Прегледи: 3265 - Коментари: 4
Самоков в пламъци

Самоков в пламъци

НационалистБг.ком имаше намерение да пише сам за расисткото поведение на самоковските цигани, но варненското е-издание "Днес+" ни изпревари. Дойде денят, в който главният редактор на горепосоченото издание Антон Луков, който през 1995 г. ни обвиняваше в расизъм и "национализъм" - да изповядва днес точно НАШИТЕ идеи. "По-добре късно - отколкото никога!" - да ти увре главата, г-н българино Луков.

Самоков в пламъци

Историята в Самоков е някак си неудобна за властите. Още преди да ги питат и започват да обясняват как в града нямало етническо напрежение.
Обаче има!
Всички бяхме свидетели как от телевизионния екран разбеснели се цигани сипеха закани за убийства срещу българите. Понеже в някаква момчешка свада българче било порязало цигане.
Проблем има. Най-малкото защото сме данъкоплатци и издържаме всичките тези служби и силови ведомства чиято единствена задача е да ни пазят. Именно да пазят сигурността и имота на хората, а не да се замерят помежду си с доклади и компромати.

Къде е другарят премиер с големите мускули? И решителната волева брадичка?
Да не би да е зает с дълбокомислено обсъждане на работните методи на ФБР онагледени цветно и широкоекранно във филма "Мисисипи в пламъци"?
Ами ако беше се случило обратното? Група бесни българи заплашват с линч невинното циганско население?
Със сигурност щеше да има арести! Щеше да има бързи присъди и море от дълбокомислени осъдителни коментари. Държавата щеше поне да имитира енергични и ефективни мерки за справяне с кризата!
На това справедливост му казвате?
После всички се чудят как в България все повече започват да намират корени националистически и откровено расистки теории.

Именно справедливостта изисква да бъде наказан онзи ученик, който е размахвал ножа, но да бъдат наказани и онези пълнолетни цигани, които с пяна уста сипеха заплахи на етническа основа. Всички без изключение! Просто защото законът е за всички. Не само за българите!
Иначе няма смисъл да плащаме данъци и да хрантутим цяла армия от ченгета, съдии и прокурори, които по цял ден ни обясняват как една работа НЕ може да се свърши. Колко им било трудно и как трябвало да бъдат внимателни и понеже поемали рискове и ги наблюдавали от Европа.
Лесно няма!
Другари костюмирани държавни служители, след като Ви е трудно, елате в частния бизнес!

Антон Луков
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Националист     Дата: 2009-11-19 20:25:52    
Все пак, трябва да се разберат причините българският ученик да пореже циганчето. Да се изброят в медиите всички случаи, в които циганчета са вадили ножове, рязали българи, да не говорим за изнасилвания, грабежи и цигански убийства.

2. Потребител: Радж Капур     Дата: 2009-11-21 13:31:45    
Майка Индия - всички цигани трябва да преоткрият своята забравена родина.Там те съвсем спокойно ще могат развиват своята самобитност в съвсем естествени условия и няма да има кой да им пречи.
Майка Индия ви очаква.

3. Потребител: Държавата     Дата: 2009-11-22 11:36:08    
Държавата носи отговорност и че не е възпитала тези хора. Тя не ги е образовала, тя не им е внушила респект от закона. Освен това самите полицаи играят с пласьорите в ромските ммахали и си вземат подкупите, за да си затварят очите. Така полицията е зависима от циганските босове и държавата става безпомощна.

4. Потребител: надя     Дата: 2010-01-08 17:32:58    
Държавата е правила какво ли не ,за да ги приобщи и образова.Те самите обаче отказват да се интегрират. Не желаят друг начин на живот освен техния си.Аз съм била учителка и съм ходила с други колеги в цигански къщи да питаме защо циганетата не идват на училище и да ги "каним" да идват!!!