Прегледи: 1679 - Коментари: 2
Волен: Месец отсрочка или съд за ВЕИ-та и американските "Марици"?

Волен: Месец отсрочка или съд за ВЕИ-та и американските "Марици"?

СИДЕРОВ: МЕСЕЦ ОТСРОЧКА НА ПОСКЪПВАНЕТО НА ТОКА НЕ Е РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА

Месец отсрочка на поскъпването на тока не е решение на проблема.

Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров след извънредното заседание на комисията в Народното събрание за контрол върху КЕВР. Въпреки че не е член на комисията, лидерът на АТАКА Волен Сидеров присъства на заседанието, тъй като темата за цената на тока е изключително важна за обществеността.

"Какво точно ще стане за 1 мес, което да реши трайно нещата в тази сфера, защото те са много сериозни. Нашето предложение е да има мораториум на цената на тока поне за 6 месе, през които да се направи преглед на националната стратегия по енергетика, да се види как се формира цената на тока, да се предоговорят договорите с американските "Марици" и ВЕИ-та. Защото това е основната причина българският ток да е скъп за потребителите" - коментира пред журналисти Волен Сидеров.

Според него едномесечен мораториум е палиативно решение и не дава решение на проблема. "Ще дойде 31 юли и въпросът ще стои по същия начин. От АТАКА искаме да се реши трайно и принципно въпросът за цената на тока, т.е да се регулира, да се намали. Да се премахнат тези договори, по които сега държавата, чрез НЕК, е задължена да изкупува прескъпата цена на ток от американските "Марици" и ВЕИ-тата" - заяви Сидеров.

Той припомни, че мин. седм мнозинството в НС отхвърли предложението на АТАКА за мораториум на цената на тока. "А през 2013 г по наше предложение се наложи 20 % такса върху печалбата на ВЕИ-та, но за съжаление Конституционният съд го отмени. Тогава бяхме успели да осигурим около 200 мил лв в касата на НЕК. Сега се търсят към 280 мил лв. Ако беше останало нашето предложение, а не върнато от КС под натиска на президента и основните политически сили като ГЕРБ, сега щеше да е излишен този спор" - коментира още националистът.
Той е категоричен, че трябва да се върне 20 %-та такса върху печалбата на ВЕИ-тата.
След заседанието на комисията народният представител от АТАКА Магдалена Ташева заяви, че националистите искат да започне разследване за съзнателното фалиране:

На Българския енергиен холдинг и държавната "Марица-2".

/От: Пресцентъра на Атака./
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Zbignev Bjejinski     Дата: 2015-06-27 14:45:30    
Колко пъти до сега....столетницата БКП си смени името...123 годишния проблем на България, наричан последователно както следва: - 1891 - БСДП
- 1894 - БРСДП
- 1903 - БРСДПт - (тесни социалисти) и БРСДПш - (широкисоциалисти)
- 1919 - БКП (наследник на тесните и вироки социалисти)
- 1924 г. е най-светлата в историята на България - "през април 1924 година Върховният касационен съд закрива БКП и свързаните с нея организации и национализира имуществото им."
- 1927 - РП
- 1938 - БРП
- 1948 - БКП
- 1990- БСП,АТАКА

--2013-АБВ –отново смяна на името

-2014-България „без” цензура – опит отновo

2. Потребител: ЛъжеБжежински     Дата: 2015-07-01 04:00:33    
Атака е основана през 2005 г. А Бойко и Плювньо са членове на БКП.