Прегледи: 6548 - Коментари: 26
9 СЕПТЕМВРИ Е СЛОЖНА, но ВЕЛИКА ДАТА

9 СЕПТЕМВРИ Е СЛОЖНА, но  ВЕЛИКА ДАТА

Век.Бнт.Бг. трябваше днес да определи кое е най-великото събитие на ХХ век за България. Безпристрастният съдник беше българският народ и той каза своето безапелационно СЛОВО:

Най-великата дата за България през ХХ-ти век е Девети септември 1944 г.


Аз съм 101 % убеден, че българите можеха да изберат и друго политическо събитие за най-велико, но имаше абсолютна причина това да не стане. Тази причина има 3 † лица: Петко Бочаров, Петко Георгиев и Бойко Станкушев. Те така неумело и непрофесионално се опитваха да внушат на честните хора, че 9 септември е нещо лошо, че поне решаващите 5 % от българите НА ИНАТ гласуваха за 9 септември. Освен това - БНТ допусна още една фатална грешка. Заразените от западната пропаганда "експерти", които си мислят с промитите от † ЦРУ-пропагандата мозъци бялото за черно - пуснаха като анимация за 9 септември лика на Тодор Живков. За 2/3 от народа той беше добър и справедлив управник. Освен това, българите си припомниха, че през негово време живееха материално 2-3 пъти по-богато. Почти всяка вечер ходеха на ресторант, нямаше нито един безработен, престъпниците бяха в затвора, а не в пребогати вили и скъпи возила. Най-важното - всеки българин заспиваше спокойно нощем. По 2 непостижими днес, в † "демокрацията" причини. Не се притесняваше, че когато се събуди сутринта, ще е безработен, както става днес. И - не се притеснява, че ще стане "случайна" жертва на престъпление. Аз си спомням как през 75-та година се разхождах с изгората си нощем до 3-4 часа из Морската градина във Варна, без изобщо да се притеснявам, че някой ще ме нападне. А днес тръгнете сам не в Морската градина, ами във всяка квартална градинка в който и да е български град - не само сърцето ще ви падне в гащите от страх, ами някой идиот или циганин може и да ви остави без гащи.

Но смешните и жалки † лица на двамата Петковци и Станкушевия Бойко - бяха aслъ като насрани при обявяването на резултатите. Някой от тях тъпо възкликна: "Връщаме се 65 години назад!" Не, платени от западната пропаганда блюдолизчета, българският народ просто не мисли като вас, ако вие изобщо мислите с остатъците си от собствен мозък.

Защото след 9 септември за по-малко от 10 години България става от изостанала селска страна, със слабо развито селско стопанство една добра и сравнително богата, на средно европейско равнище европейска държава. А сега - просто сме роби на ЕС и САЩ, които крадат суровините ни, труда ни, парите ни /неслучайно всички банки в България са западняшки/, както и най-грозната им кражба - крадат младите ни хора, бъдещето ни.

Разбира се, далече не всичко след 9 септември е добро, далече не. Репресиите - макар и като отговор на предишните додеветосептемврийски - често ликвидират и талантливи български националисти. Освен това, постига се 95 % единство на българския народ, но за сметка на принудителна, а често несправедлива и жестока изолация на 5 %. Спомням си, как очевидно по донос бях заплашен от кварталния милиционер, че не работя. А това беше в краткия промеждутък между завършването ми на Университета в края на юни и 1 септември, когато започвах работа по разпределение.

Но като сложим всички + и - е ясно като бял ден /както мислят и мнозинството българи/: След 9 септември 1944 г. и преди 10 ноември 1989 г, през тези 45 години, набедени от слуги на крадливия † Запад за "ужасни" - българският народ е живял най-добре, най-модерно и най-СПРАВЕДЛИВО през новата си история.

Малко не приемам, че "спасяването" на българските евреи е велико събитие. Не защото българите не са извършили най-човечен акт, а защото повечето спасени от българите евреи после фашистки са избивали невинни палестинци - дори майки и невръстни деца. Но такъв е българинът - добър до наивност. Дори за грабители и нацисти-евреи.

Хубаво ми стана, че на стария Петко Бочаров му стана лошо, ако изобщо в него са останали човешки чувства. Но тези "експерти" доказаха нещо очевидно за всеки нормален българин:

Набедените за † социолози, † журналисти и † общественици просто не познават българския народ.
Докато човекът от народа - Тодор Живков - го познаваше, и защото беше един от него.

Но както и да лъжат по антибългарската БНТ, че "9 септември не бил най-великата дата, ами най-важната", че "9 септември бил избран заради 2-3 поколения живели без информация" /ами нали сега хората с очите си и празния си стомах и хладилник "четат" информацията/ - фактът си остава. Впрочем, този факт е класически автогол на цялото предаване на БНТ и не бих се учудил, ако целият екип бъде уволнен. Поради "демократични" причини.

Но да благодарим на нашия народ за здравия му разум, който народен здрав разум определи 9 септември 1944 година за най-великото събитие на ХХ-ия век в България.

Нашата Родина.

Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Нашата Родина,     Дата: 2010-01-08 10:47:47    
ама 45 години изоставахме от света след 9 септември.

2. Потребител: идеалист     Дата: 2010-01-08 16:07:03    
живков е велика работа

3. Потребител: антикомунист     Дата: 2010-01-09 16:14:20    
Проблемът е, че трябва да изчакаме още 45 години, доката измрете вие, дърти комунисти. Тогава може нещо да тръгне напред. Щото със стари ... не ствава...

4. Потребител: антикомунист     Дата: 2010-01-09 16:19:41    
Тодор Живков е бил пионка в ръцете на руските служби, точно както съвременните управляващи са пионки на западните олигарси. Не случайно години ни залъгваха с досиетата на незнам-кой-си доносник, а истиските фокументи за директните заповеди от Русия се премълчаха. Къде са те? И кой ще ги отвпри. Ами няма да е бате Бойко, както и Костов не го направи. Щото и двамата са обучени червени продажници. Без значение за тях е на кого ще се продават.

5. Потребител: антикомунист     Дата: 2010-01-09 16:21:40    
Аз с е надявах, че поне този вестник вижда нещата, а то каква била работата. Издателя почна да си вади червената книжка на яве!!!

6. Потребител: "Издател"     Дата: 2010-01-09 17:26:29    
Т.нар. от форумците "издател" никога не е имал червена книжка, напротив, един от малкото е, които са воювали с червената номенклатура.

7. Потребител: Изоставаме     Дата: 2010-01-10 03:31:57    
Според CIA Factfile България се нарежда на 89-о по БВП с 11 300 долара/калпак годишно. По времето на Бай Тошо бяхме на 23-то място в света по реални жизнени покозатели - собствено жилище, сигурна работа, ежегодна почивка, вътрешна сигурност и пр. Благодарение на демокрацията вече сме 4 пъти по-назад.

8. Потребител: Заблуда     Дата: 2010-01-11 00:23:03    
Преди комунизма България тръгва като една от най-проспериращите страни в европа. Пример е и Търновската коннституция. Първите ЖП лини(разбити от комунистически атентати), училища, заводи, фабрики и др.Темповетена развитие са били в пъти по-високи отколкото през комунизма. Да не говорим за частната собственост и личните възможности на заможните българи. Виж в какви къщи са живели възрожденците - хора писатели, просветители, дейци. А комунизма какво прави с тези неща?
национализация и ткзс - унищожаване на всяка възможност за ЛИЧЕН просперитет.

9. Потребител: Без заблуда     Дата: 2010-01-11 00:31:18    
Ами г-жа "Заблуда", като чета Йовков и Елин Пелин, защо не виждам по тяхно време такъв напредък, заводи, и пр. - а само бедност, прокъсано облекло и тежък физически труд - оране, копане, да не говорим, за стиховете на Вапцаров!
Аз съм бил поне в хиляда български села - от пълна бедност и дори мизерия в капотализма се вижда как цъфтят по времето на Бай Тошо. Да не говорим за мизерните едноетажни къщички в Лозенец, Банишора, край Сточна гара и навсякъде.

10. Потребител: отг заблуда     Дата: 2010-01-11 22:19:05    
Не твърдя, че сегашната система е по-добра (капУтализма), но не може чрез нея да оправдаваме насилието на комунистическата власт. Или забравихте когато в китните къщички на село влизаха милиционерите да проверяват да не би да имате повече от едно прасе, защото е ЗАБРАНЕНО. Всичко вповече се иззима в полза на държавата (т.е. Русия и българските й поставеници). И всичко през 45-те години комунизъм е натрупано с КРАДЕНЕ ОТ НАШИТЕ ДЯДОВЦИ. И с бензина така беше-по 20(не си спомням точната цифра) литра на човек. Но ако си ги гледал само отстрани къщичките естествено, че са цвете - "образцов дом" - табелките също бяха задължителни.
А иначе прочети за живота на Елин Пелин - да видиш какъв гуляй е бил!

11. Потребител: Пак заблуда     Дата: 2010-01-11 23:45:57    
Просто не казваш истината, заблуда. Това за едното прасе е мит - бил съм в добруджански села на мои съученици през 80-те и във всяка къща имаше по 5-10 прасета, да не говорим за кокошките, тютюна, личното стопанство и пр. А най-голямата лъжа е за дядовците. Че защо хората имаха през Байтошово време сметки с по 20-30 000 лв - колкото тогава струваше 1 апартамент, а сега имаме 37 млрд задължения към крадците от ЕС. + че през 1988 г сме изнесли общо 30 млрд $, а сега не можем да произведем и половината. А преди 9 септември сме изнасяли само жито и тютюн. Чети заблуда Елин Пелин, който никога не се е напивал. Прочети "На оня свят" - за беднотията на целия български народ, разказ писан през уж "богатите ни дядовци". Но заблудата явно ще си остане заблуда. Finita la komedia!

12. Потребител: заблуда     Дата: 2010-01-13 21:33:54    
Явно имаме доста различни гледни точки за едно и също време. Това за прасето не е мит в моето добруджанско село. Дори си спомням как идваха вкъщи с шишове и бучеха пръстта да не би да сме заровили бъчви с вино?!
Тогава един купен апартамент се изплащаше за 20-30 години, сега се изплаща пак за толкова. Може би с 20 -30 хил в банката живота е бил по-друг, но про мен беше така.
А Елин Пелин е бил голям бохем заедно с Дебелянов и др. Тогава бохемството е било на мода сред писателите. Не че не е имало бедни хора. Но през комунизма не беше по-добре.

13. Потребител: Пак заблуда     Дата: 2010-01-13 22:39:01    
Фактът си остава - народът определи 9 септември като най-великата дата на ХХ век. А за прасетата статистиката е безапелационна - през 1988 г сме ядяли по 90 кг месо/човек годишно, а сега - под 15 кг. /Моят съсед, работник в Корабостроителния завод ежевечерно беше на ресторант./ Същото е с яйцата, млечните продукти и всичко. Защо Китай е икономика № 1 в света? Защо СФКриза дойде от САЩ? Не е вярно, че хората са изплащали 1 апартамент 20-30 г. Над 50 % от ведомствените жилища бяха изкупени през 1989 и 1990 г. А сега? При 250 000 непродадени жилища? България беше № 1 в света по байтошово време с 96 % собствени жилища. В Русия имаше тогава "комуналки" и под 25 % собствени жилища. Средната квадратура у нас беше 80 кв. м за 4 членно семейство. В САЩ тя е 115 кв. м. Сега хората живеят под наем в големите градове, а над 15 % са безработни. Ти "заблуда" защо сега не си в ресторант, а беднотийстваш пред компютъра? А я ми кажи, босът ти как живее? Защото преди шефовете имаха мах 1 апартамент, а на 10 ноември заплатите на директорите се оказаха по-малки от тези на работниците. Във всички варненски заводи беше така - "Подкрепа" го откриха с изумление. Сега само синият бос Иво Прокопиев забогатя на гърба на работниците си и има над 55 млн Евро капитали. Ограбени от такива "незаблудени" като теб, заблуда...

14. Потребител: До "Пак заблуда"     Дата: 2010-01-14 13:18:23    
Блаженни са вярващите - че народът някога е обследван детайлно - за управляющите - това е без значение. ИСКАМЕ СИ ЦАРЯТ!

15. Потребител: заблуда     Дата: 2010-01-14 18:57:30    
Най-великата, не най-добрата.
Виж правилно, ставаше въпрос за дата, която е от най-голяма значимост, и има най-сериозно въздействие върху бъдещето ни. Аз съм съгласен, че е тази дата. Но не я приемам в положителен аспект.

16. Потребител: иван димов     Дата: 2010-01-22 20:53:14    
смърт за пьрванов!

17. Потребител: иван димов     Дата: 2010-01-22 20:54:24    
смьрт за бойко борисов

18. Потребител: СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ     Дата: 2010-01-25 22:04:37    
“ГЕРБ” БОРИСОВАТА ПАРТИЯ – ГРАМАДА

О, Досто-Леп-Нии, лепка генерале,
Към сияй-Нии върхове води-НИ слав-ЕН
Ти бащица, ти майка на народа
Старши-НА на ротата НИ в зора !

Твой-Те партийни войни
Приватизираха вече и народа
И преливат се от Тук и Там
Пълнят “ГЕРБ” Лай-нения казан !

О, водачо ТИ си ни месия
Лепят твоя лик емблема на ГЛАВИНА
И ще станеш първи член
Като Ботев – Орловото перо !

Чета-ТА божествена ти се събира
От сбирщина престъпници умници
От тези що приватизираха България
И лазят, мазнят се, за да ти угаждат !

Сега очаквам и твоят първи член да падне
Водач си на престъпници другари стари
Нови Юдо-Искариотски кръвопийци с капитали
Обраха всичко от народа и България !

Грамадата на Вазов се надига
Юдейски, Няма да го спреш да ТИ се рецитира
Аз хвърлям камък срещу теб
В престъпната градина от Държавния грабеж !

Стефан д-р Д Чолаков

15 януари 2010-01-15
Враца - БЪЛГАРИЯ

-
-

ЗА ЮДЕЙСКИЯ “СЕКС-ИМПЕКС” И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ.

УВАЖАЕМИ БЪЛГАРИ У НАС И ЧУЖБИНА,

ПРЕДСТАВЯМ ВИ ДВЕ ИНФОРМАЦИИ ОТ НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ШВЕДСКИ ВЕСТНИК “АФТОНБЛАДЕТ”, В КОИТО МОЖЕ ДА СЕ ПРОЧЕТАТ НЕЩА, ЗА ДА СЕ ОПРЕДЕЛИ ЮДЕЙСКАТА КУЛТУРА И ДЪРЖАВНОСТ, КОЯТО СИ СЕ НАТРАПВА С ЮДЕЙСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЧЕСКИ ОРГАНИЗАЦИИ – “ШАЛОМ”

В първата статия може да се запознаете с една юдейска маймуна, която създава “СЕКС – СЕКТА” и в нея се обяснява как юдейската капиталистическа маймуната си прави кеф с парите. ТОВА Е ЮДЕЙСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ КОЯТО ТРЯБВА ДА УСВОЙМ. Същия май-мунджилък го имаме и в братска Булгаристан - БЪЛГАРИЯ, където секс робините работя в турските хареми на удоволствието, който се създават от Българските държавници, какъвто беше лъжеца от Мадрид –Симеон Борис Фердинанд Сакс Кобург Готски, който предложи в България да се узакони, ДЪРЖАВНАТА ПРОСТИТУЦИЯ, за да може неговия братовчед италианското копиле да се радва на СЕКС-ИМПЕК по юдейски, защото той беше уличен в подобна “СЕКС – ИМПЕКС ИСТОРИЯ” в братска Австрия или Швейцария, където живее на широко и ни се рекламира – СИНЯТА КРЪВ НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ! Нали маймуната със синя кръв Симеон Кобургов е юдейска маймуна по фамилия от няколко столетия.

ДА ЖИВЕЯТ ЮДЕЙСКИТЕ УБИИЦИ И ТЕХНИТЕ РЕЛИГИОЗНИ РИТУАЛИ !

Който не вярва и не вика , “Ура” да ми лапа кура !

Така казва : “Негово величество – Българският народ”

Малък превод и разбор от – Мен !

Стефан д-р Д Чолаков

17 януари 2010-01-17 Враца
-
-
...
...

Han skapade en sexsekt

”Israels Fritzl” har 30 fruar och 89 barn Goel Ratzon, 60, kallas av lokala medier för ”Israels Fritzl”. Han ska ha hållit kvinnor och barn som sexslavar i ett lägenheteskomplex i Tel Aviv. Kvinnorna tvingades följa en detaljerad lagbok för att tillfredsställa hans behov.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6435046.ab

Goel Ratzon levde gott på sina fruars bidrag från sociala myndigheter, samtidigt som han tvingade kvinnorna att kyssa hans fötter och att utföra tvagningsritualer varje dag.

[img]http://gfx.aftonbladet-cdn.se/multimedia/dynamic/01114/sexsektbred_1114511l.jpg[/img]

<img src=http://gfx.aftonbladet-cdn.se/multimedia/dynamic/01114/sexsektbred_1114511l.jpg>


http://gfx.aftonbladet-cdn.se/multimedia/dynamic/01114/sexsektbred_1114511l.jpg

НА ТОВА МЕСТО МОЖЕ ДА СЕ ВИДИ И КЛИПА КОЙТО СЕ РАЗПРОСТРАНЯВА ВЪВ ВЕСТНИК “АФТОНБЛАДЕТ”

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article6438046.ab
.

ЕТО И БЪЛГАРСКАТА МАЙМУНА, КОЯТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ КРИТИКУВА

http://www.stefan-tcholakov.com/forum/index.php?topic=925.0

ТОВА Е И БЪЛГАРАСКИЯ НАЦИОНАЛ МАЙММУН, КОЙТО БЕШЕ НЕЩО ЗАМЕСЕН В ЕДНА СЕКС ИСТОРИЯ С МЛАДО МОМИЧЕ, КОЕТО МУ НАСАДИЛО – ТРИ ПЕРА ….

<img src=http://www.mediapool.bg/photo/l_108638.jpg>
[img]http://www.mediapool.bg/photo/l_108638.jpg[/img]

...
...

kommentarer
gilla artikeln

Textstorlek:
Israel erk&#228;nde – d&#229; h&#246;ll de liberala dumstrutarna tyst

Jan Guillou
L&#228;s alla Jans kolumner
Maila till Jan Guillou

[img]http://gfx.aftonbladet-cdn.se/multimedia/archive/01009/Jan-Guillou-kolumn_1009018w.jpg[/img]

<img src=http://gfx.aftonbladet-cdn.se/multimedia/archive/01009/Jan-Guillou-kolumn_1009018w.jpg>

http://gfx.aftonbladet-cdn.se/multimedia/archive/01009/Jan-Guillou-kolumn_1009018w.jpg

MEJLA jan.guillou@aftonbladet.se

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/janguillou/article6440120.ab

Det var allts&#229; sant att det fanns en omfattande och systematisk illegal trafik med skjutna palestiniers organ i Israel. Avsl&#246;jandet kom i israelisk tv i december och v&#228;ckte stor uppm&#228;rksamhet i hela v&#228;rlden och var f&#246;rstanyhet inte bara i CNN och andra amerikanska tv-kanaler utan ocks&#229; i Europa. En v&#228;rldsnyhet, allts&#229;.

-
-

ВТОРАТА СТАТИЯ ВЪВ ВЕСТНИК “АВТОНБЛАДЕТ” Е ПОДПИСАНА ОТ ШВЕДСКИЯ ПИСАТЕЛ ЯН ГЮЛО И В НЕЯ ТОЙ СЪОБЩАВА ЕДНА НОВИНА, КОЯТО СЕ РАЗПРОСТРАНЯВАШЕ И В МИНАЛОТО, НО СЕГА ВЕЧЕ – ЮДЕЙСКАТА ДЪРЖАВНИЧЕСКА МАШИНА ПРИЗНАВА, ЧЕ ТЕ СА УБИВАЛИ ПАЛЕСТИЦИ, ЗА ДА ИМ ИЗПРАЩАТ ОРГАНИТЕ В ЧУЖБИНА И ДА ПЕЧЕЛЯТ ЮДЕЙСКИ

19. Потребител: Но няма да го бъде.     Дата: 2010-02-03 14:26:45    
Празникът на ЗлотоПрез нощта на 1-ви срещу 2-ри февруари на 1945 г бяха избити над 100 от най – достойните мъже на България. Това бе само един епизод от бавното и мъчително умъртвяване на страната ни, започнало с руски войски на 5.9.1944 и довело до прочутата епитафия, врадена в новия ни герб:

България – 681-1944.

Почивай в мир, Българийо любима,

страна велика - на нашите мечти,

в дела и битки ти бе велика,

но на смъртта студена ти се покори.

(raylight)

Сегашната България няма нищо общо с тогавашната България. Много малко от хората все още са Българи, все още имат някакво чувство за общност, за национална идентичност, защото Гордиевият възел на великата мистерия „Българин, България, Българско” бе разсечен от варварския кървав меч на чуждите завоеватели. Чужди, макар и с Български имена, като Георги Димитров, който изпраща телеграма на руски език, с която да даде указания за избиване на интелигенцията и унищожение на опозицията. Щетите са почти фатални, коренът все още живее, но почти нищо не никне от него. Единственото, което обединява съвременните Българи е нежеланието им за обществен живот, национални каузи или диалог за идентичността им. Взаимната невзаимност е целувката на смъртта за нация прсъществувала едва 100 години ,защото всичко хубаво бе изкоренено през 1944-а година. Оттогава насам сме в 65 годишна криза – криза на идентичността, криза на ценностите, криза на човечността, криза на духовността, финансова, хигиенна и материална криза.

Комунистите осъждат на смърт официално 2730 души, но до 1950-а умират най – малко 50 000 човека – лекари, свещеници, учители, царски офицери, фабриканти, банкери и други. Обезглавяването на духовния, научния и наследствения елит ни превърна в механичен сбор от хора без цели, без ценности, без посока и без надежда.

Колкото повече мълчим за това, колкото по – малко говорим за ТРЕТАТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА, толкова повече приближаваме България до окончателен колапс. Без покаяние и без прошка няма спасение, независимо дали вярвате в Бог или не, защото покаянието освобождава престъпника, а прошката – жертвата.

За това колко анти-хуманна е идеологията на комунизма няма смисъл да се говори, тя се състои в това изречение „Избийте по – богатите от вас, отнемете им имотите”, което е изпълнено навсякъде, където системата става комунистическа.

Примитивните животни с маймунски мирис дори не са погребвали своите жертви, затова и техните призраци ще ги преследват до окончателната загуба на комунизма.

За разлика от други хора, аз съм наясно, че греховете не се наследяват с поколенията, освен ако не бъдат доброволно поети и подхранени с нови грехове. Няма значение кой е дядо ти, баща ти или вуйчо ти, дори Антихристът има възможност да се покае и да се присъедини към Небето. Има значение само да се знае истината – че България на мечтите ни е мъртва, а България на действителността – тежко болна и не можем да я спасим, ако не знаем болестта и.Поздрав за всички невинни, вярващи в анти-идеалите на пещерния комунизъм:

Червените легиониВ залеза на светла eра, с шепота на гнила вера,

идат хищни легиони с устрем горд и набег зъл,

а след тях, кат грозни скици, по настръхнали терлици,

скриват се и разпиляват гръм козел подир козел.Змей изправя се, реве и отронил сетени пламък,

грохне мъртъв на земята някой демон поразен.

В миг уплашен спира змея, но наново той догоня

стъпките на легиона, в мрачен прилив устремен.И развели тъмни люспи, над тела на самодиви,

кат прокоба отминават легион след легион.

Под телата се извива прах на облачета сиви

и премрежва с кървав блясък чезнещия хоризонт.Ето татък през сълзите екнаха пушкала скрити

и вълни от кървав пламък срещнаха се гръд със гръд;

сви се буря безпощадна, затрептя магия гладна –

кратка схватка и наново легионите ядат...Ах, летете, легиони! В устрема ви милиони

демони са приковани тъй от тъмния ви зов.

Свил десницата корава, светлий свят се днес изправя

стреснат, мълчалив, уплашен от незнаещи любов.Нека в ужас, в изненада рухне всяка бяла сграда

на светата църква в Ада, на молитвения стон

и човекът нека да намери зад открехнатите Адски двери

мъртви старите химери на "Безгрешния" закон.Ах, летете вий сред сеч и дъжд от огнени картечи,

вий – развихрени предтечи на безсъвестни крадци!

С буря, мълния и грохот възвестете злата похот

на възбунени козли, на червените вълни!И когато сетний камък на обгьрнатия в пламък

и разруха светъл замък се отрони в пепелта,

вий слезнете от змейовете и земята изядете –

възцарете вечно зло, вечна гавра със света.


20. Потребител: Ще го бъде     Дата: 2010-02-03 16:42:33    
"Няма да го бъде" е тежко болен. Неизлечимо.

21. Потребител: Звездоброец     Дата: 2010-02-11 19:31:55    
Бончо Асенов

БЪЛГАРСКИ ЛОВЦИ НА ШПИОНИ


През 1949 г.се появява и ново явление вобществено-политическия
живот - врагът с партиен билет.Комунисти - бивши политзатворници,
партизани,концлагеристи - са разследвани за тяхното минало,обвиняват
се в шпионаж,предадтелство.На процеса срещу Трайчо Костов и неговите
привърженици той е осъден на смърт.Неговата вина е една - единствена
- че е изменил на сталинизма и има смелостта да се противопостави на
Сталин.Като трайчокостовисти са осъдени и висши служители на Държавна
сигурност,като Георги Ганев,ръководител на политическата полиция,
Стефан Богданов и Никола Задгорски,ръководители на контрашпионажа,
Каприел Каприелов,зам - директор на Дирекция на Държавна сигурност,и др.
От 1948 до 1950 г. е подменен целият ръководен състав на Дължавна
сигурност.Въвежда се методът на непрекъснат разпит - без сън,с побой,
довеждащ до идиотизиране,до морално обезличаване и пълно безразличие,
при което се правят всякакви самопризнания.Тази кампания се засилва
още повече след идването на власт през 1950 г. на Вълко Червенков,
който става генерален секретар на ЦК на БКП.По негови указания започва
прочистването на държавния и партиен апарат от "врага с комунистическа
маска",от "петата колона" в БКП.Тази задача пак е поверена на Държавна
сигурност.Нейното острие е насочено основно към членове на БКП,
включително към врага в редовете на висшите партийни органи - Централен
комитет и Политбюро.Арестувани са и са измъчвани легендарните партизански
командири Славчо Трънски и Денчо Знеполски.На кадрите на ДС се втълпява,
че стоят над всички.На 15 декември 1951 г.В. Червенков казва на съвещание
с ръководители на МВР:"Вашият ръководител е ЦК и Политбюро.Вие сте органи
на Политбюро,наш инструмент,наши очи,уши,маши.Вие не можете да мислите
освен това,което мисли Политбюро,не можете да действате иначе,освен както
ви заповядва Политбюро.Вие сте солдати."Жертви обаче на тази кампания отново
стават и служители на Държавна сигурност.Създава се специален отдел 9 в ДС,
който започва да разработва нейни служители.Част от тях,включително и на
най - отговорна работа,са обвинени в предателство,в липса на бдителност,
инквизирани са и са осъдени и пратени в затворите.През втората половина на
1951 г.са уволнени 28 ръководители и 343 служители на Държавна сигурност с
обвинения за "антинародни прояви" и "вражеско обкръжение".През 1952 - 1953 г.
40 на сто от оперотивния състав на Държавна сигурност е подменен.От 1949 до
1956 г. от Държавна сигурност са уволнени 5108 служители.Същевременно през
този период съставът е увеличен от 3614 на 7000 души.

22. Потребител: Георги Димитров     Дата: 2010-03-06 19:34:17    
ВЕСТНИК “РАБОТНИЧЕСКО ДЕЛО” №78 от 04.12.1933г.

“ЗА НАЦИОНАЛНИЯ ВЪПРОС”

В брой 23 на в. “Работничка” в уводната статия за Ньойския договор е казано, че с този договор били отрязани живи части от снагата на България, Тракия, Македония, Добруджа и Западните покрайнини. Македония, Тракия, Добруджа - живи части от снагата на България? Как е могла редакцията на пролетарския вестник “Работничка” да допусне в своите колони подобна дива националистическа мисъл, за радост на българските империалисти? Или за редакцията на в.”Работничка” не е още ясно, че Тракия, Македония и Добруджа, не са български земи отрязани от снагата на България, а земи чужди, които националистическа България иска да завладее за да ги подложи на зверска колониална експлоатация? Нима не е ясно на редакцията на в.”Работничка” че фашистка, империалистическа България в съгласие с империалистите победители получи живи части от снагата на Македония и Тракия, които като завладени и чужди земи тя подложи на двойна колониална експлоатация и гнет? Как е могла редакцията на в. “Работничка” да допусне тази дива националистическа лъжа за българския характер на Тракия, Македония, също и Добруджа и по такъв начин да стане проводник на великодържавния български шовинизъм и да му даде право върху Македония, Тракия и Добруджа? Случайно ли е допусната от пролетарския вестник “Работничка” тази недопустима грешка или тук има нещо повече? Ако тук има недоглеждане от страна на редакцията - това е една недопустима немарливост. Ако ли пък редакцията действително смята Тракия, Македония и Добруджа за “отрязани части от снагата на България, то това е толкова опасна работа, че трябва веднага да се обърне внимание върху редакцията на оня наш вестник на който е поверена една от най-отговорните задачи на мобилизация на трудещите се жени срещу империалистическата политика на фашистка България и готвещата се война. За честта на в. “Работничка” ние не допускаме редакцията да мисли, че Тракия, Македония и Добруджа са “отрязани части от снагата на България” Но все пак допуснатата грешка на в.”Работничка” трябва да ни накара да се замислим върху следното.
Има не малко класосъзнателни, които мислят, че Македония, Тракия и Добруджа, са български земи. Тези уж класосъзнателни са заблудени от обстоятелството, че в Македония, Тракия и Добруджа наистина живеят значителни компактни маси българско население. Едни от тия уж класосъзнателни (предимно интелигенти) не могат да видят по-далеч от носа си и мъдруват лукаво, а други явно не са ликвидирали с националистическите и шовинистични предразсъдъци, които са още живи у тях. “Разтърси някой руски комунист и ще видиш у него великодържавния руски шовинист” казваше Ленин преди 13 години. “разтърси някой български класосъзнателен и ще видиш у него великодържавния български шовинист” с пълно основание можем да кажем и ние. Ние сме длъжно да вникнем в дълбокия смисъл на думите на великия учител, да разберем колко дълбоко е съумяла буржоазията да вкорени националистичните и шовинистични предразсъдъци в масите, че от тази зараза не са се очистили мнозина класосъзнателни, за да стане ясна всичката важност на нашата задача в борбата срещу великодържавния шовинизъм, както и срещу дребнобуржоазния национализъм. В лицето на онези уж класосъзнателни, които мъдруват върху обстоятелството, че “в Македония, Тракия и Добруджа живее компактно българско население” ние трябва да открием проводници на великобългарския шовинизъм.
Една от най-главните наши задачи, в борбата срещу войната във връзка и с класовото пролетарско разрешение и на националния въпрос, това е борбата срещу великодържавния шовинизъм и дребнобуржоазния национализъм. Дългът на нашия печат е да разкрива всички проявления на великодържавния и дребнобуржоазния национализъм, водейки борбата срещу великодържавния шовинизъм по националния въпрос, като главна опасност в редовете на българските работници и селяни. Нашата задача е да разобличаваме, неуморно българския великодържавен шовинизъм, лъжата за българския характер на Македония, Тракия и Добруджа - това прикритие за завоевателната империалистическа политика на фашистка България. Нашата задача е да доказваме неуморно, че Македония, Тракия и Добруджа, трябва да принадлежат на македонци, тракийци и добруджанци. Задачата на нашия печат е да мобилизираме българските работници, работнички, селяни и селянки на борба срещу завоевателната политика на българския империализъм за осуетяване на готвещата се война и въоръжена антисъветска интервенция, да мобилизира трудещите се маси у нас на борба под лозунга за правото на Македония, Добруджа и Тракия за пълно национално самоопределение до отделяне в самостоятелна държавна единица под лозунга за единен работнически фронт на пролетариата и угнетените народи и националности на Балканите.
Дългът на в.”Работничка” е да провежда неуморно тази задача сред трудещите се жени без което самото нейно изпълнение е невъзможно, а не да допуща такива грешки, които я правят несъзнателно проводник на великобългарския шовинизъм.
Надяваме се, че редакцията на в.”Работничка” ще разбере добре своята грешка и ще я поправи, не само чрез необходимата за случая самокритика, но и чрез всестранното подобрение на вестника, чрез работата за неговото издигане на ленинска височина за да бъде той истински борчески тръбач на класовата пролетарска идеология и класов организатор на работничките и всички трудещи се жени в нашата страна.
читател на в. “Работничка”

23. Потребител: Душко Добродушко     Дата: 2010-04-03 10:14:34    
Днес на Великден се сещам за още по-великия ден 9 Септември! Чакам нов 9 Септември, да изгоним богатите и да заживеем спокойно и щастливо!

24. Потребител: Атакист     Дата: 2010-05-07 22:20:23    
99% бях убеден че авторите на вестника са платени клакьори на върхушката на БКП/БСП, но поне с тази статия убедихте всички.

25. Потребител: Контраатакист     Дата: 2010-05-10 14:24:34    
Атакистите да си видят осраните задници и дръгливите безплодни предници, че тогава да гледат в чуждата чинийка. Слуги на БАТЕ Бойко - нямате право на собствена дума, а само на ибрик.

26. Потребител: теко     Дата: 2012-10-30 22:54:18    
едни ще ви кажа на всички,всичко което виждам и чета ме накланя на мисълта,ние сами се прецакахме във всичко до сега