Прегледи: 4007 - Коментари: 0
Разкриха канабис в депесарско село

Разкриха канабис в депесарско  село Разкриха канабис в депесарско  село

Комисар Димитър Димитров кани журналистите утре в Белоградец, където ще бъде окосена 11 дка нива канабис.

Растението, от което се добива наркотик, ще бъде унищожено на място според законовите разпоредби. Директорът ще чака на разклона за село Млада гвардия по автомагистрала "Хемус" в 09,00, за да отведе до местопроизшествието всички представители на медиите.

Очаква се там да пристигне и арендаторът на нивата. Според него посевите от канабис на полето са се появили независимо от неговата земеделска дейност.

Унищожаването на посевите от канабис на 11 дка са първи по рода си във Варненско. Впрочем, много е интересно, че в това село в Община Ветрино от началото на демокрацията кметовете са все с мюсюлмански имена. Най-интересното в съвременната история на селото е, че 6 мес над кметството се е вяло турското знаме. Чак когато Димитър Кунев - основателят на Атака е направил остър проблем, знамето е било свалено.

Интересно от какъв сой е собственикът на нивата, който твърди, че ни лук е ял, ни канабис е мирисал. Можем да попитаме варненския общински съветник от ДПС Иван Славков познава ли лично собственика на въпросната нива.

Интересно е и мнението на щефа на РПУ - Провадия, главен инспектор Минко Ангелов и на Костадин Бандутов - в момента не театрален шеф, а Председател на Районния съд в Провадия... Отглеждането на наркотичното растение е характерно за Югозападна България.

Коноп обикновен
Cannabis Sativa L.

Коренова система.

Коренова система. Съставена е от вретеновиден централен корен, проникващ до 1,5-2 м дълбочина, и странични разклонения, разрастващи се радиално до 30- 45 cм. До 90 % от общата коренова маса е разположена в слоя 1-30 cм. Женските растения превишават по маса на кореновата система мъжките 2,0-2,5 пъти /хетероризия/. Общо взето кореновата система на конопа е със слабоусвояваща способност.

Стъбло.
На височина достига от 0,75 до 5 м, с дебелина от 3 до 30 мм. При младите растения е зелено /често с антоцианов оттенък/ и крехко. С напредване на вегетацията постепенно се вдървенява и оцветява бледожълто до жълто - кафяво. Напречното сечение в основата му е с кръгла форма, към средата - с шестоъгълна, а към върха - с четириъгълна. Стъблото е формирано от 7-8 междувъзлия, всяко от които с дължина до 40 cm и повече. При гъсти посеви стъблото се разклонява само в горната си част, а при редки - още от основата си. Анатомично зрялото конопено стъбло е съставено от кутикула с епидермис, паренхим, в който пръстеновидно, в 2-3 реда, са разположени ликови снопчета, камбий, дървесина и сърцевина

Листа.
Семеделните и първата двойка същински листа на конопа са едноделни /назъбени/. Втората двойка са 3- делни /длановидни/. По - нагоре по стъблото броят на листните дялове постепенно нараства и достига 5-7 /в отделни случаи до 11-13/. Към върха броят на дяловете отново намалява. Съцветие. Женските растения формират класовидни съцветия /семенни главички/, разположени в пазвите на листата от връхния пояс на стъблото, а мъжките - метловидни съцветия, разположени по страничните разклонения и върха на стъблото

Цветове.
Женските цветове са съставени от срастнал еднолистен перигон, от чиято странична цепнатина излизат 2 дълги перести бели крилца и едногнезден плодник, а мъжките - от прост околоцветник с 5 жълтозелени венечни листенца и 5 тичинки, разположени висящо, оцветени в жълто. Плод. Представлява малко, едносеменно орехче, с диаметър 2-3 мм. При вършитба се разпуква лесно и семето се отделя. Семена. Те са овални, леко сплеснати, с гладка повърхност и сивозелена или кафява окраска, често мозаечно оцветени. Масата на 1000 семена е 20-25 гр.

Като продукт:

Коноп - семе
Може да се използва при: кашлица, задух, запек, трудно ориниране, катар на пикочно - половата система, простатит, епилепсия.

Начин на употреба: 1 супена лъжица леко счукано семе се залива с 500 гр вряла вода и кисне 1 час. Прецежда се и се пие 3-4 пъти дневно по 150 гр преди ядене.

Опаковка: 50 гр сухи семена в целофанов плик.
Билков чай, добавка към храната.
Цена: 1,5 лв

Като последна информация - нивата е собственост на български мюсюлманин с двойно гражданство и се стопанисва от сина му. То в селото всеки знае какво прави съседа му, при пълната власт на ДПС е ясно, че има турскосиньопартийно покровителство и ще се сложи чадър.

Все пак, желаем успех на българската полиция в нелеката война с ДПС-мафията.


2008 г
Потребител:


Коментар: