Прегледи: 2001 - Коментари: 0
ОТ УТРЕ 27-ми февруари ваканция за варненските ученици

ОТ УТРЕ 27-ми февруари ваканция за варненските ученици

Във връзка с прогнозите за влошаване на метеорологичната обстановка и предупреждения за опасно силен вятър, увеличаване на снеговалежите и снегонавяванията, кметът на Варна Иван Портних издаде заповед, с която обявява вторник 27-ми февруари 2018 за неучебен ден за училищата на територията на община Варна.

Снимка: РодинаБг.ком

Според синоптичната прогноза, най-чувствително влошаване на времето се очаква тази нощ и утре до обяд, когато ще има едновременно ниски температури, силен вятър и значителни снеговалежи, при което са възможни виелици и навявания. Във вторник следобед валежите временно ще спрат, вятърът ще отслабне. В сряда отново ще завали сняг, който следобед ще отслабва и на много места до вечерта ще спре.

Кметовете на варненските общини Бяла, Девня и Суворово отмениха учебните занятия днес и утре, а в община Вълчи дол учениците няма да ходят на училище до края на седмицата. Областният управител Стоян Пасев обобщи ситуацията:

"Вятърът създава проблеми. Има снегонавявания по пътя Варна-Добрич. В момента отвориха и за тежкотоварни автомобили без вериги. Нямаме населено място откъснато, нито без ток, нито без вода. Действително е сложна обстановката."

Вторник и сряда ще бъдат неучебни дни и за учениците в общините Добрич, Добричка, Шабла, Крушари и Тервел. Ваканцията за учениците е възможно да продължи и в четвъртък, ако обстановката не се подобри, съобщават общинските кметове в област Добрич.

По думите им причината за обявяването на следващите два дни за неучебни е и в големия брой отсъстващи ученици заради затрудненото им придвижване по пътищата. Много от родителите не са пуснали децата си и днес на училище заради ниските температури.

Пътната обстановка в областта до момента е нормална при зимни условия, съобщи заместник-областният управител на Добрич Красимир Николов. Приоритетно се поддържат пътищата от първокласната и второкласната мрежа.

При нужда болните на хемодиализа и други спешни случаи могат да бъдат извозвани до болницата в Добрич с верижна техника.

По информация от община Варна
Потребител:


Коментар: