Прегледи: 2794 - Коментари: 3
Червените гуляи

Червените гуляи Червените гуляи

На 28 август от 18,30 в парка на кв "Младост" 2 се проведе благотворителен концерт.

Той беше организиран от Сдружение с нестопанска цел "Сигурност". Участваха ансамбъл "Фолклорни ритми" и Веселин Маринов.

Целта на мероприятието беше да се съберат средства за построяването на Детска площадка за инвалиди. Официалните гости бяха: кметицата на "Младост" Йорданка Юнакова, наричана ласкаво Тутанкамон, Предс на Общ съвет - Гуцанката и цяла върхушка общински чиновници. Още в началота на събититето излезе водещ и започна да обяснява колко огромен го е направил Общсъвет за район "Младост". Как 5 МОЛ-а ще ги бъде в квартала, как той е превърнат в спортцентър на Варна. Това с малкото си спортно комплексче между кварталите "Младост" 1 и 2. По всякакъв начин се хвалиха общинските чиновници, за работа, за която си получават заплатки. Дори се споменаваха няколко десетки плочки, поставени пред един вход. След това зрителите трябваше да изслушат колосалните самореклами на г-жа Юнакова и г-н Гуцанов. Работата на управляващата мафия беше охвалебствена и от няколко величествени интелектуалци, които пък съвсем "случайно" попаднали на събитието. Един от тях беше Кирил Аспарухов, който няма нужда да се появява на такива места, има си авторитет.

След като завърши канонадата от хвалби за общинските труженици, водещият /пък не си спомням името му/ съобщи, че за доброто настроение на публиката ще пеят споменатите по-горе изпълнители. Разбира се, гмежта от БСП е избрала точно тези консервативни изпълнители, защото знаем, че оркестърът и особено Веселин е редовният им певач на митингите им от Бузлуджа до морето. А и той е любимец на разгащените кариеристчета от червената мафиотска партия.

Освен 2 % млади червенушковци, 98-те % пенсионери за - пенсионерите получиха и дозата си фолклор. Отсъстваха хора на средна възраст, което отлично говори за диспропорциите в червения електорат. Любима ми е народната музика, но тя - представена от ансамбъла по нищо не се различаваше от съвременния попфолк или фолк, с който са задръстени доста телевизии. В този уж народен оркестър аз почти не забелязах инструменти като гайда, кавал, тъпан, гъдулка, тамбура - типични за нашата народна музика от векове и хилядолетия насам. Имаха само електронни противни за нормалното ухо инструменти. След като ансамбълът изпя и последната си песен, повечето възрастни си отидоха.

И тогава излезе със страшна ярост националният герой Веселин Маринов и след като се самопосипа с чудовищни самохвалби - започна да пее. Изпя 10-на парчета. Текстът и музиката на песните бяха толкова еднообразни, че не можах да разбера къде е началото или краят на седващите. Пък за какво точно се пееше - беше без значение. Освен за жени, вино, подпийнали, бельо и ... цици. По средата на изпълнениета на полскотръмбешския певач /да не обидим китното градче/ излезе водещият на едно изнудваческо шоу / в специални поликлиники му дърпат лойта/, завъртя се около оста си и съобщи, че е записал текст на песен за Веселин Маринов, който според него е най-великият певец. /Бел. авт. - Е, като е велик, защо няма поне един хит, известен на младите хора, който всеки си припява./ Веско изпя прословутото съчиненийце, която нито по музика, нито по текст се различаваше от чалгите в родината. И така този колосален певец закри долнопробното тържество на червените велможи.

Да питам ли, да не питам ли цялата администрация на район "Младост" какви дарения ще събере от зрителите? Пенсионерите не им стигат парите за животоспасяващи лекарства и хлебец, а юношите - те харчат родителските пари за цигари и алкохол. Сума за инвалидите няма да има, точно те от червената гмеж са попарени и ощетени най-много. Не че по-малко са ощетени от сините и жълтите боклуци, и от "разумните" депесари. След време бъдещият кмет ще излезе и ще посочи събрана сума. Само че ако се сметнат похарчените средства за псевдотържеството - озвучаване, светлинни ефекти, сценични работници, помощен персонал, евентуално хонорарите, пък Веселин Маринов беше определен от жълт вестник като пеещ за 5 цифрена сума... Явно е от съвсем невъоръжено око - повече пари са похарчени, отколкото събрани от "благотворителния концерт".

Мили българи, цялата тази какафония и гюрултия е неспиращото начало на предизборната кампания на БСП, която ще тече чак до изборите през 2009г. За нея ще бъдат изсмучени камара пари от данъкоплатеца. Цялата държавна машина ще работи за тях. Но крайно време е - народът да ги постави на мястото им.

Те да си останат само с гласовете на своите клоуни.

СВЕТЛИН ВЕЛИКОВ
2008 г
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Познавам автора     Дата: 2008-08-30 17:33:20    
Той е човек на Кун-ев и му плащат за тези писания.

2. Потребител: нвжожкшщ     Дата: 2008-09-01 17:14:39    
нвнго7сжг

3. Потребител: Калоянов     Дата: 2008-09-02 17:58:05    
Съд за общинските съветници от коалицията ДПС+Атака