Прегледи: 3031 - Коментари: 2
Каква ще бъде за българите Новата година 2010?

Каква ще бъде за българите Новата година 2010?

Тя ще бъде пак такава, каквато е била и миналата. Българите ще бъдат пак такива, каквито са биле и сякога: и тази година едни ще теглят на дясно, а други - на ляво; и таз година едни ще работят за себе си, а други - за другиго; и таз година едни ще се радват, а други ще плачат, с една реч - и таз година едни ще имат какво да ядат, а други ще гладуват.

Българските вестникари, както сякога, тъй и таз година, ще се оплакват от бадеваджии и неплатници; чифутството, скъперничеството и вариклечието и таз година ще го има у много българи; фарфаронади, софизми, лъжи, хвалби и обещания колкото щете и таз година.

Българският народ и таз година ще търпи евр/оп/ейското робство, ако се той още надява на другиго да го освободи; европейското правителство, както сякога, тъй и таз година ще лъже българите с европейските "проекти"; Барозу паша и таз година ще съставя цели стада с шпиони от разни кокалогризци, за да се бори с българските народни комитети, българските представители по въпросът и таз година ще киснат в Брюксел, без да вършат нищо; българските евроминистри и таз година ще се карат помежду си кой от тях да стане патрика, и кой да гризе по-големият кокал.

Христо Ботев, в навечерието на 1870

Редакцията на националистБг.ком: заменихме "турското" с "евр/оп/ейското"
заменихме "черковният въпрос" с "европейските проекти"
заменихме "Али" с "Барозу"
заменихме "тайни" комитети с "народни"
заменихме "Цариград" с "Брюксел"
заменихме "владици" с "евроминистри"

Но всъщност всичко и всички са 100 % както преди 1870 година.
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Х-Машинс     Дата: 2009-12-04 23:40:14    
Не се гаврете с класиците!

2. Потребител: Х-Машинс     Дата: 2009-12-04 23:40:19    
Не се гаврете с класиците!