Прегледи: 1909 - Коментари: 6
10-етажен хотел затрупа 4-ма, няма признаци на живот - "Слънчев ден" край Варна

10-етажен хотел затрупа 4-ма, няма признаци на живот - "Слънчев ден" край Варна

Днес на Варна не й върви. Към обяд работник върху жп цистерна загина от волтова дъга, младо момиче на 18 г загина при катастрофа, а 4-ма работници, докато събарят хотел "Вероника", са затрупани. Уредите не показват под отломките засега - за съжаление - признаци за живот. Кой е виновен?

Защо точно след като ББ от Банкя посети Варна и групово с министрите обеща "светло" бъдеще за Варна, се случват трагични събития? Не е ли всичко заради демокрацията, което е = на алчност, примитивизъм, разбита икономика и слугинство на ФАЩ и Еврогейския съюз?

Ето и репортажа на колегата Орлин Филиповски от Блиц.Бг от мястото:
/Снимка: Орлин Филиповски/

10 етажа са се срутили наведнъж върху четиримата работници в "Слънчев ден"
Термокамери изследват отломките, не откриват признаци на живот

Първите резултати от огледа на мястото, където бяха затрупани четирима работници показват, че вероятно 10-те етажа на хотела са се срутили наведнъж и са затрупали намиращите се все още вътре в сградата четирима от работещите на обекта, научи БЛИЦ.

Стана известна и фирмата-подизпълнител, наета от варненската "Планекс холдинг", за да извърши срутването. Това е регистрираната в София "Бултранспорт груп".

Комисар Тихомир Тотев, шеф на Пожарната във Варна, заяви за БЛИЦ, че продължават да търсят с термокамери затрупаните трима работници, но до момента не откриват признаци на живот под отломките. На мястото на инцидента вече са и областния управител на Варна Стоян Пасев, както и представители на фирмата от Варна.

Липсват обаче хора на подизпълнителя, които веднага след инцидента са напуснали мястото.

Допълнение от 08,00 на 09 април: Нищо ново. Продължава разчистването без резултат.
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2015-04-08 21:14:34    
Бял полицай от Южна Каролина беше обвинен в убийство след като се появи видео, на което се вижда как убива чернокож мъж като стреля в гърба му. 33-годишният Майкъл Слейгър беше арестуван от властите в Норт Чарлстън, Южна Каролина по-малко от час след появата на видеото, заснето от минувач.

2. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2015-04-09 18:57:57    
Броят на хората, които са имали работа в Украйна през 2014 г е бил 18,1 мил души, което е с 1,2 мил по-малко, отколкото през 2013 год. От Държавната служба по заетостта в страната заявиха, че безработицата се е увеличила с 3,6 %, като през 2014 г работещи са 56,6 % от хората в работоспособна възраст, а същият показател през 2013 е бил 60,2 %.

3. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2015-04-09 18:59:20    
Бившият президент на Полша Александър Квашневски заяви, че в Украйна може да бъде осъществен трети Майдан, който да върне страната в сферата на влияние на Русия. "Путин чака измъчения народ на Украйна да организира трети Майдан и да каже: Стигат ни тези европейски мечти, нека поговорим с онези, които реално биха ни помогнали!"- каза Квашневски. Президентът добави, че този сценарии ще бъде приет спокойно от по-старото поколение в Украйна.

4. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2015-04-10 09:07:06    
Един човек е загинал и седем са ранени в резултат на торнадо, връхлетяло американския щат Илинойс, съобщиха местните спасителни служби. Според информация от стихията е пострадало селището Феърдейл. Шефът на местната противопожарна служба е съобщил, че торнадото е повредило практически всички 50 сгради в селището, като е разрушило напълно голяма част от тях.

5. Потребител: arh.Nenov     Дата: 2015-04-13 10:33:02    
Хотелът "Вероника" е бившият Дом №4 в Почивният Комплекс на ЦК на БКП .Прекрасен хотел проектиран от арх.МИлена Йорданова , с прекрасни венециански мозайки , а и страхотно проектиран и направен ресторант / аз такъв хубав досега не съм виждал/.Единственото неудобство бе , че беше само с два пътнически асансьора!Поради ограничения достъп на външни лица тогава бяха повече от достатъчни !Но да се върнем на така наречена "реконструкция", заради което е и издаденото разрешение за строеж .За да се реконструира и да отговаря на новите земетръсни условия , би следвало да се добавят , нови колони , греди и земетръсни шайби.Но идеята на инвеститора е твърде прозрачна / като завито в целофан л..../.И идеята е въобще да не се укрепва а да се реже и то отдолу , пълно безумие , като хотелът е 11-ет етажен .И тъй като Законът забранява да се строи в 100 метровата крайбрежна ивица , а хотелът е на 22 метра от прибоя...най добре е да падне от "само себе си ".И нима си мислите ,че т.н. собственик Гергов не е знаел ....айди бе !

6. Потребител: Гергов     Дата: 2015-04-13 11:28:01    
Аз пак ще се оправя, вие тъпанарите му мислете.