Прегледи: 5546 - Коментари: 2
Факти за грабежа на България от ЕС

Факти за грабежа на България от ЕС

От днес /17 февруари/ националистБг.ком започва да публикува факти, най-вече от икономическата сфера - за това как чрез банки, фирми, второкачествени стоки и услуги Европейският "съюз" ограбва българските граждани.

Без всякакво съмнение ние българите сме под икономическото робство на Запада - както 5 века са го прилагали над Африка, Азия и Латинска Америка. Изходът е прост и единствен: Да ги изгоним до дупка!

Общата сума на ограбеното от нас българите за 1 /една/ година по изчисления на двама икономисти от Икономическия университет във Варна е 7,5 - 8 милиарда Евро. Този грабеж продължава от 1997 г - от идването на най-/не/"успешното" Костово правителство на власт - срещу народа.


24 февруари
Варна
Лидер на КНСБ за Е.Он: "От както Е.Он е в България, най-лошо е във Варна, с най-много проблеми и с най-много рекордни персонални експерименти, които до нищо не са довели. От Варна управляват 27 проекта на строителството. Лошото е, че няма никакви критерии, по образование, ценз, лоша работа, няма критерии за съкращенията, които ще бъдат правени. Един от основните критерии е да не си от Варна. Те не познават Варна, не познават улиците, работниците. За големи повреди се изпълняват от странични фирми, както и поддържане. Няма проектиране, всичко се дава на странични фирми." Без коментар от националистБг.ком!

Белослав
Поредното несъобразено с хората действие на Вивател - един от монополистите в комуникациите, особено за стационарните телефони. Жена на 40 години от Белослав /ще съобщимимето й, ако реши да води смело дело срещу неетичните действия на Вивател/ ни се оплака: "Имахме най-ниската тарифа от 1,80 - за хора в нераностойно положение. Трябваше обаче да ходим на ТЕЛК и да изчакаме резултата. Така или иначе, в срок, на 15 октомври м.г. дадохме редовните документи. Очаквахме да са ги изпратили на Вивател в София, в центъра им /както им е обещала служителката във Варна/. Идва новата им телефонна сметка - с 20 лв повече от обикновено. Жената мисли, че децата й са говорили излишно по телефона, вдига скандал, знаете как е, като не стигат парите. Оказва се, че не децата са говорили, а че до края на февруари включително - писмото й "не е получено/изпратено" в София. Дали става въпрос за бюрокарация ила зацеленасочени действия на служителки, за да спечели чуждестранната фирма?
А служителките са българки, които толкова ли нямат капчица български мозък, да се усетят, че печалбите на фирмата далеч не отиват за българските им мижави заплати, а за препълнените джобове на американците?


23 февруари
София
Изобличават "охлювен експерт" от Европа
Открито отглеждане на охлюви? - сигурен фалит!

До г-н Атанас Стоилов
кмет на община Аксаково
Копия до:
Д-р Мирослав Найденов
министър на земеделието и храните

Г-жа Марияна Кънчева
изп. директор на Асоциацията на българските черноморски общини /АБЧО/
Г-н Христо Цветанов
председател на УС на Асоциацията на земеделските производители в България
Г-н Стефан Желязков
регионален координатор на Асоциацията на земеделските производители в България – Варненски регион
Българска телеграфна агенция

Отворено писмо

Не превръщайте български фермери в опитни мишки на пагубен експеримент

Уважаеми г-н Стоилов,
С притеснение проследихме изявите на д-р Джовани Авагнина - зам. кмет на община Кераско – Италия при посещението му в България в края на януари. Както разбрахме от медиите, той е направил "официално представяне на възможностите за създаване на ферми за охлюви в района, както и плановете на Международния институт по охлювъдство в Кераско, който той оглавява, да отвори свой филиал в Аксаково, Варненско". Не искаме да влизаме в ролята на съдници, но държим да Ви предупредим за реалната опасност, която дебне Вас и хората, които Ви се доверят, ако продължите процеса на „побратимяване” в тази област. Немалко са живите свидетели на това, че изграждането на охлювъдни ферми по открит способ по препоръка на д-р Авагнина е докарало до пълен провал несбъднали се фермери от цял свят - от Латинска Америка до Балканите. / Попитайте Министерство на земеделието на Румъния./
Ние не смятаме да Ви убеждаваме, че методарът "Кераско" не работи като Ви привеждаме безкрайни примери и мнения на „пострадали”. Изкушаваме се обаче да цитираме едно писмо на г-н Франко Баллоне, който работи в областта на отглеждането на охлюви от 1972 г.,познава д-р Авагнина от 1975 г. и е един от създателите на Международния институт по охлювъдство в Кераско. Г-н Баллоне от 1972 до 1993 г. работи съвместно с д-р Авагнина по създадения от него метод на открито отглеждане, широко рекламиран и до сега .
"През този период аз никога не съм получавал повече от 300 гр. продукция на кв. м. , а често такава и липсваше, въпреки моя професионализъм. ... … Аз не съм професор или доктор, но съм фермер, които след много провалени години създаде една добра система на отглеждане с производителност от 3 до 5 кг. на кв. м. ...", казва той.
Печалният опит на охлювъди от цял свят сочи, че максималният добив на квадратен метър ферма по метода „Кераско” не надхвърля 300 грама, което не може да покрие дори и производствените разходи и след няколкогодишни усилия води да неизбежен фалит.
Само за сведение: Системата, по която работи Националният охлювъден клъстер на България гарантира поне 4 кг. охлюви добив от квадратен метър.
Странно впечатление прави и непоследователността на д-р Авагнина. Според негово интервю от 2007 г. минималната площ за охлювъдна ферма е 5 дка, а инвестицията - 25 000 лева. При посещението му в България на 29-30 януари т.г. минималната площ "скача" на 10 дка , а сумата - 25000 евро. Не бихме искали да говорим за непочтенност и печалбарство от страна на "Кераско", затова ви предлагаме мнения на "пострадали", като преценката оставяме на Вас.
Ето какво пише д-р Роса Бакардит от Буенос Айрес, Аржентина: "Провалите в охлювъдството по метода на д-р Авания са..., че всичко е провал! Трябва да си дадем сметка за лудостта, която започна от Аржентина през 2001-2002 г. и после помете Перу, Уругвай, Колумбия, Чили...,в крайна сметка никъде не успяха."
Резултатите от отглеждането на охлюви в Бразилия са също плачевни. Охлювъдите, без да анализират развитието на бизнеса, останаха само с еуфорията и ...загубите си.
Колкото до изявеното желание на д-р Авагнина, Международният институт по охлювъдство в Кераско, който той оглавява, да отвори свой филиал в Аксаково", се чувстваме длъжни да Ви предупредим за следното: Преди три години производители на охлюви обвиниха белградска компания за измама. Независимо от пренебрежимите добиви, Alimenti naturali с директор Драган Топалович не изкупи нито един охлюв от ферми, създадени в Сърбия, Войводина и Босна и Херцеговина. Просто охлюви нямаше , фермите фалираха. Забележете: Alimenti Naturali – Prodoti Biologici, която загроби стотици сиромаси от Западните Балкани беше ексклузивен представител на Международния институт по охлювъдство в Кераско...
Резултатите от отглеждането на охлюви по системата „Кераско” у нас през последните години също са катастрофални.

Подвидовете Cornu aspersum aspersum /O.F.Muller, 1778/ /по-известен под търговското си име Helix Aspersa Muller/, както и Cornu aspersum maxima /Taylor, 1883/ /Helix Aspersa Maxima/ не обитават естествено територията на България. C. aspersum оригинално произхожда от Западното Средиземноморие /Северна Африка, Франция, Испания, Корсика/, от където, още в древността, естествено се е разпространил в страни с топъл климат и мека зима в цялото Средиземноморие и части от атлантическото крайбрежие на Европа. Поради особености в биологията му C. aspersum трудно преживява ниските зимни температури на континенталния климат. В по-северните страни на Европа, включително и България, този вид не обитава или е пренесен и оцелява с малки популации в отделни райони с по-мека зима. В тези части на континента промишленото отглеждане на C. aspersum /с двата му подвида/ е възможно единствено и само по закрит или комбиниран способ.
Като доказателство за това , свидетелстват и мненията на всички неуспели фермери в тази област.

За илюстрация ще приведем думите на Цветан Цеков , собственик на ферма за охлюви, с. Горна Кремена, Врачанска област, създател с помощта на "Кераско" на "пилотна ферма за България" :
"Дойде студеното време и всички охлюви се скриха в земята за зимуване. На другата пролет... от около 500 бяха оживели към 200".
В България охлювъдните ферми в рамките на Националния охлювъден клъстер имат вече тригодишно успешно развитие. Ние работим по абсолютно адаптирана за българските климатични условия технология в тясно сътрудничество с най-добрите български и европейски научни кадри в тази област. Клъстерът успя да направи и най-важното за производителя – да гарантира пазара чрез твърди изкупни цени. Това стана възможно след като направихме собствена серия козметика на база охлювени протеини, както и хранителни добавки. За успешното си развитие две поредни години сме носители на следните награди :
Arch of Europe for Quality and Tehnology QC 100 – тотален модел за управление на B.I.D. Business Initiative Directions – 2009 година – Златна категория.
Arch of Europe for Quality and Innovation на B.I.D. Business Initiative Directions – 2010 година – Платинена категория.

Да, в България има успешно развиващо се охлювъдство в рамките на НОК. Всеки може да ни потърси, за да го убедим в това, да го посъветваме, да му окажем съдействие от "А до Я" при създаване на ферма и всичко това скрепено с ясен договор, както е при над 100-те ферми за охлюви, създадени досега.
През тази година стартира нашата "Партньорска програма" . По нея ние и нашите партньори , ще създадем безвъзмездно 10 ферми на млади пенсионери. Реализираните приходи:
30% ще им бъдат платени в брой или по банкова сметка.
30% ще бъдат внесени в банка – партньор на НОК , като същите няма да могат да бъдат теглени 10 години , а на всеки три или шест месеца , банката ще изплаща лихвите по тях.
50% ще бъдат внесени в застрахователно дружество, при определени условия и срок, с което нашият пенсионер ще започне да получава месечна доживотна рента.
Използваме възможността да се обърнем и към широката общественост.
Уважаеми съграждани, представители на властта и на бизнеса, спрете да мислите, че всеки, който е дошъл от чужбина е експерт!
В България има сериозен научен потенциал, а и частният бизнес натрупа вече значителен опит, изберете българското!

С уважение:
Н.с. I ст., д-р Ивайло Дедов - БАН
Експерт към НОК


22 февруари
Из България
Защо се констатират от изследвания на стоматолози лоши показатели за децата и се спира само дотам? В 12-годишните деца в 2005 г. се наблюдават 2,5 зъби, които са засегнати, а 25 % от децата нямат стоматологични проблеми. През 2008 година тези показатели се променят съответно на 3 развалени зъба и само 19 % без проблеми. Коментар на националистБг.ком: Нали влизането ни в ЕС рязко щеше да подобри здравеопазването ни? Реалността е съвсем-съвсем друга - над 50 % от хората нямат пари да си оправят зъбите! Докато при Бай Тошо всеки можеше безплатно да ги лекува. Вярно, чакаше се по 2-3 месеца за пломба, но никога не отказваха. А днес 5 % си слагат изкуствени зъби, още 10 % си правят пломби но над 80 % си стоят с развалени зъби С ГОДИНИ! Благодарение на грабежа на ЕС!

18 февруари
Северозападна България
Северозападният регион на България е най-беден в ЕС, сочат данни на европейската статистическа служба "Евростат". Централен Лондон е 7 пъти по-богат. Коментар на националистБг.ком: Какво прави ЕС, нали солта на девиза му е "Солидарност"?
Из България
Около 30-40 % е намаляло потреблението на природен газ от индустрията през 2009 г. Коментар на националистБг.ком: Това заради световната криза ли е или защото ЕС не ни разрешава да произвеждаме конкурентни стоки с ефективни горива?
Бургас
Има тенденция за нарастване на детската престъпност, през последните години средно с около 5 % се увеличават кражбите и агресивното поведение. Коментар на националистБг.ком: Нали влизането ни в ЕС беше "цивилизационен избор" и високият стандарт щеше да снизи престъпността и да ни направи по-културни и толерантни?

17 февруари
Бургас
Момичета с престъпления в града: Общият брой на децата, водени на отчет през 2009 година, е 279. 247 от тях са непълнолетни, а 32 - малолетни. При непълнолетните момичетата са 62, при 47 през 2008 година и 22 – през 2007 година. Ето го "благотворното" влияние на ЕС - 10 пъти е нараснала престъпността сред момичетата от времето на Бай Тошо. Изводите са, че поне 50 % от престъпленията са вследствие на икономически проблеми в семействата.
Брюксел
Европейският съюз демонстрира дълбокото си разединение по отношение статута на Косово. 5 членки на общността не се го признали и няма изгледи да го сторят. Всеки гледа интереса си, само нашите демократични правителства са свали-гащи за Запада-грабител.
Лондон
ЕС иска да бъдат транспортира в Източна Европа ядрени отпадъци за погребване в подземно хранилище. Сега има съживяване на интереса към атомната енергия в ЕС. Вижте как "мислят" холандците: "Атомната програма в Холандия е малка и цената за изграждане на геологическо хранилище е много висока. Ние имаме само един атомен реактор в Холандия и би било голямо предимство, ако се намери съвместно решение". Естествено грабливите западняци искат хранилището да е някъде в Полша, Румъния, Словакия, Литва, Словения и България и вече водят преговори с тези страни. Коментар на националистБг.ком: Защо не го скрият някъде в Англия, например?
Осем от всеки десет мъже и почти седем от всеки десет жени в Англия ще бъдат твърде дебели до 2020 г. Коментар на националистБг.ком: Колко от паричките на "Софийска /чети: Английска/ вода" са употребени за това затлъстяване?
Париж
Според документи Франция умишлено е изложила свои военнослужещи на ядрено облъчване в Алжир през 60-те години на м. в, за да изследват ефекта от радиацията върху хора. Коментар на националистБг.ком: А защо искат да сложат ядрените отпадъци в Източна Европа?
Брюксел
Според новата директива, акцизът на цигарите в Еврозоната ще се увеличи от 64 евро до 90 евро на 1000 къса цигари до 2014 г. Коментар на националистБг.ком: Защо винаги решенията на Брюксел ощетяват България, макар че в този случай и Гърция и Италия?
Берлин
Един на всеки седем души в Германия, водещата европейска икономика, е живял на границата на бедността през 2008 г., като най-младите са били най-засегнати. Коментар на националистБг.ком: А защо след като влязохме в "прекрасния" ЕС 6 от 7 българи са на прага на бедността?

16 февруари
Атина/Промахон/Кулата
Представители на земеделците от Серес ще се срещнат днес със заместник-министъра на земеделското развитие на Гърция Михалис Кархимакис в Солун, за да изложат пред него исканията си. Днес земеделците от блокадата на ГКПП Промахон ще вземат решение за бъдещето на протестите си. Коментар на националистБг.ком: Каква ни е ползата от членството в ЕС, след като българската икономика ежедневно губи милиони от блокадата на гръцките фермери?
Из България
Според НСИ - Националния статистически институт - Доходите на населението в България в края на миналата година са намалели с 11,9 %. През декември 2009 средният доход на човек е бил 331,63 лева /165,8 евро/. Коментар на националистБг.ком: Нали като влезем в ЕС щяха да потекат "реки от мляко"? А Западът ни ли натресе финансова криза заради тъпата си алчност?
Тираспол/София
Руската "държава" Приднестровие е решила да установи ракети срещу евентуалните елементи на ПРО в България. Коментар на националистБг.ком: Колко ще оцелеят при терористично нападение срещу АЕЦ-а ни заради подкрепата ни свали-гащи на американските империалисти?
Виена
Министри от 14 страни от Дунавския басейн приеха план за почистването и защитата на реката, която е наричана от екологични организации "Амазонка на Европа". Коментар на националистБг.ком: Колко ни плащат Германия и Австрия за замърсяването на Черно море с отрови?
София
В пресата съобщават, че англичаните от "Софийска вода" печелят награда за някакви иневстиции. Коментар на националистБг.ком: Колко милиона е годишната печалба на англичаните и накъде отиват парите на българите от тази печалба?
Лондон/Ню Йорк
Световните цени на петрола се повишиха значително след края на търговете на 16 февруари 2010 година. Цената на петрола с марка "IPE Brent Crude" на борсата в Лондон се повиши с 3,17 долара до 75,68 долара за барел. Цената на петрола с марка "Light, Sweet Crude Oil" на борсата в Ню Йорк се повиши с 2,88 долара до 77,01 долара за барел. Коментар на националистБг.ком: Не ли заради прозападната ни ориентация загубихме всякаква възможност да купуваме нефт и газ изгодно от Русия?


Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Националист     Дата: 2010-02-17 13:52:42    
Произвеждат ГМО, а затова искат "свободен" пазар у нас.

2. Потребител: nikoi     Дата: 2010-02-18 16:18:26    
Една позната агрономкам ми каза че още през 90та година имало ГМО на разни продукти в България. ако това е вярно, то сега цялоата работа може да е театър за да се легализира гмото което вече се произвежда. изследваният също потвърждават че в продуктите на пазара имало гмо ама не се съобщава гласно