Прегледи: 2275 - Коментари: 6
Паница леща и Бг=Варна "протестъри"

Паница леща и Бг=Варна "протестъри"

Пускаме знакова статия от Интриги.Бг:

Ало, гражданското общество, първо четете, после пишете

Напоследък стана много модерно една група от 5-6 млади хора непрекъснато да се изявяват като гражданско общество и да пишат какво ли не във фейсбук.

Всичко това щеше да е много хубаво, ако тези хора бяха прочели поне една книга, дори тя да беше "Винету". Защото, ако ги попитаме кой е Мопасан или О`Хенри, да не говорим за Фройд, те биха помислили, че това е новият квартален отговорник, назначен в съответното районно полицейско управление.
/На снимката: Някои протестират, други държат големия меч/

Горепосочените момченца са членове на всички възможни групи във ФБ и не членуват единствено в групата на текезесарите, просто защото такава не съществува. Стремежът им е единствено да станат публично известни. Техните поствания започват рано сутринта, като ни поздравяват с 8-ми март и Първа пролет и за какво ли още не. До вечерта те вече са компетентни по всички въпроси, важни за Варна.

Някои от тези активисти дори започнаха собствен бизнес в името на обществения интерес – продават стикери на едро и дребно с надписи "Паркирал си като идиот". Като шофьор си задавам въпроса кой е идиотът – аз, който съм паркирал неправилно върху тротоар, или тези от общината и ОбС, които не направиха нито една синя зона или паркинг, само защото не съумяха да поделят парите.

Във Варна няма гражданско общество в смисъла, в който се схваща това понятие. По времето на така модерните протести в града /Бел.РодБг - Протестите си бяха добри, но "протестърите" ги опорочиха!/, когато бе създаден първият Отворен обществен съвети и сбирките му се провеждаха в Младежкия дом, се убедих, че 80 % от присъстващите, сред тях понякога които съм бивал и аз, са подставени или купени лица.

Втрещих се, когато в ресторант зад Община Варна, видях с очите си как млад протестър, който се биеше в гърдите и се изявяваше като лидер, получава хонорара си от хората на Янко Станев. Същият този човек, няколко месеца по-късно, го видях нареден на опашка в щаба на доц Христо Бозов. Отново чакаше да си получи хонорара.

Или може би ще наречете протестър Ивайло Василев. Публична тайна е, че той е на хранилка в общината и даже са му дали кабинет до този на кмета, че да са си по-наблизко.

Да не говорим, че вече има два Отворени обществени съвета, две "Грамади" и че "дакелчетата" родиха кученце. Същите тези хора от няколко дни насам се опитват да яхнат нова вълна, а именно сагата със стадион "Варна". Изнесоха се в публичното пространство куп глупости и неверни факти.

Искам да напомня на всички, че бях два мандата общински съветник от 2003 г. Истината за създаването на дружеството за стадиона е следната. /Бел.РодБг - Не знаем всички факти, но като журналисти можем да потвърдим, че Весо казва истината за тези факти, които добре знаем./

Използвайки отсъствието на кмета Кирил Йорданов, заинтересовани кръгове чрез зам.-кмета доц Борис Корновски вкараха в ОбСъвет предложението за създаването на дружеството. Това стана с благословията на председателя на ОбС Апостол Димитров /Бел.РодБг - тогава Председател на БСП - Варна/ и червените съветници, които го гласуваха заедно с колегите си и то бе прието. Като, забележете, за представител на общината в дружеството бе избран Борислав Гуцанов /Бел.РодБг - По-късно също Председател на БСП - Варна./. Малко по-късно инвестиционният проект бе подписан от главния секретар на община Варна по това време Мирослав Цонев. А в последствие – и от главния архитект на общината.

Абсолютно безпочвени са обвиненията към Кирил Йорданов, който не само не бе подписал документите, а и не беше съгласен с редица клаузи в договора за стадиона. По тази причина в общината имаше голяма разправия с администрацията.

Същите тези "компетентни" протестъри, представители на гражданското общество, не се задоволиха с оплюването на Кирил Йорданов. Те написаха, че след като той се отказа от кметския стол, негови големи защитници били Софрониева и Портних. Тяхната задача била да заметат следите.

По-голяма глупост от тази не бях чувал никога. Софрониева, в качеството си на председател на постоянната комисия по собственост и стопанство и твърд привърженик на ГЕРБ, ако можеше, би удавила Кирил Йорданов в две капки вода /Бел.РодБг - Тук не сме съвсем съгласни с Весо - тя действа по-"гъвкаво"./. Що се отнася до кмета Портних, аз многократно съм го критикувал за допуснати грешки, но за мене, първо, той е честен човек, и второ – по същата логика, която важи за Софрониева, той не само не би защитил Кирил Йорданов, а би извадил на показ всяка нередност, допусната от предшественика му.

Така че, скъпи момченца, ако искате да се правите на хора от гражданското общество на Варна, четете и тогава пишете. В противен случай вие сте или некомпетентни, или платени.

Изберете си едно от двете.
/Бел.РодБг - Май и двете./

Веселин Данов
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Пълно щастие     Дата: 2015-03-24 22:26:20    
Във Василковски район на Киевска област се е разбил боен хеликоптер Ми-24, официален представител на Генералния щаб на хохлите. Трагедията е станала недалеч от селището Гребенки. Според Генщаба вертолетът изпълнявал планов полет от Миргород за Озерное и отивал за планов технически преглед. По неизвестни засега причини машината е паднала и се е запалила. Загинал е летецът-оператор, чиято кабина се намира най-отпред. Ранени са пилотът и бордният техник, които са откарани в болница. Вертолетът не подлежи на възстановяване. На мястото на произшествието работи комисия от Генералния щаб, която трябва да установи причините и обстоятелствата за катастрофата.

2. Потребител: Факты о Росии     Дата: 2015-03-25 16:15:20    
В России на любой религиозный и светский праздник принято нажираться водкой, даже если это праздник чужой конфессии или нации. Эта традиция сохраняет важную социальную роль – праздник это повод для пьянки.

2. По сравнению с Европой, в России все очень дорого, и мясо, и рыба, и фрукты, дешевы только одноразовая растворимая лапша "Доширак" и бульонные кубики, которые изготавливаются из отходов на фанерных фабриках.

3. В России порнография практически нигде не продается. Но ею всегда на 90% забит компьютер любого клерка.

4. Компьютер несовершеннолетнего независимо от пола и возраста забит ею же.

5. Два самых популярных поджанра среди русских это гей-порно и трансы, причем все русские это упорно отрицают.

6. Человека, смотрящего порнографию на наладоннике, можно встретить в метро. Чаще всего это офисный клерк или школьник.

7. В Московском метро де-факто есть вагоны для бомжей. Бомжи собираются в них, ложатся на лавки и издают ужасную вонь, путешествуя в нестесненных условиях даже в часы пик, одновременно справляя нужду. Очень удобно.

8. В России самый большой процент изнасилований в мире. При этом только каждая вторая жертва заявляет об изнасиловании в органы МВД. При этом из всех поступивших в МВД заявлений об изнасиловании около трети являются ложными.

9. Почти все русские слова состоят из 6-8 слогов, но большинство русских редко пользуются словами длиннее четырех слогов. Все слова русского языка имеют иностранное происхождение – от украинского до португальского и полинезийского, при этом к ним применяются совершенно идиотские правила грамматики, в которых исключения составляют 60%. Русский язык нормально не знают даже сами русские.

10. Вопрос чести не играет в России никакой роли, нигде – все русские от политиков до чернорабочих лишены этой категории полностью, но зато много говорят о ней. Ни один русский политик за последние 1000 лет не выполнил ни одного своего обещания.

11. Россия большая и славная страна, но здесь много всего самого убогого. Здесь находятся самые убогие и мрачные тюрьмы, самые низко падшие в плане коррумпированности чиновники, самая неэффективная полиция, самая низкая степень защиты гражданских свобод, самая низкая степень защиты собственности, и даже самые низкие права обороняющегося от преступного посягательства гражданина дать отпор нападающему. Самые низкие пенсии и зарплаты, самые плохие дороги, и даже самые грязные туалеты.

12. Езда по встречной полосе в России является принятой де-факто нормой, наиболее часто этим занимается полиция и министр транспорта.

13. Макдональдс и кока-кола – главные символы возрождения России, ее экономической мощи, независимости и гражданских свобод.

14. В России до 70% свадеб кончаются разводом не позже, чем через три года.

15. Русские обожают снег и зиму и не чистят дороги вообще. Что делает на улицах городов снегоуборочная техника до сих пор неизвестно.

16. Также русские нанимают так много дворников, что их приходится завозить из-за границы. И все равно нигде ничего не убрано.

17. В русском языке нет специального термина обозначающего "смерть от употребления спиртного". В среднем каждый месяц от алкоголя умирают 70000 русских, но в графе "причина смерти" значится все что угодно, а чаще всего "острая сердечная недостаточность".

18. В России один из самых либеральных табачных законов. Курить можно везде и всем, независимо от возраста.

19. Русские очень религиозны и часто говорят об этом, при этом большинство из них никогда не было в церкви или мечети, и не смогут даже назвать более двух религиозных праздников своего народа. Подавляющее большинство россиян не в состоянии правильно написать слова "Иисус" и "Мухаммад".

20. Фактически Россия является правопреемником мятежной провинции Киевской Руси, а ее смешанное тюрко-угро-славянское население – потомками беглых бандитов и сепаратистов.

21. Русские считают, что их стране более 1000 лет, присваивая себе историю Украины, хотя в действительности история России началась при первом президенте Ельцине.

22. Русские постоянно говорят о бухле и о том как выпить, а когда они пьют, то говорят о политике или о бабах (это в случае, если собравшиеся импотенты или скрытые геи). Выпить, не произнеся несколько раз что "правительство дерьмо" просто неприлично.

23. Вообще, русские любят ругать правительство, в основном обвиняя его в собственных бедах, связанных с собственной ленью, жадностью и криворукостью.

24. Русский язык имеет богатую культуру и историю, но средний россиянин использует не более 150 слов, а представители золотой молодежи обходятся 20-25.

25. Единственное трудоспособное население России это гастарбайтеры. Коренные русские, которые были способны работать, уже давно сами стали гастарбайторами в различных странах. Если русский живет в России, то он либо неудачник, либо бездельник, либо коррупционер, либо не здоров психически.


3. Потребител: ...и еще...     Дата: 2015-03-25 16:16:53    
26. Железнодорожный транспорт в России не безопасен. Каждые сутки в результате халатности или преступных действий в России гибнет один пассажир ЖД, и еще двух человек сбивает поездом.
27. Коммунисты никогда не были отстранены от власти, после перестройки они переименовали себя в демократов и либералов и стали горячо отстаивать ценности, против которых так же горячо боролись до нее.
28. Власть на всех уровнях передается к преемникам в рамках правящего клана. Процедура выборов является всенародно любимым фарсом и на курс властей никак не влияет.
29. Русские принимают вежливое обращение, лишь в том случае, если им что-то надо от оппонента, или они боятся его физической силы.
30. Семь процентов мужского населения России – Геи (как и в любой другой стране). Причем признают это не более 0.7%.
31. Русские часто и упорно изображают лютую гомофобию, даже если они не видели в жизни ни одного гея, иначе собеседники могут заподозрить их самих в гомосексуальности.
32. Россия уже давно открылась Западу, и даже успела там всем надоесть, но русские свято верят, что несут в мир добро в форме автоматов Калашникова, водки, икры, матрешек, медведей и балалаек.
33. Русские считают Россию моноэтнической страной, при этом всего 41.8% населения считают себя русскими.
34. В России все заключённые становятся геями.
35. В России едят отходы лесопильного и химического производства. Из них делают все от растворимой лапши и какао, до кошачьей еды и тушенки, и даже водку также делают из опилок.
36. Москва самый опасный мегаполис в мире. В Москве за ночь убивают больше людей, чем в Хельсинки за год. Даже суточное число самоубийств превышает годовой лимит для Вильнюса и Кишинева.
37. Внешний мир русские считают очень опасным, несправедливым, и вечно готовящимся напасть на их страну. Поэтому усердно избегают службы в армии и боятся путешествовать. Так знакомый из Москвы однажды спросил меня, скоро ли натовские танки пройдут по столице. Самой опасной страной они считают даже не США, а маленький Израиль.
38. Армия в России существует только на бумаге – все объекты времен СССР давно исчерпали весь свой ресурс, а боевую силу представляют ленивые больные подростки с IQ существенно ниже среднего из неблагополучных семей.
39. В российских школах дети учатся пить спиртное, курить, принимать наркотики, воровать и драться, некоторые даже умудряются родить в процессе учебы детей.
40. В России вне Москвы трудно найти урну, у русских принято бросать мусор, где попало.
41. Если вы употребляете пищу или спиртное с русскими, то попытка бросить мусор не на пол, а в урну или мусорный бак, может быть воспринята как слабость.
42. В России очень низкие пенсии. Чем более порядочную и общественно полезную жизнь вел россиянин, тем ниже его пенсия. Предполагается, что русские должны умереть до наступления пенсионного возраста, а уж если они во вред обществу достигли оного, то сами должны позаботиться о своей старости.
43. В России очень дорогой транспорт, хотя большинство русских просто тупо не платят за него.
44. В российском обществе доминируют мужчины. Женщина, кем бы она ни была, расценивается русскими как дорогой аксессуар, шлюха, или обслуживающий персонал.
45. Русские любят очень большие и бестолковые машины, да еще украшают их тоннами понтов – это следствие голодного детства и небольших размеров полового члена.
46. Найти в России общественный туалет это большая проблема, вне Москвы это невозможно вообще. Хотя даже если вам повезет, он будет так загажен, что вы вряд ли захотите туда вообще заходить.
47. Русские признают, что шведская и финская водки лучше, чем исконно-русская.
48. Не зависимо от того даете вы чаевые или нет, и сколько звезд в отеле где вы остановились, у вас все равно попытаются стибрить все, что плохо лежит.
49. В среднем иностранец сталкивается в России с проявлением расизма по отношению к себе два раза в неделю, даже если он русскоговорящий белый славянин.
50. Несмотря на все это русские считают свою страну великой, богоизбранной, духовной и во всех отношениях превосходящей Европу и Америку. Последние 150 лет русские считают, что их страна встает с колен. Кроме того европейцы и американцы представляются русским тупыми, ленивыми, скудоумными и бездуховными.

4. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2015-03-25 17:11:51    
Като Русия е толкова зле, защо се простира от Владивосток до Калининград, има 1 трил Евро излишък, създаде заедно с Китай БРИКС, защо увеличи дела си в световната промишлена продукция при Путин от 2 до 7 %, докато ФАЩ го намалиха от 31 до 20 %? Така че и 1000 твърдения да напишете - ясно е, че те са манипулации. И то за соросоиди с промити мозъци.

5. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2015-03-25 21:13:35    
Официалният представител на Държавния департамент на САЩ Джейн Псаки заяви, че в момента на катастрофата на пътническия самолет във Френските Алпи, на борда му е имало трима американски граждани.

6. Потребител: Поздравявам     Дата: 2015-03-26 16:51:01    
собствениците на сайта с блестящата идея да пускат снимки на красиви голи жени. Великолепна еротика и точност на изказа - силни думи и още по-силни възхити. Това е единственият сайт в България, който прави ясна разликата между еротика и порно. Първото е изкуство, а второто е цигания.