Прегледи: 2537 - Коментари: 2
ЗАЛПОВО замърсяване от "Девня цимент", т.е - "Итало чименти"

ЗАЛПОВО замърсяване от "Девня цимент", т.е - "Итало чименти"

ОСОБЕНО чувство на еврогейско възхищение обхваща някои наши министърки, от жалкия сорт на Екатиерина, Лиляна Бибияна, Лидия, Гергана и пр прозападни държанки.

А в реалността българите страдат от западния грабеж /ежегодно западните банки и корпорации/ крадат от джобовете на българите между 12 до 14 млрд Евро. Не броим, че най-долно крадат образованите ни деца.

А някои фирми в наглостта да грабят български суровини и евтин труд допускат "залпово" замърсяване на български въздух, но не и на наглосаксонски, немски, френски, италиански и на пр българоубийци:

Девня цимент - авария - РИОСВ-Варна
от: Пресслужба Община Девня дата: 18.04.2018

Авария в клапата на процесния филтър – пречиствателно съоръжение по замърсител "прах" на суровинна мелница и пещ № 7, е причина за залповото замърсяване на въздуха от циментовия завод в Девня, което бе забелязано около 18,00 във вторник.

Това съобщи Сабина Пенкова от отдел "Атмосферен въздух" към Регионалната инспекция по околната среда и водите във Варна в отговор на запитване на "Девня нюз". Екоекспертката допълни, че въздухът в района е бил замърсен с варовик и мергел, но няма как да се разбере с какви количества.

При повредата пещ № 7 автоматично е спряла да работи, а при анормален режим няма норми за допустими емисии, обясни Пенкова. Системата за непрекъснати измервания /СНИ/, която отчита данни на половин час, е инсталирана в комина, докато източник на замърсяването в случая е площадката на завода, тоест говорим за неорганизирани емисии, допълни експертката от РИОСВ-Варна.

По думите й от "Девня цимент" са реагирали своевременно и са отстранили повредата в рамките на 15-20 мин, спазвайки всички инструкции и уведомявайки за създалата се ситуация екоинспекцията. След преодоляването на аварийната ситуация работата на пещта е била възобновена.

Първата регистрирана стойност от СНИ на комина е от 19,00, когато са отчетени 0,41 микрограма на куб м при пределно допустима норма от 20 мг/куб м.
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Ангел Калчев     Дата: 2018-04-18 16:11:00    
Атака е курва на ГЕРБ.

2. Потребител: inakomislesht     Дата: 2018-04-19 13:06:00    
Лъжец,аз те познавам лично,ти си курва на ГЕРБ.