Прегледи: 1950 - Коментари: 2
ВЪВ ВАРНА почетоха спасението на нашите евреи

ВЪВ ВАРНА почетоха спасението на нашите евреи ВЪВ ВАРНА почетоха спасението на нашите евреи

Днес от 11,00 пред "шофара" – символичния паметник във Варна на спасените от Българско 48 000 евреи, живеещи в рамките на днешната ни Родина, имаше кратко тържество.

Водеше го Олег Калдерон, председател на Дружеството на евреите във Варна "Шалом". Мили, тъжни, страшни спомени споделиха оцелелите от Закона за защита на нацията, гласуван от дедите на днешните български десни от СДС, Реформаторския блок и пр старо/неофашистки организации.

Трима възрастни разказаха как варненските евреи са били преселени според тогавашното разпределение в Търговище, Преслав, Омуртаг и Нови пазар, но никъде не са били преследвани. Напротив, били са вземани тайно на работа, давани са им на ръка пари, българчетата и родителите им са играели с тях и са ги хранели, когато на възрастните евреи е била забранена почти всякаква работа. Основното послание на тържеството беше Благодарност към българския народ, единствен от всички "европейци" от днешния Европейски съюз /вкл поляци, литовци, финландци и пр/, осмелил се във варварските времена на фашизма да си остане човеколюбив.

На тържеството днес присъстваха кметът на Варна г-н Иван Портних, областният управител г-н Стоян Пасев /той закъсня и дори не бе успял да се обръсне/, Главнокомандващият Военноморските сили на Българско вицеадмирал Митко Петев, както и отец Цветан Флоров от БПЦ, респективно от името на Варненска и Великопреславска митрополия. За съжаление "водещите" варненски медии се бяха "успали и домързяли" – с изключение на в-к "Труд" и ТВ "Черно море", както и от РодинаБг.ком никой не почете подвига на българите. Нямаше дори от БНТ, БНР с доайенката Даниела Стойнова, БТВ, Нова – прескочиха възлов момент, който ни поставя в Първата редица на Световната политическа карта. Но проамериканските БТВ и Нова никога не са се отличавали с патриотизъм, напротив, все по-очевидната им цел е да злепоставят Родината.

Иначе тържеството беше сърдечно и истинско.

Димитър КУНЕВ – Български и Словянски
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Захари Унев     Дата: 2018-03-13 00:06:40    
Атака е курва на ГЕРБ.

2. Потребител: Вокил 88     Дата: 2018-03-13 12:52:19    
А ти - на ДПС