Прегледи: 606 - Коментари: 0
ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ: Украйна да върне българския език в училищата си

ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ: Украйна да върне българския език в училищата си

ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ НФСБ, АТАКА И ВМРО
На снимката: Патриотите притискат министър Лиляна Павлова за изпълнение на обещанията й

Наши сънародници от Украйна пред депутати от "Обединени патриоти": Българо-украински форум в Украйна по време на европредседателството ни

Представители на българите в Украйна от областта на Запорожие се срещнаха днес с народни представители от ПГ на "Обединени патриоти" и поставиха пред тях редица проблеми на общността ни там.

В срещата участваха председателят на парламентарната група Волен Сидеров, секретарите Борис Ячев и Юлиан Ангелов, както депутатите доц Милен Михов и Борис Вангелов. Нашите сънародници, водени от Иван Григоров, заявиха не само проблемите, но и излязоха с конкретни предложения. Сред тях бе провеждането по време на българското европредседателство, през март, на българо-украински икономически форум. Народните представители от "Обединени патриоти" приветстваха възможността на този форум, който ще се проведе в Украйна да се презентира не само българската икономика, но и възможностите за работа на нашите сънародници от Украйна у нас.

По време на разговорите се роди идеята за преброяване на нашите сънародници в Украйна. "В Запорожието има 29 български села, но реално ние не знаем колко са българите – някъде се посочва 50 000, другаде, 150 000, няма точна статистика" - посочиха гостите. След дискутираните теми бе и проблемът с изучаването на българския език в Украйна, който продължава да тревожи нашите сънародници, въпреки поетите от държавата ангажименти да се запазят правата на малцинствата.

Беше обърнато и внимание на засилване ролята и възможностите на навлизането на българска културна програма сред нашите сънародници.

От: Пресцентъра на Атака
Потребител:


Коментар: