Прегледи: 1919 - Коментари: 2
Бившият съветник на Роналд Рейгън: САЩ си купиха България

Бившият съветник на Роналд Рейгън: САЩ си купиха България

Частните групировки контролират дневния ред и кабинета на президента, твърди Пол Робъртс /на снимката/

Единственият възможен начин да се избегне Трета световна война е страните членки на НАТО от ЕС да напуснат организацията.

Всяка държава, която не го направи, е обречена на унищожение в една бъдеща война с Русия. Това твърди финансовият съветник на американския президент Роналд Рейгън - Пол Робъртс. Според него Роналд Рейгън е бил последният президент, който имаше някаква свобода от групировките с частни интереси.

"Днес няма значение кой е избран, защото частните групировки контролират дневния ред и кабинета на президента. Българското правителство бе купено от Вашингтон като съюзник срещу Русия. Може би българите са смятали, че това е добре заради предишния контрол над страната от Съветския съюз. Вероятно мозъците на българите са промити от американската пропаганда и не разбират, че България е под контрола на Вашингтон, който е купил правителството им. Българското правителство служи на американците, а не на народа си"- твърди Робъртс в интервю.

Икономистът и бивш зам.-финансов министър на САЩ в администрацията на 40-ия държавен глава е категоричен, че Вашингтон използва България, за да постигне целите си срещу Русия. В същото време българите са позволили американците да управляват страната им, като отдавна правителствата у нас не служат на народа си, а на чуждите интереси, казва той. Робъртс е един от вдъхновителите на рейгъномиката, журналист, автор на документални книги, който критикува основателно политиката на своята страна и нарича нещата с истинските им имена.

"Съединените щати не са демокрация. Те са олигархия. САЩ се управляват от няколко мощни икономически групировки с частни интереси. Най-важните са: военният сектор/секторът за сигурност, Уолстрийт и мегабанките, израелското лоби, агробизнесът /например Монсанто/ и добивните индустрии /енергетиката, минното дело, дървеният материал/. Тези заинтересовани групи разполагат с големите пари и осигуряват основната част от средствата за политическите кампании на кандидатите за Конгреса и президентския пост. Тези, които бъдат избрани, са задължени да следват интересите на групите, платили за политическите им кампании, а не тези на избирателите. Ето защо американското правителство редовно прави неща, за които няма политическа подкрепа.

То служи на тези, които назначават длъжностните лица на държавни позиции" - казва Робъртс.

/От: БЛИЦ.Бг/
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Трън в таза на герберасти     Дата: 2015-04-06 13:54:08    
Това е моят президент.

Милош Земан. Достоен мъж, който натири US-посланика. Представете си наш Чехлю в неговата роля... президент. Аз искам моят президент да почете военния парад в Москва на 09 май. Това не е салют към Путин или рубладжийство, а историческа правда. Чешкият държавен глава Милош Земан обяви, че затваря вратите на официалната си резиденция за посланика на САЩ в Прага Андрю Шапиро. Причината - недопустимите, според Земан, коментари на дипломата за решението му да присъства в Москва на тържествата по случай победата във Втората световна война. "Вратите на Пражкия замък са затворени за посланик Шапиро"- заяви Земан. И продължи: "Не мога и да си помисля чешкият посланик във Вашингтон да дава съвети на американския президент къде да пътува. Няма да позволя на никой посланик подобно поведение..." Сега си представете наш Чехлю в ролята на Земан. Представете си как се сопва на американската посланичка и й забранява да стъпва на "Дондуков" заради намеса във вътрешните работи на България. Представете си как поставя на мястото му досадника амбасадор от Франция Кабан, който редовно се бърка в съдебната ни система и дава оценки за съдии и прокурори. Не можете да си го представите, нали? Не можете, защото България отдавна не е независима и суверенна държава. Президентът ни не е държавен глава, а придворен послушко в имперския двор на Съединените щати. Посланиците на САЩ не са дипломати, а генерал-губернатори. Впрочем бившият съветник на Роналд Рейгън, Пол Робъртс, вчера го каза най-точно в интервю за българска медия: "САЩ си купиха България. Вашингтон ви използва, за да постигне целите си срещу Русия. Българите са позволили американците да управляват страната им, като отдавна правителствата тук не служат на народа." Някой да не е разбрал? Затова, след като България си няма президент, Милош Земан е моят президент. Природата не търпи празно пространство. Аз искам моят президент да отиде на военния парад в Москва на 09 май и да приветства руската армия, която е откопчила човечеството от нацистката напаст. И това не е салют към Путин, не е рубладжийство, а историческа справедливост. Аз искам моят президент да има достойнство. Да олицетворява българската нация и да отстоява българските интереси. Не американските или руските. Много ли искам? Непостижимо много, за тук и сега. Затова, без да съм чешки гражданин, приемам Милош Земан за мой президент.

2. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2015-04-07 08:58:17    
Седем деца и един възрастен са открити мъртви в частен дом в щата Мериленд, САЩ. Следствието разкрива, че всички те са починали от отравяне с въглероден окис.