Прегледи: 6437 - Коментари: 0
Възраждане - Варна почете Ботев

Възраждане - Варна почете Ботев

Вчера: Йордановден и преди 175 г Рожден ден на Великия Ботев.

Отдал живота си, за да ни има днес, само на 28 години! Неговите стихове са на стената на Сорбоната в Париж! Но по-важното - в сърцата на всеки, който обича българското си Отечество.

Ботев, бесмъртният, с неговото:

"Настане вечер, месец изгрее ,
звезди обсипят свода небесен,
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен!"

Величествената фигура и неговият рожден ден бе отбелязан само от родолюбивата партия "ВЪЗРАЖДАНЕ" ОТ ДУША И СЪРЦЕ Официозното "тържество" през деня бе скучно и безсърдечно, само за показ.

От 18,30 на Паметника на гения в Алеята на Възрожденците в Морската градина с факли, знамената на партията и на Българско - флаговете на ОБИЧНОТО НИ ОТЕЧЕСТВО и с много венци националистите-патриоти от Възраждане ПОЧЕТОХА 175-годишнината от рождението на поета, философа и революционера.

Заради неговата саможертва днес България е свободна /но не както Той би искал!./ Но националноотговорната и патриотична партия "ВЪЗРАЖДАНЕ " се бори за неговото кредо, за да се наречем отново: "СВОБОДНИ, А НЕ РОБОВЕ"!

И вечното "ТОЙ, КОЙТО ПАДНЕ В БОЙ ЗА СВОБОДА, ТОЙ НЕ УМИРА!"

На снимката: Общинският съветник от Възраждане Георги Георгиев изнесе пляменна и дълбоко изстрадана реч за мястото на Христо Ботев в българското духовно пространство.

Текст и снима: Зам.-гл. редактор на "RodinaBж.com" - арх. Николай НЕНОВ
Потребител:


Коментар: