Прегледи: 2042 - Коментари: 0
Ексобластен пак е с адвокатски офис

Ексобластен пак е с адвокатски офис

Няма съмнение, че хората ще направят сравнение днес между сегашния областен управител на Варна - адм о.р. Христо Контров и доскорошния - юристът Петър Кандиларов. Националистите винаги са държали на Българската армия и на всеки неин представител - от Главнокомандващия и Генералитета - до последния войн с ВОС 001 - мотострелковия, т.е, обикновените "пехотинци". От друга страна, да не кажем повечето хора, но достатъчно много не обичат правистите. Даже народът казва на "адвокатина - лукатин", т.е. - с нечиста съвест.

Но в конкретния случай поне 95 % от варненци правят сравнението в полза на адвоката Кандиларов, който с тържество откри и освети днес в 13 часа новия си офис на ул. "Иван Драсов" № 10.
То и името на възрожденеца и приятеля на Христо Ботев подканваше към патриотични размисли и чувства. Които контрастираха с помислите и недоволството от последните постъпки на г-н Контров, който се опита да отхвърли по някакъв правен път Декларацията на варненския общински съвет, осъждаща турския геноцид през 1915-18 г над арменския народ. Не говоря за злополучното нападение на един военен, който се извини на областния Кандиларов тогава, а за честта на пагона! Честта на БЪЛГАРСКИЯ военен, който наследи юриста, за мене не е за похвала!

При това тържеството не беше помпозно, а в същия час Кметът имаше среща с млади леви политически дейци в Общината. По моите наблюдения, по-първите си хора медиите пратиха при Кандиларов. В никакъв случай Кирил Йорданов не е по-лош юрист, политик или патриот от него. Но като се почне от районните кметове, адм. Димитър Павлов, повечето видни варненски юристи, политическите лидери, напр. Неделчо Михайлов, влязоха в нетясното, но и неогромно пространство на офиса на Новия стар адвокат Петър Кандиларов. Имаше по една чаша бяло вино, осветяване по православен обичай, малко приветствени официозни думи, но много приятелски разговори.

Най-много се зарадвах, че във въздуха, в недоизказаното в тези разговори витаеше хубав патриотичен заряд - като областен управител на Варна г-н Кандиларов не допусна предателство срещу Родината си и града си. България над всичко, нали? Знаем за 3-4 малки компромиса, но те са неизбежни и даже ние като националисти ги забравяме. Петър беше с "мандата" на ДПС, но като камък здрав / Петрос на елински е камък/ - не допусна те да го яхнат, полавирваше, но разумно, без национални издънки.

Като хубава изненада адвокатът обяви, че ще прави безплатни консултации по гражданскоправни въпроси. Знаем, че не връща думите си назад. Успех, Петре.
Потребител:


Коментар: