община Варна ще има качествена промяна на състава в общинския съвет и тези хора ще бъдат диалогични, ще работим заедно за една по-красива и уредена Варна" - обясни арх. Ненов.

Ето част и от другите приоритети и визията на "Възраждане" за район "Приморски":

1.Диалог и съдействие по всеки един проблем на гражданите.
2.Работеща, достъпна, отзивчива и прозрачна общинска администрация.
3.Почистване, озеленяване и облагородяване на кварталите в район "Приморски".
4.Край на забавените ремонти по инфраструктурата.
5.Нови детски и спортни площадки.
6.По-добра организация в работата на служителите в кметство „Приморски“.
7.Откликване на всеки един сигнал на жителите на района.
8.Ремонт и оборудване на приюта за безпризорни животни в село Каменар.
9.Платформа за подаване на сигнали, оплаквания и предложения от страна на жителите на район "Приморски".
10Редовни срещи с жителите на района.
11.Нови детски градини и ясли.

"Това е само част от програмата на район "Приморски". Сериозно внимание ще обърна на квартал "Виница", който е забравен от предната администрация. Какво се случва там ли? Направиха един път до "Виница" - и това е! В този квартал ниското строителство е задължително, а вече се появяват проекти за 7-8-етажни сгради, безумие! Категорично ще работя за възбрана на строителството. Ще бъдат ремонтирани улиците, спирките и тротоарите. Ще се търси вариант за изграждане на поне още една детска градина и ясла във "Виница", защото в квартала живеят основно млади семейства с малки деца.

Задължително ще се търсят варианти за обособяване, изграждане и поддръжка на паркови площи, детски площадки и площадки за домашни любимци, в брой и вид, съответстващ на нуждите на живущите в квартала. Ще се обърне внимание за редовно и адекватно сметосъбиране, а така също и за обособяване на места за поставяне на съдовете за смет. От срещите с хората във "Виница" се запознах и с проблемите с градския транспорт. Ще намерим начин за въвеждане на нови автобусни линии, които да свързват квартала с главните спирки в другите големи райони.

Всички тези дейности ще бъдат приложени и в останалите квартали, където належащи за решаване са проблеми, свързани с водоснабдяването, канализацията, градския транспорт и прочие. Време е "Приморски" да стане отново един прекрасен район за живеене." - каза в заключение арх. Николай Ненов.

Крайно време е архитект да вземе нещата в района в свои ръце!

Редакция на RodinaBG.com

Купуването и продаването на гласове /най-вече от управляващите/ е престъпление!

Потребител:


Коментар: