Прегледи: 2687 - Коментари: 4
Българският "елит" се надупи на САЩ

Българският "елит" се надупи на САЩ

Сидеров: Управляващите и БСП оставиха базите на САЩ у нас безсрочно

Със скандал в комисията по отбрана започна разглеждането на предложеното от АТАКА проекторешение за прекратяването на споразумението между България и САЩ за сътрудничество в областта на отбраната.

Председателят на комисията Михо Михов от АБВ обяви заседанието за закрито за медии, на което националистите възразиха. Красимир Каракачанов от ПФ също настоя за тайно обсъждане. Предложението на АТАКА беше отхвърлено с гласовете на седморната коалиция - ГЕРБ, БСП, ДПС, РБ, БДЦ, ПФ и АБВ.

"В момента присъствието на американски войски, бойна техника и оръжие е опасно. Ние бяхме наречени фронтова линия от държавния секретар на САЩ Джон Кери, неговата заместничка Виктория Нюланд и техния зам.-министър на отбраната"- заяви след заседанието Сидеров и допълни, че когато си на фронтовата линия, означава, че си вкаран във война.

Той обърна внимание, че представителите на всички партии са гласували против, включително и БСП. Само Илиан Тодоров от АТАКА е гласувал "За" предложението. "Ангел Найденов от БСП гласува "Против" нашето предложение, т.е той е ЗА американското колонизиране, за присъствието на американски бази тук"- заяви още Сидеров.

Волен беше категоричен, че в комисията по отбрана седморната коалиция на ГЕРБ, АБВ, Патриотичния фронт, Реформаторския блок, ДПС, БДЦ и БСП е проличала ясно. Партийният лидер заяви още, че по време на заседанието Красимир Каракачанов се опитал да обобщи, че нищо не ни било заплашвало и сме били едва ли не най-надеждният партньор на САЩ.


Сидеров е песимистично настроен относно българския продажен политически елит. "Съсипват страната ни и ще я докарат до много тежко положение"- заяви националистът.

В края на миналата седмица от АТАКА за пореден път внесоха предложение за премахване на американските военни бази от българска територия. Споразумението между двете държави изтича през 2016 г, но до края на април т. г правителството трябва да реши дали то да бъде продължено за нов период или да бъде денонсирано.

В мотивите към проекторешението вносителите заявяват: "разполагането на американски войски и военни бази на територията на страната ни през 2007 г бе едностранен политически акт на правителство на БСП, ДПС и НДСВ" и допълват "БСП, ДПС и НДСВ не проведоха референдум, чрез който да се узнаят обществените настроения и желания относно разполагането на 4 американски военни бази на наша територия". Националистите дават примери с Япония и Италия, където са проведени допитвания до гражданите.


От АТАКА са категорични, че предоставянето за безвъзмездно ползване на военните обекти е прецедент в световната практика и е ощетило държавния бюджет на България с над $ 2 млрд щатски долара. Обещанията за икономическо развитие на районите около базите и инвестициите от САЩ се оказаха лъжа.

Базите и регионите около тях се превръщат в мишени както за международния тероризъм, така и за други държави.

/От пресцентъра на Атака/
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2015-03-26 21:59:55    
Тринайсетгодишно момче уби 6-годишното си братче и рани тежко другия си 16-годишен брат, след което се самоуби. Трагедията се е разиграла в сряда вечерта в окръг Паско на щата Флорида. Според шерифа Крис Нико между децата е възникнал спор за храна, който е завършил фатално. Тринайсетгодишното момче е взело пистолет и е започнало да стреля, в резултат на което е умряло най-малкото дете. Раненият брат е настанен в болница без опасност за живота. Майката и най-големият им брат, който е на 18 г, не са били вкъщи. Не е известно кой е притежателят на огнестрелното оръжие.

2. Потребител: Zbignev Bjejinski     Дата: 2015-03-27 13:24:32    
“Русия може да има колкото си иска ядрени куфарчета и ядрени копчета, но докато 500 милиарда долара на руския елит са вложени в американски банки, отговорете си на въпроса: Този елит ваш ли е, или наш?”

3. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2015-03-27 18:14:30    
А руските банки и богаташи имат американски акции за $ 1,3 трил - на кого е влязъл по-дълбоко?

4. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2015-03-27 21:44:44    
Голям пожар бушува в сграда с жилища и магазини в квартала Ист вилидж на Ню Йорк. По данни 30 са тежко ранени. Пламъците са обхванали и съседните сгради и 130 пожарникари се опитват да ги потушат. Пожарът е избухнал след взрив, последван частично срутване на сграда.