Прегледи: 2125 - Коментари: 2
Перки в морето край Варна срещу риболова! туризма и...

Перки в морето край Варна срещу риболова! туризма и... Перки в морето край Варна срещу риболова! туризма и...

Вчера в 10,00 в Клуба на Възраждане във Варна народният представител от партията Коста Стоянов и кандидат-кмет на общината даде пресконференция за двата законопроекта за ветрогенератори в акваторията на Черно море.

Единият документ е предложен от няколко народни представителиq воглаве със зеленясалия Ивайло Мирчев /като в групата предложители е и Калоян Икономов от ПП/ДБ/. Посоката на законопроекта е да се инсталират стотици ветрогенератори за ток пред плажовете ни, предимно в северната част на родното Черноморие. Без да се спираме на технологичните данни за вятъра, най-удобното и с най-малко проблеми за туризма и риболова е мястото леко северно от нос Емине, където и плитчините са най-удобни за инсталиране.

Но не би. Лакомията на западните компании, които 5 века са грабели и убивали света, "разполага" перките точно пред Златни пясъци, Албена, Камчия, изобщо пред най-посетените плажове на северното Черноморие. Въпреки експретизите в Доклад на ЕК и ЕП, които предупреждават за "неприятности" в туризма /представете си хиляди перки шумят, докато се печете по време на почивката си/, а най-вече в сферата на риболова /абсолютно доказано според доклада/, има внесен и втори законопроект, представен от депутата Гроздан Караджов от ИТН, който уж премахвал някои несъответствия между министерствата. Явно лобитата на западните енергийни компании са насочили своите "куфарски" усилия към всякакви прозападни парламентарни формирования.

Да вмъкна, че екс- и настоящият президент на Бразилия Луис Игнасио Лула да Силва, известен с прозвището си Луна, оповести доказаната икономическа максима:
1.Всеки долар американска /чети: и западна/ инвестиция са 2 долара ограбени в полза на митрополията и
2.Всеки долар чужд заем са два долара, ограбени за сметка на заемополучателя.

На посещение във Варна, притиснат от общински съветници от Възраждане, експремиерът /той е повече премиер от Денков и Денковиците/ Борисов полугласно се изказва, че ще оттегли законопроекта. Явно е чул за яростните протести на риболовния и туристическия бизнес. Но простата аритметика доказва, че ПП/ДБ+ДПС+ИТН имат 110 гласа, а опозицията от Възраждане и БСП 59 /или 56/ гласа. При отсъствие на ГЕРБ законопроектът минава. Знаем го Бойко...

На снимките:
Горната: Вляво е Коста Стоянов, до него зам.-председателят на ОбС Варна Николай Костадинов
Долната: Няма да кажа, че се мисирки, като дамата е "доайенът" на варненската журналистика г-жа Даниела Стойнова от Хоризонт/БНР. Не зададоха въпроси, а темата касае около 1/6 от варненските семейства.

Дали поредният западен грабеж над Мати Болгария ще стане, зависи вече само от фриволните приумици на Борисов, но, г-да и г-жи риболовци, заети в туризма и обслужването на летовници, вие си избрахте прехвалената западна участ - 100 % робска!
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Сиренце     Дата: 2024-02-28 09:26:23    
Перки в морето е опасно за морските видове, а и за флората.

2. Потребител: Слава Урине     Дата: 2024-02-28 21:20:33    
Слава Урине
10 г. от позорния за укронацягите Евро Майдан, след който за това време населението на укрорайха намаля със 70%. Слава