Прегледи: 5408 - Коментари: 0
ДЖЕНДЪРИ ПОРУГАХА ПАМЕТНИКА НА БЪЛГАРО-РУСКАТА ДРУЖБА ВЪВ ВАРНА

ДЖЕНДЪРИ ПОРУГАХА ПАМЕТНИКА НА БЪЛГАРО-РУСКАТА ДРУЖБА ВЪВ ВАРНА ДЖЕНДЪРИ ПОРУГАХА ПАМЕТНИКА НА БЪЛГАРО-РУСКАТА ДРУЖБА ВЪВ ВАРНА

ДЖЕНДЪРИ ПОРУГАХА ПАМЕТНИКА НА БЪЛГАРО-РУСКАТА и БЪЛГАРО-СЪВЕТСКАТА ДРУЖБА ВЪВ ВАРНА

Снимки: РодинаБг.ком

Будни родолюбиви варненци симпатизанти и членове на местната структура на политическа партия АТАКА алармираха за грубо вандалско посегателство над паметника на Българо-съветската и Българо-руската дружба в морската столица.

Каската на единия от изобразените войници бе боядисана в розово, както и областта на гърдите му е изцапана със същата боя. Острото възмущение на патриотите бе изразено от общинския съветник – Добрин Иванов. Той възнамерява да входира пред кмета и пред Постоянната комисия "Култура и духовно развитие", отговаряща за паметниците, предложение да бъдат взети мерки – да се поправят щетите и да се осигури охрана и видео наблюдение за този, както и за всички паметници в града.

От другата страна на монумента е изрисувано и перверзното знаме на ЛГБТ общността. Младият варненски патриот счита този акт на оскверняване на историческата памет за дружбата между нашите два Православни народа – българския и руския като неделима част от вихрещата се днес антируска агресия от страна на /н/англосаксонския свят. Нека да не забравяме, че Джендър идеологията, която е насочена към унищожението на човешкия род, е привнесена в България именно от там.

Идейното послание на вандалския акт е недвусмислено. На това място е необходимо да си припомним кои фактори в българското правителство най-ревностно настояваха България в знак на солидарност с Великобритания да изгони руски дипломати. Става дума за зам.- председателя на ГЕРБ – Цветан Цветанов, както и за външния ни министър – Екатерина Захариева. Това са същите тези, които безусловно подкрепиха Истанбулската конвенция. Министърката – със своя официален подпис от името на правителството, а Цветанов – с редица изявления в медиите.

Пред членове и симпатизанти на политическа партия АТАКА в град Варна Добрин Иванов споделя необходимостта от нашата незабавна гражданска реакция в качеството ни на патриотична и консервативна организация. За да има истински научен и безпристрастен прочит на историята, тя трябва да бъде грижливо опазвана. Въпросът притежава и своята чисто гражданска страна. В този, както и във всеки един паметник, са вложени средства от джоба на обикновения данъкоплатец и именно поради тази причина е крайно недопустимо местната власт, а и самото общество да толерира подобно варварско посегателство над собствеността на варненци от страна на шепа платени групички от привърженици на така наречената Истанбулска конвенция.

Демонстриращи по толкова брутален начин своята сексуална /дезо/ориентация.

Александър Атанасов - Варна
Потребител:


Коментар: