Прегледи: 1492 - Коментари: 1
ПРЕСТЪПНА ФАЩ-схема: Америка срещу Българско купува съдиите ни

ПРЕСТЪПНА ФАЩ-схема: Америка срещу Българско купува съдиите ни

"Америка за България" плати Общото събрание на Съюза на съдиите
Американската фондация поема вечери и кръгли маси на магистратите в Пловдив
10 Ноември 2015 г

Магистрати не знаят, какво ще правят на воаяжа на "Америка за България"
Фондация "Америка за България" финансира Годишното общо отчетно-изборно събрание на Съюза на съдиите в България, показва поканата до магистратите.

Сбирката ще се проведе на 13 и 14 ноември /Бел.РодБг - 2015 г/ в "Новотел" Пловдив. Масрафът се поема от неправителствената организация, която вече има редица критици у нас заради опита си да меси посредством лобизъм във вътрешната политика на страната.

На събранието ще бъде направен "делови и финансов отчет на Управителния съвет за дейността на Съюза от октомври 2014 г и до октомври 2015 г и за тригодишния период на работа на този УС". За петък 13-ти е предвидена официална вечеря, отново платена от "Америка за България". След нея Съюзът на съдиите ще избира и нов Управителен и Контролен съвет.

"Америка за България" от години финансира Съюзът на съдиите, както и НПО-та, които работят по въпросите на българското правосъдие. Фондацията е донор и на НПО-то на министър Христо Иванов. Именно от него той влезе в министерския кабинет.

А иначе преди месеци голяма група от ВСС потегли за обучение за САЩ отново на издръжката на "Америка за България". Тогава родните магистрати не видяха нищо нередно в този си воаяж.

Сега и Съюзът на съдиите вероятно не се притеснява от това финансиране.
От: kanal3.bg
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Станислав Пищалов     Дата: 2018-02-20 14:42:16    
Атака е курва на ГЕРБ.