Прегледи: 662 - Коментари: 0
Варна ще бъде домакин на 18 събития от председателство на Съвета на ЕС

Варна ще бъде домакин на 18 събития от председателство на Съвета на ЕС

Варна ще бъде домакин на 18 от събитията по повод българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г.
Снимка: РодинаБг.ком

12 от тях са политически срещи, а 6 - културни прояви, стана ясно от сайта https://eu2018bg.bg/. Начало на културната програма ще бъде поставено на 24-ти януари със симфоничен концерт в Театрално-музикален и продуцентски център - Варна. Част от културния афиш ще бъдат операта "Тоска" от Джакомо Пучини, балет от Хертел "Зле опазено момиче", Европейският музикален фестивал и Великденски фестивал - балет "Дон Кихот. Всички постановки са дело на Държавна опера- Варна.

През май Варна ще бъде домакин на второто издание на форума Innowave, който м.г събра над 700 представители на IT и стартъп компании. “Innowave Pre-Summit 2018” ще се проведе на 11 и 12 май.

До края на същия месец са планирани редица неформални работни групи и срещи, по теми “Митнически съюз”, “Данъчно облагане”, “Данъчни въпроси” и Конференция по несъстоятелност. От 28-ми май до 01-ви юни Варна ще е домакин на курс по морска сигурност на тема "Предизвикателства пред сигурността в морските зони на ЕС". През юни в морската столица ще се проведе заседание на Комитета по образование и неформално заседание на тема "Конкурентноспособност и растеж", заседание на Управителния комитет на Европейската мрежа за съдебно обучение, както и среща на министрите с ресор туризъм на страните-членки на Организацията на черноморско икономическо сътрудничество.

Предстоят международна среща за ролята и значение на Черноморския регион, както и Годишно Общо събрание на Европейската мрежа за съдебно обучение.

От: Пресцентъра на община Варна
Потребител:


Коментар: